Gül'den ERBAKAN'a AF

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
ngc3lf.jpg

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Erbakan'ın ev hapsi cezasını affetti.

Yargıtay, kapatılan Refah Partisi'nin son genel başkanı Necmettin Erbakan'ı 'Kayıp Trilyon' davasında 'özel belgede sahtecilik' suçundan 2 yıl 4 ay hapse mahkum eden ve bu cezanın evde infazına ilişkin Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını onamıştı.

fpa2jn.jpg

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kalan cezasını kaldırdı.

İşte diğer ayrıntılar

YARGITAY ONAMIŞTI
Yargıtay, kapatılan Refah Partisi'nin son genel başkanı Necmettin Erbakan'ı 'Kayıp Trilyon' davasında 'özel belgede sahtecilik' suçundan 2 yıl 4 ay hapse mahkum eden ve bu cezanın evde infazına ilişkin Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını onamıştı.

GÜL HOCASINI AFFETTİ Peki neden ????
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kapatılan Refah Partisi'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kalan hapis cezasını ''sürekli hastalık'' nedeniyle kaldırdı.

SAĞLIK DURUMU MAHKUMİYETE İZİN VERMİYOR
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Hastanelerce sürekli hastalıkları belirlenen ve bunlara ilişkin raporları Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından değerlendirilerek muayenesi yapılan Necmettin Erbakan'ın sağlık durumunun mahkumiyetinin devam etmesine izin vermediği yolunda anılan Kurulca Rapor düzenlenmesi ve dosyanın Adalet Bakanlığınca 15 Ağustos 2008 tarihinde Cumhurbaşkanlığına intikal ettirilmesi üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız, Adli Tıp Raporunda ifade edilen durumun Anayasa'nın 104. maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde sözü edilen 'sürekli hastalık' kapsamında olduğunu dikkate alarak, ilgilinin kalan hapis cezasını, söz konusu madde uyarınca kaldırmışlardır.''

CEZASI 2010'DA SONA ERECEKTİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ''sürekli hastalık'' nedeniyle kalan hapis cezasını kaldırdığı Necmettin Erbakan'ın, 26 Mayıs 2008'de Altınoluk'taki konutunda infaz edilmeye başlanan hapis cezası, 23 Eylül 2010'da sona erecekti.

Cumhurbaşkanı Gül, Erbakan'ın kalan hapis cezasını ''sürekli hastalık'' nedeniyle kaldırdı. Böylelikle, Erbakan'ın kalan 2 yıl 35 günlük ev hapsi cezası affedilmiş oldu.

Necmettin Erbakan, hakkında verilen cezayı Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki evinde 26 Mayıs 2008'de çekmeye başlamıştı.

Kaynak

http://www.ensonhaber.com/Gundem/146818/Gulden-ERBAKANa-AF.html

Bu Konuyu Serbest Kürsüye Taşıyacaktım Fakat, Aynısı Senden Önce O Bölümde Açıldığı İçin Konu Burada Kalsın...

Tamam bende şimdi serbest kürsüdeki konuya aynı anda açılmış konunun güncel olduğunu düşünüyorum dedim teşekkürler.

Sayın Cumhurbaşkanımız Yetkilerini Kullanmışlar . Normaldir ..
Acaba Kayıp Olan 1 Trilyon Liranın Faizi Ile Beraber Hazineye Aktarımı Konusunda şahsi Hesaplarınımı Kullanacaklar Yoksa Yine Vatandaşın Sırtına Mı Vuracaklar .
Birde Bu Konuya Açıklık Getirirse Sevinirim .
Yoksa Bu Devlet Düzeninde Yeni Bir Sistemmi Oluşturmaya çalışılıyor . çal çırp Cumhurbaşkanı Affetsin . Yok Böyle Birşey .
Ben 600 Ytl Ye çalışıp Aileme Bakmaya çalışırken , 3 Kuruş Helal Para Kazanacağım Diye Oynamadığım Ip Kalmasın . Sonrada Sayın Cumhurbaşkanı Bana Bilmem Kaç Tirilyonluk Borç çıkarsın
Allah Böyle Işleri Sevmez
Benim Cebimden Ağalık Yapamazsın Sayın Cumhurbaşkanım ...
Saygılarımla

Erbakanla birlikte gülün de aynı davada adı geçiyor cumhurbaşkanı olmadan önceki durum için bakın o tarihte abdullah gül neler demiş ??

Çarşamba, 15 Ağustos 2007

Abdullah Gül, "Kayıp Trilyon" davasından beraat ettiğini iddia etti. AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve ABD ile gizli anlaşmalar yapan Abdullah Gül, "Benim bu konuyla hiçbir alakamın olmadığı, beraat ettiğim mahkeme kararıyla, üstelik bu mahkeme kararı ben cumhurbaşkanlığına aday olmadan önce, karar verilmiştir" dedi.
Ancak Gül doğruyu söylemedi! Çünkü AKP'den milletvekili seçilen Gül dokunulmazlık zırhına büründüğü için yargılanmadı. Gül, hala kayıp trilyon davasının sanığı durumunda.

Abdullah Gül, kapatılan Refah Partisi'ne 1997 yılında Hazine tarafından yapılan 1 milyon YTL'lik yardımın, sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği gerekçesiyle açılan " kayıp trilyon" davasında, Necmettin Erbakan ile birlikte sanıklar arasında yer aldı. Gül o dönemde Refah Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan yardımcısıydı.
Abdullah Gül AKP'den milletvekili olmasıyla dokunulmazlık zırhına büründü. Bu nedenle de Gül'ün ceza yargılaması bugüne değin yapılamadı. Ancak aynı dosyanın sanığı Erbakan "özel evrakta sahtecilik" suçundan 2 yıl 4 ay 10 gün hapis cezası aldı ve bu ceza nedeniyle de siyasi yasaklı hale geldi.

Ayrıca Gül'ün dokunulmazlığının kaldırılması talebi hala TBMM'de bekletiliyor. Dokunulmazlık gibi nedenlerle bekleyen davalarda "zaman aşımı" süreci de işlemiyor. Milletvekilliği sona erdiği veya dokunulmazlığı kaldırıldığında Abdullah Gül de Erbakan'ın hapis cezasına çarptırıldığı suçtan yargılanacak.

2bd6ci.jpg

Salı 19 Ağustos 2008

Milli Gazete UTANDI

MİLLİ GAZETE ABDULLAH GÜLÜN CUMHURBAŞKANLIĞINI TARTIŞMAYA AÇMIŞTI

Cumhurbaşkanı Gül, eski hocasını affederek Milli Gazete'yi de utandırmış oldu.
Ancak bu aftan sonra yeni bir tartışmanın başlaması kaçınılmaz gibi görünüyor.

Erbakan'ın hapis cezası aldığı 'Kayıp Trilyon' davasında Cumhurbaşkanı Gül de yargılanmıştı. Abdullah Gül'ün Köşk'e çıkmasının ardından Erbakan'ın hapis cezasının onanarak ev hapsinin başlaması en çok Milli Görüşçüleri kızdırmıştı. Eski hocasını affetmeyen Gül'e karşı sert ifadeler kullanan gazete, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığını da tartışmaya açmıştı.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biz milli görüş gömleğini çıkardık diyen Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah kardeşi için hiçte olumlu bir hareket olmadığı kanısındayım ayrıca
şu anda da yeterli meclis çoğunluğu olmadığı için vede cumhurbaşkanı olduğu için kayıp trilyon davasından yargılanamıyor
ama bu arada erbakan hocasınıda affetmekten kendini alamıyor.

seçimden önce Erbakanın sözlerine rağmen devlet adamlığına yakışır davranıp kişiselliği bir tarafa bırakıp affetmiştir. Doğrusu da budur...

"Bir tohum at toprağa bitmezse toprak utansın"

Muz cumhuriteinde olur dediklerinden olsa gerek bu af niyemi ??

Aynı davadan sanık diğer bir sanığı affetmiştir nerede kaldı hukuk
devleti ilkesi burada sorarım size ???

Geri