güzel dinimiz neden tehlike

rottenzon

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ben ileri görüşlü tamamen akp karşıtı bi insanım ama neden islam tehlike olarak gösteriliyor anlamış değilim neden güzel islam dini yaşanası bi din tehlike oluyor anlamış değilim. LÜTFEN YORUMLARINZI BEKLİYORUM

İslam güzel dinimiz hiç bir zaman tehlike olmamıştır olmazda lakin asıl tehlike din üzerinden yapılan siyasettedir yani
siyasal islamdır rejim değişikliğine gidecek tehlikeli bir arayıştır bu ve demokratik laik Türkiye Cumhuriyetinde kabul edilemez bir durumdur.
Ülkemizde yaşayan hiç kimsenin dini ile sorunu olduğunu düşünmüyorum açıkcası sorun din üzerinden siyaset gerçekleştirmeye çalışan zihniyettedir.

Türklerin terbiyesi, ahlak yapısı aile içi dayanışması saygı ve sevgisi cihad ve şehitlik mertebesine erişme arzusu dine dayanır. Bu vatanı bölmeye bölmeye çalışanların işini oldukça zorlaştıran etkenler bunlar. Bu yüzden dinimizi bize tehlike olarak empoze etmeye çalışıyorlar.

din bireysel bir tercihdir,güzel ahlak,karakter,onur,aile gibi kavramlar kimsenin tekelinde değildir ben hiçbir dine inanmıyorum ve bir insanın çıkıp da güzel olan herşeyi dine dayandırması beni sinirlendiriyor ne yani bizim ahlakımız,şerefimiz yok mu ki bunu yazıyosun,türk hiç bir zaman şehit olmak için savaşmaz türk arkada bıraktığı ailesi,karısı vatanı için savaşır bu da böyle biline,dini neden tehlike olarak görüyorsunuz sorusuna gelince ben açıkca bütün dinleri insanlığın önünde engel olarak görüyorum,dinlerin sermayenin uşağı olduğunu kitleleri uyuttuğunu düşünüyorum buna en güzel örneğin de fransız devrimi sonrasında ingiltrenenin dine ayırdığı bütçeyi 3'e katlamasını ve dindarlığı teşvik etmesini gösterebilirim,tarafsız olarak baktığımda ise müslüman topraklarda doğmuş müslüman bir aileden gelmiş biri olarak islamın gerçekten çok tehlikeli bir din olduğunu inanılmaz mantık hataları ve çelişkileriyle artık yarardan çok zarar verdiğini düşünüyorum kimseyle kişisel polemiğe girmek istemem yazdıklarım kimsenin dinine saygısızlık değil aklımdakiler bunlar,ve dürüstçe düşündüğümü yazıyorum, peygamberler hakkındaki fikirlerime felan hiç girmeyim özellikle muhammed hakkında ne düşündüğümü yazmasam daha iyi aksi takdirde banlanırım o yüzden burda bitiriyorum.

dinimizin tehlikeli olduğu veya tehlikeye düşmesi gibi bir durum söz konusu olamaz Türkiye Müslüman bir ülkedir öylede kalacaktır bunu bozmaya kimsenin gücüde ömrüde yetmez!!!

Benim güzel dinim yani islamiyet hiçbirzaman tehlike olmamıştır. hatta dünyadaki hiçbir din tehlike olmamıştır. tehlike olan din değil, dini kullanarak yaptıkları şeyleri dine yorumlayarak dini kötüleyen insanlardandır.

adamın birisi şöyle yazmış "islamın gerçekten çok tehlikeli bir din olduğunu inanılmaz mantık hataları ve çelişkileriyle artık yarardan çok zarar verdiğini düşünüyorum" arkadaş kişisel görüşünü ortaya koymuş ama kişisel olarak olsada saçmalamış. bunun nedeni cahilliğinden bilmediğindendir. islamiyette mantıksız hiçbirşey bulamazsın. islamiyet mantık dinidir. ama sakın vakit gibi gazetelerden gördüğün haberlerle karşıma çıkma. vakitte okuduğun haberlerden dolayı islamiyeti de zararlı ve mantıksız olarak görme. sana söylenen şey mantıksız gelirse aç kitabı birebir oku. belirli kelime ve cümleleri cımbızla çıkarma ilgili ayeti sureyi tamamen oku. sende anlayacaksın ne kadar mantıklı olduğunu ne kadar barışçıl bir din olduğunu.

arkadaşlar ben ileri görüşlü tamamen akp karşıtı bi insanım ama neden islam tehlike olarak gösteriliyor anlamış değilim neden güzel islam dini yaşanası bi din tehlike oluyor anlamış değilim. LÜTFEN YORUMLARINZI BEKLİYORUM

aslında sorunun yanıtı çok basit mesela bıçakla hem ekmek kesersin hemde insan kesersin dinde böyledir ister ibadet edersin ister siyaset yaparsın
dini ne amaçlı kullanıyorsan tehlikeli yada faydalıdır
kimisi yaratanına yakın olmak için kullanır ibadet etmek için kullanır
kimisi çıkarları için kullanır(çıkarlar için kullanıldığında çok tehlikeli bir silaha dönüşür)

din çıkarlar için kullanılmaya başladığında zalimliğin ,adaletsizliğin yağmacılığın,sapıklığın,cehaletin,zorbalığın,faşizanlığın sınırı olmaz alabildiğine özgür kalır tıpkı zincirini(laikliği) koparan köpek gibi özgür kalır...

işte bu yüzden Laiklik önemlidir bir anlamda zincirdir

Geri