Güvercinim için yapılabilecek bişey var mı?

ßáDßøÿ

Løvє's áÑgèL
Katılım
21 Ara 2007
Mesajlar
3,967
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Allah Rap'n Ceza'sını Verdi...
Arkadaşlar benim bir tane güvercinim var ama çok garip bir güvercin.. Hayvanın boynu hep eğik kalıyor,bazen başı dönüyor sonra da olduğu yerde dönmeye başlıyor. Ama daha önceleri durumu çok kötüydü. Hatta bi an için ölümünü bile beklemeye başlamıştım ama sonradan yavaş yavaş iyilerşmeye başladı. Şimdi durumu öncekine nazaran çok çok iyi ama güvercinimin halen o rahatsızlığının sürdüğünü gözlemliyorum.

Ben birisine sormuştum nesi vardır acaba diye. Bana güvercinlerin boyunlarına kirli kan birikince benim güvercinim gibi olduğunu söylemişti. Bu doğru olabilir mi acaba? En önemlisi; Güvercinim için yapabileceğim bişey var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
 
Dönbaş olmus kardes halk arasında dönbaş denir Hayvanın Hastalıgı gecmes kendim 5 sene kusculuk yaptım Ordan bilirim Sadece ızdırap çekiyor Bizim ustalarımız kafasını çekerdi ama biz kıyamazdık o yüzden bekletirdik ya kedi kapardı yada Başka bi türlü sonu oluyordu
 
yapcak bişey yok genetik=)
 
PARAMYXOVİRÜS (SALLABAŞ)
Güvercinlerde salgın boyutunda şiddetli bir hastalıktır.

Patojen

Paramyxovirüs Newcastle (yalancı veba) virüsünün bir benzeridir. Diğer kuşlar için olmamakla birlikte güvercinler için çok fazla patojendir.

Hastalığın Gelişimi

Güvercinler hasta olmasından birkaç gün sonra burun, boğaz, göz ve dışkıdan virüsü etrafa yayarlar. Kuluçka dönemi 3 günden 21 güne kadardır. Yaklaşık 4 hafta sonra güvercinlerin %30 u hastalığı atlatır.

Hastalığın Semptomları

İshal, zayıflama, az yeme, çok fazla su alımı hastalığın başlıca belirtileridir. Her iki ayakta da felç, ürkeklik, buynun eğilmesi, denge kaybı, devrilmek, geri geri gitmek görülür. Güvercinlerin çoğu ölür.

Hastalığın Tanımı

Virüs özellikle tam teşeküllü laboratuvarlarda, ölü kuştan alınan beyin ve böbrek parçalarından tanımlanır. Kuştan, hasta olduktan 2 hafta sonra alınan kan örneğinde antikor kanıtları görülelebilir.

Hastalığın Tedavisi

Diğer tüm viral hastalıklarla birlikte, hastalığa yakalanan güvercinler için etkili bir tedavi yoktur. Sürüden birinin bu hastalığa yakalandığından şüpheleniyorsanız, hastalığın yayılmasını önlemek için 'tüm' güvercinlere koruyucu aşı uygulanabilir. Görünüşte hasta olan güvercinler diğerlerinden uzaklaştırılmalıdır ve aşılanmamalıdır. Çünkü virüsü yayarak sürünün kalanını aşının koruyuculuğu elde edilene kadar diğerlerini de riske sokar.
Savunma sistemlerini güçlendirmek için livimum ve vitamine b12 ile destek tedavi uygulanmalıdır.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Aynı sorunu bende yaşadım ama maalesef bir çoğunu kaybettim.....

Sana iki ilaç önerebilirim... Bunları herhangi bir veterinerden temin edebilirsin...


Birinci zaten veterinere bahsetiğin zaman sana vereceği bir aşı var bu veba aşısı...
Bunu güvercinin kadının altı en uygunu deri altına enjekte etmen gerekiyor...
Yapamazsan mecburen bir veterinerde yaptırman lazım...

İkincisi marka önemli değil B12 vitamini....
Bunu bir kaç gün damla olarak 2 - 3 damla ağzına sonra hafta da bir suyuna katman gerekiyor...


Bütün bunların altına şunu üzülerek yazıyorum ki..
Maalesef o kuşu kurtarsan bile izleri kalcaktır.....

Geçmiş olsun....
 
Ama şu anda durumu eskisine göre iyi. Hala ısdırap çekiyor olabilirmi güvercinim sizce? :(

Yani hastalıktan tam olarak kurlarılamıyor. Güvercinimin çok iyi yediğini söyleyebilirim size. Elime alıp kursağına baktığımda tıka basa doymuş olduğunu anlıyorum. Yani açlık durumu söz konusu değil. Ama özetle kuşumu tam olarak kurtaramıyacağımı anladım. Ama yine de ona bakmakta yarar vardır diye düşünüyorum..

Acaba güvercinin cinsi bu hastalığı atlatmasında önemli bir rol oynayabilir mi?
 
Durumu şimdilik çok iyi hatta hiçbir sorunu bile yok diyebilirim. Sadece böyle arasıra oluyor. Tek bir tane olduğu için sürünün de bu hastalığı kapması imkansız. Ben ona elimden geldiğince iyi bakıyorum, üzerine titriyorum. Güvercinimin keyfi yerinde gibi gözüküyor. ecstasy arkadaşımın yazmış olduğu cevapta bu hastalığa yakalanan güvercinlerin % 30'unun kurtulduğu yazıyor. Bir de kendisinin eklediği bi yazı; güvercin kurtulsa bile hastalığın izleri biraz da olsa kalacaktır.

İşte ben buradan hareketle güvercinimin kurtulduğuna inanıyorum. Hayvanı bi görseniz ama durumu çok iyi.. Ama işte tek sorun arasıra başının dönmesi.. :(

Acaba güvercinim gerçekten iyileşti mi yoksa ben kendimi avutuyor olabilirmiyim? :(

Ben güvercinlerin türlerinedn pek anlamam ama abim biraz anlıyor. Bana Alman - Mardin kırması olduğunu söyledi. Mardinlerin paçası oluyormuş,Almanların ise vücudu daha iri oluyormuş. Güvercinim ne iri ne de paçası var :)

Kendisi şu anda sıcak havadan dolayı uyuşmuş bir vaziyette yatıyor. Keyfi yerinde.. :D
 
Sevgili badboy zaten güzel kuşun için hala hastadır diyemeyiz...
Belki bu hastalığı atlattı ama dediğim gibi biraz izi kaldı...

Bende 1 aydan beri ayırdığım ama hala ölmeyen kuşlar var... Su bile içmekte zorlanıyorlar...

Ama aşıyı yaptırabilirsen garantilemiş olursun.. Çünkü hastalık iyileşse bile vucüttan tamamiyle çıkmıyor..

Anlamadığım konu ise bu hastalığın diğer ismide yosun hastalığı..

Niye yosun hastalığı , kirli sudan geçtiği için yosun hastalığı..
Yani bir çeşit kolera...

Senin kuşun nerden kaptı acaba? İlginç.... :saskin:saskin
 
Bende bilmiyorum nereden kaptığını.. Bence kirli sudan olamaz. neden diye sorarsan su kabını her sabah yıkıyorum, ondan sonra suyunu koyuyorum. Belki başka bir yolla bulaştıysa bilemem..

İnşallah iyileşmiştir güvercinim.. Ben şu aşıyı da bi araştırsam iyi olacak gibi.. :goz:

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, gerçekten şu anda biraz rahatlamış durumdayım.. İlginiz beni çok mutlu etti..
 
Allah acil şifalar versin.

Sallabaş çok büyütülecek bi hastalık değil bence
ben genelde kuşun boyun bölgesindeki tüyleri koparır kuyruğundan çektiğim bi teleği boununa batırarak boynundan kan alırdım. genelde düzeldi kuşlarım.
Sen yinede bi veterinere götür o daha iyisini yapar herhalde.
 
ıyılesır ınsallah...
 
Allah acil şifalar versin.

Sallabaş çok büyütülecek bi hastalık değil bence
ben genelde kuşun boyun bölgesindeki tüyleri koparır kuyruğundan çektiğim bi teleği boununa batırarak boynundan kan alırdım. genelde düzeldi kuşlarım.
Sen yinede bi veterinere götür o daha iyisini yapar herhalde.

İşte bana da onu tavsiye ediyorlar ama ben hayvana bi zarar veririm diye korkuyorum..
 
Boynundan kan alabirsen yap ama bilene yaptir sonra haslanmis yumurta ve kalsiyum destekli gidalarla besle kisa zamanda kendine gelir
 
Sen Güvercinini Cok Seviyosun galiba :) benim en sevdiğim hayvandır inşallah iyileşir :D
 
hoca güvercinine kimse bişey yapamaz boynu dönmüş düzelmez elden felan çekim deme kuşa eziyet edersin sen yuvanda tutacaksan o kusu eğer yavrusu için tut bende besliyordum rengini damarını söyleseydin faydalanacagın bişeyler söylebilirdim
 
Geri
Üst