Newwave
Altın Üye

Görüntüsü bile yemeye davet ediyor
Bezeli Pasta...
Üst Malzeme :
100 gr ceviz içi
100 gr toz şeker
50 gr margarin
3 çorba kaşığı vişne şurubu
3 çorba kaşığı süt kreması
2 yumurta akı
Hamuru İçin :
100 gr margarin
100 gr toz şeker
1 paket vanilya
125 gr un
4 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İç Malzeme :
3 yaprak jelatin
Limon suyu
500 gr kayısı
1 portakalın suyu
100 gr süzme yoğurt
3 çorba kaşığı vişne şurubu
1 tatlı kaşığı nişasta
3 çorbak kaşığı kayısı likörü
300 gr krem şanti
Hazırlanışı:
Fırını 200 derecede ısıtın. Kalıbı yağlayın. Kıyılmış cevizi, 75 gr şeker, şurup, yağ ve krema ile pişirin.
Hamur için margarin, şeker, vanilya, yumurta sarılarını çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip yarısını kalıba dökün. Fırında 8 dakika pişirin. Üzerine cevizli karışımı döküp 5 dakika pişirin. Keki kalıbtan çıkarın.
Hamurun kalanını kalıba dökün. 10 dakika fırınlayın. Soğumasını bekleyip 12 eşit parçaya bölün. Fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
Yumurta aklarını çırpıp kalan şekeri ilave edin. Karışımı sıkma torbasına doldurun ve 12 parçanın üzerine sıkın. 15 dakika fırınlayın.
Limon suyunu ısıtın, jelatini içinde eritin. Yoğurt ve şurubu ekleyip soğutun. Kayısıları dilimleyin. Portakal suyu ve nişastayı kaynatın. Kayısı ve likör ekleyin. Soğutun.
Krem şantiyi hazırlayın. Yoğurtlu karışım katılaştığında ilave edin. Keki kayısılı karışımla ıslatın ve kremayı sürün. 1 saat soğutun. Üzerine 12 bezeli parçayı dizin.
Aifiyet Olsun Hackhell : )...