Foton(ışık) Teknolojisi

KnockOut

Super Sonic
Süper Moderatör
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
16,921
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
searching. . .
FOTON(IŞIK) TEKNOLOJİSİ

Asırlardır geçmişten günümüze gelen icatların hayranlığını kitaplarda okumuştuk kendi yaş ortalamamız müddetince internet hızımızdan tutun gelişen bilgisayarlarımıza kadar her şeyi görerek ve kullanarak bu gelişim sürecini izledik. Evimizde var olan bir televizyon veya bir telefon teknolojisi babalarımızı 20 30 sene oyalamıştı şimdi ise teknolojinin bu kadar hızlı bir şekilde ilerlemesi bizim onu takip etmemizde ne kadar büyük bir zorluk içinde yaşadığımızın göstergesi olmuştur. Şöyle düşünelim eskiden çıkan bir icat senelerce insanlığı oyalıyordu ve insanlar gerçekten o bilim dalında ihtisas sahibi oluyorlardı şimdi ise o kadar fazla icat çıkıyor ki hangi bilim dalına yoğunlaşacağımızı düşünmeden bilim adına yeni bir icat çıkıp bizi hemen geride bırakabiliyor.

Foton(ışık) nedir? Diye sorduğunuzda bu soruya çok kapsamlı bilimsel bir açıklamayı biraz daha internette bununla ilgili araştırma yaparak bulacağınıza inanıyorum burada anlıya bileceğimiz bir şekilde açıklamaya çalışacağım.

Elektrik yüklü parçacıklarla elektronik dijital hesaplamalara dayanan günümüz elektronik ve bilgisayar teknolojisi o parçacıkları bakır iletkenler sayesinde taşır.

Foton teknolojisi de ışığı kütleler halinde taşıyan bir teknoloji, kütlesi sıfır olduğu için hız olarak da fazla oluyor yani fotonu uçak içindeki yolcu olarak düşünün ulaşacağı yere hepsi hızlı bir şekilde ulaşıyor.

Elektronik teknolojisini kullanan bilgisayarlarımız, fiber optik internetimiz ile hayatımıza giren foton(ışık) teknolojisi aslında bize elektronik ile foton teknolojisinin ortak bir noktada buluşmasını göstermiştir ve aklımıza şöyle bir düşünce gelebilir bugüne kadar kullanılan elektrik teknolojisinin yerine ışık teknolojisi mi kullanacağız? Bugünlerde verilebilecek cevap lazer ile gelen teknolojinin eski teknolojik cihazlar ile beraber kullanılması gelecekte sadece foton teknolojisini kullanan ve bakır iletkenler yerine alabilecek bir teknolojinin sinyalini bize göstermiş oluyor.

Kim bilir foton teknolojisinin gelişmesiyle kullanacağımız bilgisayarların hızını kaç çekirdekli olarak dile getireceğiz?

Foton teknolojisi gerçekten güvenlimi en azından şu anda kullandığımız fiber optik kabloların dinlenilme olasılığı nedir diye bir güvenlik sorusunu düşünmeden de geçemeyeceğim.
 
Geri
Üst