Gül'e yol açan Bahçeli, tarihe nasıl geçecek?

AntidepresaN

New member
Reaction score
0

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, henüz milletvekilleri mazbatalarını almadan ve parti içi kurullara danışmadan kararını açıklamış ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde toplantıya katılacaklarını, AKP’nin istediği kişiyi aday gösterebileceğini, üçüncü turda da seçebileceğini bildirmişti.
Bazı dostlar, bu kararın Bahçeli’nin bugüne kadar verdiği en doğru karar olduğunu söylemişti!

* * *

57’nci hükümet sona ererken de Bahçeli, 2002 yılı Temmuz ayı içerisinde düzenlediği basın toplantısında MHP dışındaki parti ve gruplara AB Uyum Yasaları’yla ilgili olarak, şu çağrıyı yapmıştı:
“Anlaşın ve yasaları geçirin, önünüz açıktır. Bu konuda samimi iseniz, 3 Kasım’da seçime gidilen süreçte buyurun gerekli düzenlemeleri yapın. İdam cezasını terör suçlarını da kapsayacak şekilde kaldırın. Anadilde eğitim ve yayın için Türkiye’nin hayrına olacağına inandığınız düzenlemeleri yapın.”
Bahçeli, “hükümeti bozarım” çekincesini de kaldırarak, “AB’ye uyum” yasalarının yolunu açtı! MHP, idamın kaldırılmasına, Kürtçe yayın ve öğretime, yabancı vakıflara Türkiye’de mülk edinme hakkı tanıyan ve azınlık vakıflarına da aynı hakkı tanıyan maddesine, daha doğrusu yasanın tümüne “hayır” dedi ama bu hayır ve Anayasa Mahkemesi’ne gecikmiş itiraz başvurusu, MHP’yi sorumluluktan kurtaramadı. Çünkü yolu açan Bahçeli idi!

* * *

Şimdi Bahçeli’nin, kendisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’e “Grubunuz arkanızda durursa 3. turda Cumhurbaşkanı seçilirsiniz” dediği ileri sürülüyor!
Görüşme sırasında bir televizyonun canlı yayınına katılan MHP Grupbaşkanvekili Mehmet Şandır, Cumhurbaşkanının devletin kuruluş felsefesini benimsemiş bir kişi olması gerektiğini anlatıyordu!
Abdullah Gül ise 1993 yılında Ankara’da düzenlenen Türkiye Gönüllü Kültür Teşekkülleri 3. İstişare Toplantısı’nda “Ne mutlu Türk’üm diyene lafını, tutup her yere yaza yaza ve bunu özellikle hiç olmayacak yerlere yaza yaza, Türkiye aslında ilkel bir hale dönmüştür. Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eden, en ziyade tahribatı vermiş olan, sistemin ilkelerinin birisi de laiklik ilkesidir” diye konuşan, yani devletin temellerini reddeden bir kişidir.
Herhalde bu sebeple olsa gerek ki, Genelkurmay Başkanlığı da 27 Nisan bildirisinde “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, ’Ne mutlu Türküm diyene!’ anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır” demişti.
Abdullah Gül seçilirse Cumhurbaşkanlığına ve dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başkomutanlığına “Ne mutlu Türküm diyene” anlayışına karşı çıkan bir kişi seçilmiş olacak!
Kurulduğundan itibaren Türk Milliyetçiliğini partinin temel program ve felsefesi olarak savunan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ne mutlu Türküm diyene” anlayışına karşı çıkan birisinin önündeki engelleri kaldıran kişi olarak tarihe geçecek! Hiç ses çıkarmadan bu emrivakiyi kabul etmiş görünen MHP milletvekilleri de Bahçeli’nin sorumluluğuna ortak olacaktır!
Bu çelişkiyi gören CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan bir kişinin Anayasa’da yazılı devletin temel kurallarıyla barışık olması lazım. MHP, Gül’ü eleştiriyorsa oylamaya katılmamalı” dedi.

* * *

Bu arada, “MHP, AKP’yi DTP’ye muhtaç mı etseydi?” diyenlere de bir çift sözüm var!
“Ne mutlu Türküm diyene” felsefesi ile kavgalı olan Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçilirse, hem MHP’nin hem DTP’nin desteğiyle seçilmiş olacak!
Bu tutumun milliyetçilikle en küçük bir ilgisi var mıdır?

Arslan BULUT

Tarihe kara bir leke olarak geçecektir .

tarihte turgut ÖZAL da gecmiştir mesela ama cumur baskanlıgını engellemeye calıstıklarından degil ..ekonomi yuzunden ...secim oncesi az kalsın oecekti ondan

alparslan türkeş te gecmiştir....

adnan menderesin idam kararını onaylayarak
milliyetci oldugu halde amerikada okuyarak

deniz baykal da gecmiştir : ...
basbakanın yakasını sıkarak
mhp ile koalisyon ken (ne yani kendi adamımı degil de mhp li militanları mi getircem iş basına
ekonomi bakanının yuzune tukururek
enerji bakanıyken HERSEY kuyruklarıyla

demirel de gecmiştir : ...
elinde kuranla secilip emekliliginde basortusu takmak isteyen iran a gitsin diyerek
dun dundur bugun bugun diyerek

ecevit te gecmiştir : ...
abd baskanı masada artiz artiz oturuken karsısında gariban sekilde bekleyişle

bahcelide gecmiştir : ..
yuzyılın olayı abdullah ocalan ı asmayı aylarca bekletip idamı kaldırmayı becererek (midemiz kaldırmasada )
kendi il inden sacilemeyerek
urgan atip meclise girince el sıkarak ..sıkmadım o sıktı diyerek
merkez sola birleşerek

cem uzan da gecti........ hırsızlıkla

adnan menderes te gecti delikanlılıgıyla

1946 ismet bey !!!!!
yaptıgınız secimi unutmayın chp !!!!
sizde gectiniz ! bu milllet sizi unutmaz !!!

Milliyetçilik nedir ? Diye sormak lazım Arslan BULUT'a.

Milliyetçilik Bu milleti sevmek değilmidir ? Milletin aldığı karara nasıl karşı çıkarsın ? Milletinin karşısında nasıl durursun. yüzde 47 lik oy Milleti temsil etmiyormu. Ha etmiyorsa Bahçeli kurmayları ben yeşil pasaportumuzu alıp Geldiğimiz noktaya Asyaya geri dönelim...

Arslan BULUT'a şunu sormak lazım CHP nin yanlış politikaları AKP ye bu kadar destek kazandırırken kendisi nerede imiş. Genel Kurmay Başkanı lafı evire çevire bıkarken nerde imiş.

Bu ülkenin en büyük koltukları adam akkıllı çıkıp ses edemediler....

GENEL KURMAY BASKANI BUYUKANIT : İnternetten bildiri ile çözemedin. Oraya seni çıkaran insanların verdiği gücü lafı gevelemekle harcadın. Lugatımıza yeni deyim eklemekten başka ne yaptın(Sözde değil özde) Tamam kardeşim sözde değil özde de bu Deyim Gül'e uyuyomu ap acı söyleseneeee adamı dellendirmesene....

Şimdiki Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesindekiler askerler muhalefet.... Siz ne yaptınız dellendirmeyyin beni. Hanginiz delikanlı gibi Dur diyebildiniz ha....

Bahçelinin yaptığı. Çok bahsettiğiniz demokrasinin gereğidir. Ha demokrasi istemiyorsanız gelin darbe yapalım. Bu seferde demokrasi çığırtkanlığı yaparsanız. YuH derim.

Devletin Yüksek kurumlarının yaptığı şeyler Tarihe kara leke olarak geçmeyecek. Bahçeli demokrasi gereği meclise girip kendi adayını çıkarınca kara leke olarak geçecek....

Hadi Hadi Hadi Başka Kapıya.... Verdiniz yine damardan stresi....

5 yıl uyuyanlar ihaleyi MHP bırakmasın. Mağzallah altınla kalır ezilirler...

(AntidepresaN kardeş teşekkür etmedim bu konuya başka bir msg atarsan ona teşekkür ederim. iyi forumlar. )

kesinlikle chp nin peşinden gidip meclise girmeyen halkın vermiş olduğu yetkiyi keyiflerine göre kullanmayan bitakım parti liderlerinin tarihe geçtikleri gibi geçmiycektir...

Yehovan CHP yide yanlış politikalarından dolayı eleştirdik yehovan.Genelkurmaya laf atmak kimsenin haddine değil!Genelkurmay kendini ilgilen konularda gerekli açıklamayı yapar..Cumhurbaşkanı başkomutandır ama mevcut aday Ne Mutlu Türküm Diyene diyemeyen bir adaydır.Dolayısıyla bunun eleştirilmesi bazı konularda taraf olunması normaldir.Sözlerinide açıkca söylemiştir ama bazı kesimler anlamadıysa bunu genelkurmaya yükleyemezsin anlamayanların kapasitelerini sorgula.

Bahçeli daha mazbatasını almadan açıklama yapmıştır oylamaya katılacağız diye..Peki bu acele niyeydi? 367 rakamı çözümsüzlük için değildir uzlaşı içindir..Ama sen ilk günden meclisteyiz dersen uzlaşıya gerek kalmaz malum şimdi gördük bunuda aday aynı aday.

imhotemp' Alıntı:
tarihte turgut ÖZAL da gecmiştir mesela ama cumur baskanlıgını engellemeye calıstıklarından degil ..ekonomi yuzunden ...secim oncesi az kalsın oecekti ondan

alparslan türkeş te gecmiştir....

adnan menderesin idam kararını onaylayarak
milliyetci oldugu halde amerikada okuyarak

deniz baykal da gecmiştir : ...
basbakanın yakasını sıkarak
mhp ile koalisyon ken (ne yani kendi adamımı degil de mhp li militanları mi getircem iş basına
ekonomi bakanının yuzune tukururek
enerji bakanıyken HERSEY kuyruklarıyla

demirel de gecmiştir : ...
elinde kuranla secilip emekliliginde basortusu takmak isteyen iran a gitsin diyerek
dun dundur bugun bugun diyerek

ecevit te gecmiştir : ...
abd baskanı masada artiz artiz oturuken karsısında gariban sekilde bekleyişle

bahcelide gecmiştir : ..
yuzyılın olayı abdullah ocalan ı asmayı aylarca bekletip idamı kaldırmayı becererek (midemiz kaldırmasada )
kendi il inden sacilemeyerek
urgan atip meclise girince el sıkarak ..sıkmadım o sıktı diyerek
merkez sola birleşerek

cem uzan da gecti........ hırsızlıkla

adnan menderes te gecti delikanlılıgıyla

1946 ismet bey !!!!!
yaptıgınız secimi unutmayın chp !!!!
sizde gectiniz ! bu milllet sizi unutmaz !!!

Erdoğanı göremedik ?

Şehide kelle değişiyle apo itine sayın değişiyle
Erdoğanın 4 ay hapis cezasının nedenlerini neden göremiyoruz ?
Erdoğanın 2002 seçimlerinde neden yahudi lobisini ziyaret ettiğini amerikan başkanı ile görüştüğünü ?
Erdoğanın her yurt dışı gezisi yaptığının ertesi ayı devlet kuruluşunu o ülkenin zenginlerine peşkeş çektiğini

Erdoğanın Demirelin sözüne atıfta bulunarak ben Değiştim. Geçmişteki gömleği çıkardım sözünü ?

Erdoğanın Özala'atıfta bulunarak. Babanın işsiz oğluna oda işsiz kalsın sözü...

Ulan böyle adamlar var ya benım sinir kat sayılarımı cıkartıyo

De hadi imhotemp sana bende amerikan karşıtlarının seslendiği gibi seslenyeim

GO HOME imhotemp :D :clap

AntidepresaN' Alıntı:
Yehovan CHP yide yanlış politikalarından dolayı eleştirdik yehovan.Genelkurmaya laf atmak kimsenin haddine değil!Genelkurmay kendini ilgilen konularda gerekli açıklamayı yapar..Cumhurbaşkanı başkomutandır ama mevcut aday Ne Mutlu Türküm Diyene diyemeyen bir adaydır.Dolayısıyla bunun eleştirilmesi bazı konularda taraf olunması normaldir.Sözlerinide açıkca söylemiştir ama bazı kesimler anlamadıysa bunu genelkurmaya yükleyemezsin anlamayanların kapasitelerini sorgula.

Bahçeli daha mazbatasını almadan açıklama yapmıştır oylamaya katılacağız diye..Peki bu acele niyeydi? 367 rakamı çözümsüzlük için değildir uzlaşı içindir..Ama sen ilk günden meclisteyiz dersen uzlaşıya gerek kalmaz malum şimdi gördük bunuda aday aynı aday.

Kardeş sana sonsuz saygım var ben CHP yi eleştirmedin diye sana söylemedim.

Genelkurmayı eleştirmek haddim neden olmasın kardeş. Bu ülkede eleştirilmeyecek çok az unsur vardır. Ama bunun biri BUYUKANIT değildir.

Genelkurmay başkanı ve o koltuk acık sözlülüğün yeridir. Genelkurmay 2 açıklama ve 1 bildiri yayınladı. Hangisinde güle karşı olduğunu belirtti açıkca.... Bu ince yürüyüşte neden ince keskis sözler yerine yumuşak sözler sarf etti ? Neden Türk Milletine bir yol göstermedi ? O koltuğun görevini yerine getirememiştir. Bunu eleştirmek en doğal hakkımdır. 2 Sorumlu var Cumhurbaşkanlığı ve 22 temmuz bozgununun 1 CHP 2 BUYUKANIT. Bu kadar basit

Kardeş Bak Ne Mutlu Türküm diyemeyenlere bu ülkenin yüzde 47si oy vermiş. CHP nin ve genel kurmayın bunu dile getirmeyip. Başörtüsü yada gereksiz herşeye takması acık olamaması gerçek değil mi ?

Kardeş şimdi şöyle düşün. 1. Oylamada CHP meclise girmedi. Genel Kurmay öylesine bir bildiri yayınladı. AKP nin oyu yüzde 47 ye fırladı

Şimdi mhp ve diğer partiler meclise girmedi diye düşün. Bunun sonucu ne olur biliyormusun. En az yüzde 60 70.... Demokrasiden bahsedenlerin bu demokrasiyi kilitleme uğraşısı hep ters tepti.

Düşün bir kez daha Cumhurbaşkanını seçemedik ? Sonuçlarını düşünebiliyomusun ? Bu ülkenin gereksiz insanların yarattığı gerginlik politikasından kurtulması gerek.

Bahçeli Meclise gireceğini ilk günden söylemesi gayet hoş iyi bir tutum. Kimse unutmasın COK BAHSEDILEN DEMOKRASI BU....

Bunu bu duruma getirenler utansın....

MHP ye ihale etmeye kimse kalkışmasın kendi hatalarını devlet beyin omuzlarına yuklemeyin.

99 02 de de aynı politika yapıldı.... ve 2002 den sonra gördük memleketin halini....(apo konusunda hep bahçeliyi suçladılar krizden onu sorumlu tuttular. Halkı MHP den soğuttular AKP ye emanetedildi memleket...)

Lütfen.

Genelkurmayın açıklamalarının Gül'e karşı olduğunu herkes anladı ama bazı kesimin işine gelmedi..Genelkurmayın açıklamasının en can alıcı noktası şurasıdır.. “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, ’Ne mutlu Türküm diyene!’ anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır” . Yani düşman ilan etmiştir.. Bundan daha açık söylenebilirmi?Ama malum satılık basın özellikle bildirideki bazı yerleri sıkca vurgulayıp din istismarı yapmıştır.

Mhp neden acele etti mesele bu..Daha aday belli değil meclise gireceğiz diyor bu bana göre mantıksızdır.Akepeyide rahatlatmıştır bu açıklamasıyla..Halbuki hiç bir açıklama yapmasaydı akepe tek adayla değil 3-4 isimle çıkabilirdi..Çıkartacakları adaylara bağlı olarak uzlaşı olabilirdi..Ama bunların hiç birine gerek kalmadı.

Devlet Bahçeli'nin krizden vesaire sorumlu olmadığını biliyorum..Ama benim(!) milliyetcilik anlayışıma göre milliyetciliği sulandırmıştır.

Genelkurmay başkanının açık konuşmadığını yüzde 47 lik oy oranı ile belli oldu. 4 yıl boyunca genel kurmayın hükümete hangi baskısını göre bildik ? Askerimiz başına cuval geçirilme hadisesinde bile hükümete gereken baskıyı bile yapamamış. Genelkurmay geleceği en iyi analiz edebilen kurum değil midir ? Her nekadar BUYUKANIT'ın anket şirketlerimiz yok desede bu ülkenin en iyi nabzını tutan en güvenilir kurum değil midir ?

Büyükanıt 5 yıl boyunca hükümete gereken baskıyı ve doğru yolu gösterememiştir. Ülkesinede gereken yolu göstermemiştir. O bildiri gereğinden çok fazla yumuşak idi. Eğer doğru yol gösterilmek isteniyorsa çok daha doğru yolları var.

Büyük anıt ırağın kuzeyine yapılacak askeri hareketten bahsedip durdu. Peki sormazlarmı sen bu ülkenin en büyük en yetkili kurumu değilmisin ? Senin yaptırımların neler ? Neden yapmıyosun neden medya üzerinden öyle konuşuyorsun demez mi ?

İzleninlen 5 yıllık yol özet itibari ile yanlıştır bana göre.

İşte ilk günü acıklamazsa 4 5 adaydan söz etmişsin. Arkadaşım Gül artı 2 göstermelik aday olsa ne olacak yine o seçilmeyecekmi ? Bu ayak oyunu değilmi bu ayak oyunana MHP dahil olur mu ?

MHP herzaman Türk Milletinin seçimlerine gereken özveriyi saygı herzaman göstermiştir. Gösterecektirde. Şunu belirtmek istiyorum. Akp nin cumhurbaşkanı adayı seçimden önce belli idi ve ona göre bir seçim yapıldı.

Milletin iradesine Bahçeli nasıl karşı çıkabilir ? Tarihi yanlışlıklar daha önce yapılmıştır. Şimdi devlet beyin Meclise girmesi Demokrasi gereğidir. Devlet bey asla meclisten kaçmaz. Kaldıkı bu davranış MİLLİYETÇİLİk görüşünün davranışıdır. Asla da bu hareketle milliyetçilik sulanmaz. Aksine Milliyetçilik kendi arzuları ve ihtiraslarına kapılıp milletin iradesini yok sayıp düdük öttürenler sulandırmaktadır.

Askerin duruşunu daha fazla sağlamlaştırması gerekiyor. Muhalefet'in ise artık kaçak dövüşerek gerginlik politikası üzerinden prim kazanmaya çalışmaması gerekiyor

Devlet beyin Milliyetçiliği ne tartışılır nede yaptığı hareketler bu milletin zararınadır. Eğer bir zarar görecekse bu ülke kendi seçimleri kendi kararları doğrultusunda görmüştür.

Her neyse. Arslan BULUT'un yazısı Milliyetçi kesimin yazısı değilde sanki CHP li kesimin yazısı gibi durmuş... Yeniçağ gazetesinin yaptığı gibi...

Konu başka taraflara kaymaya başladı..Büyükanıt Paşamız ilk senesini 30 ağustos'ta dolduracak.Yaş haddinden seneyede emekli olacak..Yani 1 senelik genelkurmay başkanı..

4-5 adaydan söz ettim evet Abdullah Gül'ün ozaman aday olacağını öngöremezsin sadece tahmin etmişin..Garanti o da aday olur diyemeyiz yani.

Yazıda yazarın kendi görüşüdür.Bende görüşlerine katılıyorum. Nasıl MHP tüm milliyetçileri kapsamıyorsa Arslan Bulut'un yazısıda milliyetçi kesimin tamamına mal edilemez.

eğer gülün cumhurbaşkanlığı ülkede kaosa yol açacaksa -ki insalarda böyle bir tedirginlik var- bahçeli çok ağır bir vebalin altına giriyor. Umarım doğru düşünmüş ve doğru bir karar almışlardır. AKP'nin gül'de ısrarcı davranması ise oldukça düşündürücü. bence diğer partilerin mutabakatıyla bir aday belirleselerdi daha iyi olurdu. herşeyin hayırlısı bakıp göreceğiz.

daha önceki bir konuda da yazmıştım yine fikrimi yineliyorum Mhp vakti zamanında ki Mhp olsaydı ve önceki hükümet zamanında apo denilenin idamı için gerekirse hükümeti bozsaydı şu anda ve gelecek bi okadar zamanda tartışmasız tek başına iktidardı hiç şüphesiz çünkü milletin cigeri yanıyor ve bu yangına damla su verecek adamı başına taç etmeye hazır

yok ekonomi gider gitsin 1929 1948 ......1993 ve 2002 de gitti ne oldu yine düzeldi yine düzeliridi

istikrar gider dendi gitsin geri gelmeyen bişey miydi

demek istediğim şudur ki ne mhp eski mhp ne siyasetçiler halkın temsilcisi herkes kendi derdinde bu bana osmanılıdaki meşrutiyet dönemini hatırlatıyor sonucu hepimiz biliyoruz.......

Arkadas böle cok bilmislik yapan gazetıcılerı okuyarak buralarda ahkam kesen arkadaslar siz neyı nasıl yapmayı dusunuyorsunuz toplum psikolojisini ,sosyolojısını bılmeden nasıl bole yazabılıyorsunuz aklım almıyor vallahi....yahu kardesım zaten Tayıp erdoganın cumhurbaskanı secmek gıbı bır derdı yoktu ki secım malzemesi yaptı bir guzel en az yüzde 20 oy aldırdı kenısıne SİZCE MİLLİ GÖRÜŞ TABANI NEDEN DESTEKLEDİ ERDOGANI türban sorunu mu cözdü,,imam hatiplerimi cözdü yooooooooooo eeee niye????? CÜNKÜ TAYİP adı gibi biliyordu seçim zamanı ERBAKAN HOCANIN kendısını elestırecegını o ne yaptı KAYIP TRİLYON DAVASINDAN HAPSİ GİRMESİ GEREKEN ERBAKAN ı cezasını evde cekmesı yasa cıkartırdı.....VE SEÇİM ZAMANI GELDİ ERBAKAN DOMUZUN USAKLARI DEDİ tayip için ne dedi milli görüş tabanı ULAN BUNLAR SENIN HAPSE GİRMEMEN İÇİN UGRASSINLAR SANA HALA SAYGILI DAVRANSINLAR SEN ADAMLARA DOMUZUN USAGI DEEE......milli görüşcülerle konustugumun cogu bunun için oy vermis tabıye ARKADASLAR ZORLAMA İLE BU TOPLUMA BİR SEY YAPTIRAMAZSIN YAPAR GİBİ GÖRÜNÜR AMA FIRSATINI BULDUMU İNDİRİR SENİ BAKIN HİTLERE BAKIN STALİNE BAKIN LENİN e...........bırakın ellerinde koz kalmasın....önemli olan tayip yada gül degil ki bu dıs deslikli düzenin son bulması DISARIDAKİLER BİLE BİZİM PSİKOLOJİMİZİ BİZDEB DAHA İYİ BİLİYOR....SİZ BURDA TÜRBAN NI CUMHURBASKANLIGINI TARTISIR KEN YOK IRAK A GİRELİM YOK GİRMEYELİM DERKEN ADAMLAR ORDA BİR KÜRT DEVLETİ BİLE KURDU....SEN YOK SÖZDE KÜRDÜSTAN YOK CAPULCU DIYOSUN AMA O ADAM BUSH LA GÖRUSUYOR BIZDE KENDI KENDIMIZI kandırıyoruz......Aarkadaslar ARTIK HAREKETE GECMEK LAZIM ÜSTÜMÜZE DÜSEN ILK GÖREV KENDIMIZI GELISTIRMEK VE BU ZİNCİRLERİ KIRMAKTIR .............................MUHTAC OLDUGUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR......................

hakaret yasak .
bölüm kurallarını okuyunuz..!

Yazarın ve antidepresan arkadaşımın anlamadığı bir şey var milletin iradesine karşı gelerek milliyetçilik yapmak.. Zannediyorum bu yapılan milliyetçilik değil devletçiliktir.
Arslan bulut, antidepresan, yehovan üçünüzün yorumlarındada doğrular ve yanlışlar var tabi bana göre. Çünkü bende sizden farklı olsada türk miliyetçiliğini savunan bir kişiyim.
Arslan bulut, haklıdır mhp 57. hükümet döneminde hükümetin bozulmasını göze alarak ab uyum yasalarının geçmesini engelleyecekti bu tavır onu hem misyonuna ters düşmemiş hemde baraj altında kalmamasına sebep olurdu yapmadı hatalıdır.
Arslan bulut hatalıdır çünkü bu seferde bahçeliyi oylamada bulunmakla suçlamaktadır. Yani bir anlamda chp nin geçen sefer yaptığını onaylamaktadır. Peki soruyorum kendisine akp nin bu zaferinin sorumlusu chp nin bu saçma tavrı değilmidir? Milletin meclisinde görevi, ayak oyunları, katakulleler yapmak değil, işini yapmak adam gibi muhalefetini yapmaktı. Aynı şeyi mhp den beklemek haksızlık olur.
MHP hiçbir hesap yapmadan vekilliğin gereğini, anayasanın gereğini yapacak bir açıklama yapmıştır tavrı kesinlikle doğrudur.
Yehovanın düşüncesindeki yanlış genelkurmayı pasiflikle suçlamak... Bir kere siyasete müdahale etmek genelkurmayın vazifesi değildir. Asker halkın seçtiğine ne kadar zıt durursa halk o kadar inatla seçtiğini gene seçer daha öncede yazdım akp nin zaferinden genelkurmay sorumludur hatta akp li olduklarından bile şüphe ediyorum.
AKP nin bir sürü gayri milli yanlışı varken genelkurmayın bildirisinde din ve irtica kaygıları yeralmakta bu ne garabet?? AKP nin suçlanacağı en son nokta islamcılıktır.
Ve sen milletin dinine tavır alırsan, millette sana tavır alır inadına akp diyen bi halk var dikkatinizi çekerim. Asker siyasete müdahale etmeyecek ve hükümetle koordineli çalışacaktır, ayrıca kaygılarını ele güne karşı değil mgk toplantılarında söyleyecektir. bildiri muhtıra gibi şeyler ülkemizin dış dünyada sağlam imajını zorlaştırmaktadır.
Elbetteki antideperesan, mhp tüm milliyetçileri temsil etmiyor önceki yaptıkları ikimizide memnun etmez, seçim öncesi tavrı seni eder beni etmez, şu son tavrı beni eder seni etmez arslan bulutun yazdıklarıda öyle yeniçağ gazeteside.
Ancak şunu unutmayın akp ye oy verenlerin hepsi akp li değil, hepsi ne mutlu türküm diyene lafını söyleyemeyen insanlar değil, hepsi cumhuriyetle kavgası olan insanlar değil. Bu parti yüzde 47 oy almış buna rağmen cumhurbaşkanı benmi olacam allah aşkına? Demokrasi böyle birşey beğenmiyorsak ülkeyi asker yönetsin muz cumhuriyeti olalım. Hayır demokrasiye müdahale etmeden adam gibi muhalefet yapacağız ve insanları milli konularda uyaracağız alternatif proje ve ekibimiz olacak bu işin kuralı bu.

yehovan' Alıntı:
Erdoğanı göremedik ?

Şehide kelle değişiyle apo itine sayın değişiyle
Erdoğanın 4 ay hapis cezasının nedenlerini neden göremiyoruz ?
Erdoğanın 2002 seçimlerinde neden yahudi lobisini ziyaret ettiğini amerikan başkanı ile görüştüğünü ?
Erdoğanın her yurt dışı gezisi yaptığının ertesi ayı devlet kuruluşunu o ülkenin zenginlerine peşkeş çektiğini

Erdoğanın Demirelin sözüne atıfta bulunarak ben Değiştim. Geçmişteki gömleği çıkardım sözünü ?

Erdoğanın Özala'atıfta bulunarak. Babanın işsiz oğluna oda işsiz kalsın sözü...

Ulan böyle adamlar var ya benım sinir kat sayılarımı cıkartıyo

De hadi imhotemp sana bende amerikan karşıtlarının seslendiği gibi seslenyeim

GO HOME imhotemp :D :clap

Kardeş sana sonsuz saygım var ben CHP yi eleştirmedin diye sana söylemedim.

Genelkurmayı eleştirmek haddim neden olmasın kardeş. Bu ülkede eleştirilmeyecek çok az unsur vardır. Ama bunun biri BUYUKANIT değildir.

Genelkurmay başkanı ve o koltuk acık sözlülüğün yeridir. Genelkurmay 2 açıklama ve 1 bildiri yayınladı. Hangisinde güle karşı olduğunu belirtti açıkca.... Bu ince yürüyüşte neden ince keskis sözler yerine yumuşak sözler sarf etti ? Neden Türk Milletine bir yol göstermedi ? O koltuğun görevini yerine getirememiştir. Bunu eleştirmek en doğal hakkımdır. 2 Sorumlu var Cumhurbaşkanlığı ve 22 temmuz bozgununun 1 CHP 2 BUYUKANIT. Bu kadar basit

Kardeş Bak Ne Mutlu Türküm diyemeyenlere bu ülkenin yüzde 47si oy vermiş. CHP nin ve genel kurmayın bunu dile getirmeyip. Başörtüsü yada gereksiz herşeye takması acık olamaması gerçek değil mi ?

Kardeş şimdi şöyle düşün. 1. Oylamada CHP meclise girmedi. Genel Kurmay öylesine bir bildiri yayınladı. AKP nin oyu yüzde 47 ye fırladı

Şimdi mhp ve diğer partiler meclise girmedi diye düşün. Bunun sonucu ne olur biliyormusun. En az yüzde 60 70.... Demokrasiden bahsedenlerin bu demokrasiyi kilitleme uğraşısı hep ters tepti.

Düşün bir kez daha Cumhurbaşkanını seçemedik ? Sonuçlarını düşünebiliyomusun ? Bu ülkenin gereksiz insanların yarattığı gerginlik politikasından kurtulması gerek.

Bahçeli Meclise gireceğini ilk günden söylemesi gayet hoş iyi bir tutum. Kimse unutmasın COK BAHSEDILEN DEMOKRASI BU....

Bunu bu duruma getirenler utansın....

MHP ye ihale etmeye kimse kalkışmasın kendi hatalarını devlet beyin omuzlarına yuklemeyin.

99 02 de de aynı politika yapıldı.... ve 2002 den sonra gördük memleketin halini....(apo konusunda hep bahçeliyi suçladılar krizden onu sorumlu tuttular. Halkı MHP den soğuttular AKP ye emanetedildi memleket...)

Lütfen.

go home u halk gerekene soyledi...bize bişey dusmez ...

Sayın Bahçelinin Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında ki tutumu ani ve erken bir karar değil ki.Devlet Bahçeli yaklaşık bir yıl önce 29 Ekim 2006 tarihinde bir açıklama yapmış açıklaması şöyleydi: ‘Mevcut TBMM, cumhurbaşkanını seçemeyecekse, 11 Mart 2007'de erken seçime gidelim. Yeni Meclis yeni cumhurbaşkanını seçsin. Eğer erken seçimde de AKP birinci parti çıkarsa anayasadaki prosedürü uygulayarak cumhurbaşkanını kendileri seçebilir.' Bu sözler zaten MHP nin net tavrını ortaya koyuyor.Genel başkanımız katılım şartını koz olarak kullanmanın doğurabileceği sıkıntıları tabiiki biliyordu.Bunu parti kurmaylarına yaptığı şu açıklamada çok met olarak görebiliyoruz.
''Daha önce ne söylediysek sözümüzde duruyoruz. Yeni cumhurbaşkanını yeni Meclisin seçeceğini söyledik, cumhurbaşkanlığı seçimi yapılırken Meclis'te olacağız, görevimizi yerine getireceğiz. Yıllardır takip ettiğimiz siyasi tutarlılık, bunu gerektirir.''
Sayın liderimiz Partinin TBMM Grubunda , Cumhurbaşkanı adayı profilini de maddelerle şöyle sıraladı;
“Türkiye’nin bütünlüğünü ve Türk devletinin milli ve üniter yapısını temsil ve taşıma konusunda milletimizde tereddüt bırakmayacak bir fikri maziye,
Cumhuriyetimizin kurucu felsefesini özümsemiş, geçmişinde Cumhuriyetin temel değerlerine samimiyet ve sadakati hakkında kuşku bırakmayacak bir milli duruşa, Türk milletinin birlik ve beraberliğini, millet olma hasletlerini ve yüksek kültürünü benimseme konusunda mutlak güvenilecek ilkeli, berrak ve açık bir düşünce yapısına, Dürüst, şüphesiz ve manevi değerlere saygılı hüviyeti tebarüz etmiş, demokrasinin ilkeleri konusunda tam duyarlılık ve kararlılığa sahip bir şahsiyet olmalıdır.”
“Cumhurbaşkanının geniş bir diyalog yelpazesi ile ve mutlaka ortak bir anlayış, işbirliği sonucu seçilmelidir” diye Bahçeli, aksi takdirde büyük bir bunalım çıkabileceği görüşünü savundu.
Cumhurbaşkanı seçimde "hayali düşmanlar yaratarak, ağlayarak, sızlayarak mağduriyet durumu oluşturarak istismar edilecek bir konunun kalmadığını söyleyen Bahçeli, "Bu andan itibaren bu konudaki bütün sorumluluk iktidar partisine geçmiş bulunmaktadır. AKP'nin üreteceği bir mazeret kacacağı bir sığınak kalmamıştır. Bizim Cumuhrbaşkanılığı konusundaki öteden beri savunduğumuz temel yaklaşım Cumhurbaşkanın kim olacağından önce nasıl birinin Cumuhrbaşkanı seçileceğine yönelik yöntem ve ilkeler üzerine bir çağrıydı. Cumhurbaşkanlığı makamı partilerin küçük hesaplarının ve siyasi ihtiraslarının değil, demokratik kültür ve siyasi ahlakının öne çıkmasına neden olacak bir uzlaşmanın temsil yeri olmalıdır"
"Türkiyenin sorunları çözüm beklerken kısır bir ihtiras uğruna inatlaşmanın devamının devletimizin saygınlığına milletimizin vakarına demokramizin de hayrına olmayacağına artık herkes tarafından anlaşılmış olmalıdır".
"Bizler yeni dönemde inatlaşma ve iddialaşmaların sürmesi halinde Cumuhurbaşkanı seçiminde muhtemel bunalımın farkındayız. Türkiye'yi ve dünyayı sadece kendi pencerelerinden görmeyi alışkanlık haline getirmelerin de farkına varmış olmasını umuyoruz. AKP'nin seçimden elde ettiği sonuçu sürdürdüğü inat ve cepheleşme politikalarının siyasi bir onayı olarak algılaması halinde ülkemizin yeni bir krize karşılaşması kaçınılmaz olacaktır."

Seçim öncesi AKP nin en büyük kozu olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin sözde mağdurluğu hakkını Erdoğan'ın elinden almakla belkide demokrasiye en büyük hizmeti yaptılar.aksi düşünülürse en büyük kozu kriz tehditeri ve mağdurluk söylemleri olan AKP nin ekmeğine yağ sürülecekti.

Kaynak: haber3

Türk_ocağı yapıcı eleştirin için tşk ederim..Senden bir önceki mesaj atan arkadaşa lafım çok olurdu ama...Neyse bu mesajda ona yeter.

Konuya gelecek olursak ben kesinlikle meclise girmemesi lazım vesaire diye birşey demedim.Aceleci davrandı ve akepeyi rahatlattı.Yani seçim zaferinden sonra tayyip erdoğan uzlaşmacı olacağım dedi..Ama ülkeyi secime götüren kişiyi bir daha aday gösterdi peki nasıl aday gösterdi?Çünkü 367 gibi sorun kalmadı..Yani uzlaşmaya gerek kalmadı.Siz bir ülkeye cumhurbaşkanı başkomutan seçiyorsunuz bu dayatmanın sebebi nedir?Yani ABDullah Gül'den başka aday yokmuydu..Genelkurmay hakkındaki konulara girmeyeceğim çünkü tamamen farklı düşünüyoruz.

Syasi partiler bölümünden bir üyenin mesajından güzel bir alıntı sanırım herşeyi özetliyor

-Gözünü seviyim burjuva demokrasisi, eski kurtları süt dökmüş kediye çevirdin.

AntidepresaN' Alıntı:
Yani ABDullah Gül'den başka aday yokmuydu.

atıyorum bülent arınç aday gösterilse kimsenin sesi çıkmıycaktı yani öylemi yada babacan????????

arkadaşlar bu millet partilerini orda kendilerini temsil etmeleri için seçiyo.yeri ve zamanı geldiğinde sen bu görevden kaçar,birilerine peşkeş çekmek için meclise girmezsen bidahaki seçimde sandıktan çıkamazsın.tıpkı ağar ve mumcunun çıkamadığı gibi... bakın siz ülkede yönetim şeriate doğru gidiyo diyosunuz ama çok yanılıyosunuz.sayın sezer başörtülü kardeşlerimize başınızı açmadan okula giremezsiniz dedi ama abdullah gül asla açık bayanlara başınızı kapatmadan okula giremezsiniz demez... herşeyi bi kenara bırakalım buna abdullah gülün ne kadar düşkün olduğunu bildiğimizi dini müsade etmez.o yüzden rahat olun bırakın seçilsin adam.

Sunu Tartisioruz Ya :
Her İkİ KİŞİden Bİrİnİn Oy Verdİgİ Partİnİn Cumhur Baskani Adayinin Mesru Olup Olmadigi !

% 46.6 Kirk Alti . Alti !!!!!

Bu Oylarin Yarisi Cumhurbaskanligi İcİn VerİlmİŞtİr !
Ben Onun İcİn Verdİm Oyumu.ve GÜl Aday Olmasa İdİ Tekrar Vermezdİm !

Geri