güzel bir zeka sorusu

sembol-

New member
Reaction score
0
sizi elinizde bir kibritle karanlık bir odaya kapatıyorlar odada bir tane gaz lambası birtane soba ve bir tanede mum var siz olsaydınız ilk önce hangisini yakardınız ??

(finlandiyada yapılan zeka testi sorusu)

aydınlatmak için mumu veya gazlambasını neyle yakçaz ateş yoksa

basit bir soru karanlık bi odada hangisini yakrdn mumu mu sobayımı gaz lambasınımı ?

Elimde bir kibrit varsa önce mumu yakarım çabucak kibrit sönmesin diye. daha sonra gaz lambasını sonra da soba yı yakardım.

hahahah Once Kibriti yakman lazım onları yakabilmen icin :D
%132 iQ sahibiyim yemem bunları :D

Kib

İyi de Kibriti nasıl yakcaz ki diğerlerini yakalım :eek:

kibriti yanındaki kutusuyla vermişlerdir o kadar akılları calısmıyorsa sobaya surter yakar artık.
ben denemistim demire kibriti surtunce de yanıyor :)

kelime oyunu var gibi geldi elimde kibrit var bir tane. fakat kibriti dahi yakmaktan acizim çünkü son moda artistik kibritler dışında kendi zımparası olmadan yanmıo ki kibritler. ;)

konple odayı yakarım

valla soru böyleydi bende sazan gibi soba demiştim ama bencede komple yakak odayı a q o zaman geri odadan çıkarırlar :D:D (ayıpsın first etmezmiyim)

kibriti yanındaki kutusuyla vermişlerdir o kadar akılları calısmıyorsa sobaya surter yakar artık.
ben denemistim demire kibriti surtunce de yanıyor

elimizde bir adet kibrit war deniyo dikkat edersen....
kutudan falan bahsedilmiyo

Bence cevap once kıbrıtı yakmak olacak

geyikle ne alakası war herteldene tasıdım ..

soruya gelince yanına sadece 1 kibrit veriorlar kutusunu vermiyorlar , ayrıca normal kibritleri demire surterekte yakamassın

en ii cvp hiçbiri olarak kalır heee 2 tane kibrit verseler ucralarını ısıtıp biribirini surttugun zaman yanar kibrit ( olmuyo demeyin denemiştim iddaa ustune ) once mumu yakardım mumu yaktıktan sonra dewamı gelir mumla diğerlerini yakardım :cool:

büyüklerimiz ne diyosa doğrudur kusura bakma yanlış yere açmışım soruya gelince napim ben soru bölydi bi tane kibrit veriyorlar diyodu

Bu zeka sorusu falan değil, kibrit tek mi?, kibrit yanarken giriyorsun? kutusu yar mı? yoksa yanmış kibrit mi? daha belirsi bir sürü obje var. Böyle soru olmaz ayrıca finlandiya dan zeka soru su ancak bu kadar olur. Aramızda finlandiyalı varsa özür dilerim ama sonuç bu çıkıyor.

Geri