Fotoğraf Sanatçılarımızdan -17- Kemal Güven ERAKBAŞ

Tunyukuk

New member
Reaction score
0
Ya yağmur gibi yağarsınız yada lağım gibi akarsını
Kemal Güven ERAKBAŞ kendisini anlatıyor;
i48.jpg
10 Kasım 1970 yılında Çanakkale’ de doğdum. İlkokulu İstanbul Turhan ve Mediha Tansel İlkokulu’ nda ,ortaokul ve lise öğrenimini de İstanbul Fenerbahçe Lisesi’ nde yaptım.
1989 yılında özel yetenek sınavıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf Bölümüne girdim.Bu okuldan mezun olduktan sonra 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesinin Fotoğraf bölümünü yine özel yetenek sınavıyla kazandım.
Bu süreçte çeşitli öğrenci sergileri ve birkaç fotoğraf yarışmasında fotoğraflarım sergilendi.

i38.jpg
Öğrenim süreciyle birlikte çalışma yaşamına da atıldım. Üniversite öğrencilik yaşamımın ilk yılları itibariyle Nazif Topçuoğlu (1989-1990), Ahmet Kayacık (1991-1992), Mustafa Kocabaşı (1994-1996) gibi tanınmış fotoğraf sanatçılarının asistanlığını yaptım.
i36.jpg
Özel İstanbul Boğaziçi Lisesi okul fotoğrafçılığı yine öğrencilik yıllarında devam etti.
1996 yılında Fonajans Tanıtım Hizmetleri’ nin İstanbul Seyrantepe’ deki fotoğraf stüdyosunda fotoğrafçı olarak göreve başladım.
i41.jpg

Burada diğer reklam fotoğrafları (moda, endüstri, fabrika, fuar, masaüstü fotoğrafçılık) üretirken yoğun olarak ev tekstili fotoğrafları da çektim ve bu konuda kendimi geliştirdim. 1997 yılı itibariyle de Adobe Photoshop adlı yazılımın 4.0 versiyonunu kullanmaya başladım.
i42.jpg
2002 yılında Çekim Alanı Görsel İletişim Hizmetleri’ne yine stüdyo fotoğrafçısı olarak geçtim. Burada da ev tekstili ve diğer fotoğrafçılık alanları yanısıra reklam ve tanıtım filmleri yapımı, kurgusu üzerine kendimi geliştirdim.
i39.jpg
Çeşitli film çekim ve montaj denemeleri yaptım. Bu yıllarda Adobe Premiere Pro programını kullanmayı öğrendim. Profesyonel dijital fotoğrafçılık ve profesyonel körüklü kameralarla tanışmam Sinar firmasının Sinar P3 dijital kamerası ve Sinar Capture Shop adlı yazılımının 4.1 versiyonuyla oldu.
i4.jpg

i5.jpg
Bu sistemle 2003 yılından beri çalışıyorum.
2004 yılında El Company Tanıtım Hizmetlerinin fotoğraf stüdyosu ortağı oldum.Bu süreçte reklam ve tanıtım fotoğrafı yanısıra tanıtım filmleri de çekmeye başladım.
i6.jpg

i7.jpg

i8.jpg

i9.jpg
2007 yılında kuruluş aşaması devam eden “Kemal Güven Prodüksiyon” adını verdiğim firmamda reklam ve tanıtım fotoğrafı yanında tanıtım filmleri yapımına da devam ediyorum.
Bu süreçte “Elmas Kara Ekmek Ak” adlı Zonguldak’ ta bir kömür madeninde geçen 11 dakikalık kısa bir belgesele imza attım.
i45.jpg
Bu filmle “Hilal Tv Kısa Film Yarışması” ndan bir mansiyonla döndüm. “18. Ankara Uluslararası Film Festivali” nde finale kaldım ve filmim Ankaralı sinema severler tarafından izlendi. “İZ TV” ve “TV NET” adlı televizyon kanallarında da filmim izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

i0.jpg

i1.jpg

i10.jpg

i11.jpg

i12.jpg

i13.jpg

i14.jpg

i15.jpg

i16.jpg

i17.jpg

i18.jpg

i19.jpg