"G.Saray küme düşer"

Kaçan Aşık

Yönetmen
Reaction score
0
5527_B_hincal001.jpg

Türk spor basının usta kalemlerinden Hıncal Uluç, Fotomaç Gazetesi'nde 19 Mart Salı günkü yazısında Galatasaray'ı önümüzdeki yıllarda büyük bir tehlikenin beklediğini öne sürdü. Galatasaray'ın 282 Milyon YTL borcunun bulunduğunu belirten Uluç, 2009 yılında UEFA'nın kulüp lisans hükmü yürürlüğe girdiği zaman Galatasaray'ın küme düşeceğini iddia etti.​

İşte Hıncal ULUÇ'un yazısından bir bölüm:

Galatasaray'ın borcu 282 milyon YTL. 2009 yılında UEFA'nın kulüp lisans hükmü yürürlüğe girdiği zaman Galatasaray küme düşer

Liseciler kontrolü yitirmemek için Galatasaray'ın Türk halkına açılmasına izin vermiyor. Bu nedenle kurtuluş da olmuyor

'Polat' diyenler gelecekte Canaydın'ı çok arayacak. Çünkü aynı yönetim devam ediyor. Bir adamın aslı suretinden her zaman iyidir

- Kalli, Ankaraspor maçına çıkamadı. Buna karşılık Galatasaray, sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. Bir yandan da adayların kongre çalışmaları devam ediyor. Bunca soruna karşılık Galatasaray'ın yoluna devam etmesi bir başarı olarak görülebilir mi?

"Umrumda değil."

"Hakikaten umrumda değil. Yani Galatasaraylı olarak hiç ilgilenmiyorum, Galatasaraylı olarak o kongreden de istifa ederek ne kadar doğru yaptığımı düşünüyorum. Hiç fark etmez, bugün 'Adnan Polat' diyenler gelecekte Özhan Canaydın'ı çok arayacak. Çünkü aynı Özhan Canaydın yönetimi devam ediyor, Özhan'ın seçtiği adamlar devam ediyor, bir adamın aslı suretinden her zaman iyidir!.."

- Polat en güçlü aday olarak görünüyor. Florya'dan başlayıp yeni stada kadar iddialı projelerden bahsediyor. Bunları gerçekleştirebilir mi?

"Hiçbir şey olmaz. Bunların hepsini Adnan ile zamanında konuşuyorduk. Ben Adnan'a büyük ümitler bağlıyordum, Galatasaray'ın ümidinin Adnan Polat olduğunu düşünüyordum ama bugünkü Adnan Polat'a hiç inanmıyorum. Söylediği hiçbir şeye inanmıyorum. Bir ay evvel bana herkesin içinde "Ben yokum" diyen adam cumburlop gidip başkanlığa adaylığını koyduktan sonra zaten diyecek bir şey yok.

Galatasaray'ın geleceği karanlık. Borcunun 282 milyon YTL olduğu söyleniyor. Bu borcu Galatasaray ödeyemez. 2009 yılında UEFA'nın kulüp lisans hükmü yürürlüğe girdiği zaman Galatasaray küme düşer. Daha kimse farkında değil. 282 milyon YTL'lik borçla Galatasaray'ın Süper Lig'de oynamasına izin vermez UEFA... "
19.03.2008

Kaynak : Sporx.com

para toplanır canım o kadar da değill..küme düşmeyen rakip istiyoruz!

Uluç Cahil

Hıncal Uluç'un, "Galatasaray gelecek yıl küme düşebilir" iddiasına eski yönetici Fatih Altaylı'dan cevap geldi: "Bunu iddia etmek cahilliktir.."

1437_192x260.jpg

Galatasaray'ın UEFA kriterlerine göre küme düşeceği gerçeği yeni bir olay değil.

Hatırlanacak olursa Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın göreve geldiğinde hedeflerinin kulübü bu kriterlere uyun hale getirmek olduğunu söylemişti.

Yani bu mesele 6 yıl önce de gündemdeydi.

Bunu söyleyen Özhan Canaydın'a benim içinde bulunduğum yönetim kulübü devrettiğinde kulübün 7 milyon dolar nakit, 5 milyon dolar da teminat mektubundan kaynaklanan gayrı nakti toplam 12 milyon dolar banka borcu vardı.

8 milyon dolar civarında satıcılara ve futbolculara borçları bulunuyordu.
Vergi borcu dahil toplam borç 53 milyon dolar seviyesindeydi.
2001 krizinin en ağır etkilerinin yaşandığı dönemde içinde bulunduğum yönetim yaklaşık 40 milyon dolar borç ödemiş. Takım Şampiyonlar Liginde çeyrek finalin kapısına gelmişti ve ligde de 3 puan farkla lider konumdaydı.
Özhan Canaydın, Maliye Bakanlığı benim dönemimde görüşmeleri yapılmış ve nihai noktaya getirilmiş vergi anlaşması ile 30 milyon doların altına düşen bu borcu bugün 300 milyon dolar seviyesine getirme başarısını göstermiştir.

Buna rağmen UEFA kriterleri baz alınarak Galatasaray'ımızın küme düşmesi veya Avrupa Kupalarından ihraç edilmesi söz konusu olamaz.
Bunu iddia etmek cehalettir, bilgisizliktir, bütçe veya bilançodan haberdar olmamaktır.

Kimseyi suçlamıyorum.

Bir gazeteci elbette muhasebe teniklerini bilmek zorunda değildir. Ancak Galatasaray'ın durumu ortadadır. Galatasaray'ın borcu bugün 300 milyon dolara yaklaşmış olabilir. Borç alacak farkı 200 milyon dolar mertebesinde olabilir.Kulübü yönetmek açısından ciddi bir sorun teşkil eden nakit akışında sıkıntılar yaşıyor olabilir. Bunlar kamuoyundan saklanamayacak gerçeklerdir.
Fakat Galatasaray bu durumunda bile Türkiye'nin en zengin kulüplerinden biridir.

Florya arazisi bugün 300 milyon dolalık bir duran varlıktır.
Riva arazisi keza 200 milyon dolara yakın bir değerdr.
Küçücük yalıların onlarca milyon dolar ettiği Boğaziçi'ndeki tek ada olan Galatasaray Adası'nın bugünkü değerini hesap etmek imkansız olsa da, 100 milyon dolardan fazla olacağı aşikardır.
Seyrantepe Arizisi'nin üst kullanım hakkı en az 200 milyon dolarlık bir değerdir.

Ve bütün bu değerler Galatasaray'ın bilançosunda görünmektedir.
Doğru bir muhasebe tekniği ile hazırlanacak bir bilançoda Galatasaray batık değil tam aksine kötü yönetilen ama çok zengin bir kulüptür.
Kriterle ilgili değerlendirme bilançodan anlamayan gazeteciler tarafından değil, uzmanlar tarafından yapılacağı için Galatasaray'ın herhangi bir kriteri karşılamama şansı yoktur.

yha düşmesin kümee dunyanın bir numaralı derbisine nolcak yhaa kupa maçlarından kupa maçlarına anca denk geliris aziz yıldırıma bi masaaltı iyi muamele biraz koltuk cıkabilir belki :D

ßırakın yahu ßu a$ağıLık Herifi...
Adammı ki HıncaL ULuc ?

Geri