- Reaction score
- 0
İçerikte NeLer var?
1- Garmin KuruLumu
2- Garmin v5'i ve Haritayı FuLL Yapmak
3- Türkçe SesLendirme, Yardım ve Arac DosyaLarıni TürkçeLeştirme
4- Sarz ProbLemi Çözümü
5- KuLLanım kLavuzu
1- Garmin KuruLumu
Nokia 5800 ve N97'ye Son Sürüm Garmin Mobile XT v5.00.50 FuLL oLarak Kurmak....
Aşaqıdaki DosyaLarı PC'nize indiriniz...
1- Garmin Mobile XT v5.00.50 FuLL Download:
RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
2- İlaç:
3- Sadece Türkiye Haritası
Şubat 2010:
Kasım 2010:
http://rapidshare.com/files/433495866/TrHaritaKasim2010_Cehennem_Zebanisi_HackheLL.CoM.rar
Not: Program telefonunuzda daha önceden kurulu ise kasım haritasını dier haritanın üstüne "kopyala/yapıstır >> cıkan iletiye evet" yapmanız yeterlidir. Programı ilk kuracaklar için en güncel haritayı kullanmalarını öneririm : )
4- Voice Sesler | Türkçe DahiL 29 Ses Dosyası (Türkçe Konuşmasını isteyenler indirsin =) )
5- Türkçe Yardım Dosyası
6- AraçLar
Rar Pass:
cehennem@hackhell
..:: KuruLum ::..
Tüm DosyLarı indirin (1,2 ve 3. maddeLerdeki dosyaLarı kesinLikLe indiriniz, 4,5 ve 6. maddeLerdeki istege göre indiriLebilir...)
İndirdiqiniz Root kLasorunu açınız, indirdiqiniz harita dosyasını (3. maddedeki) Root >> Garmin klasorunun içine Atınız...
Daha sonra telefonunuzu usbden pcye baqLayınız... ve tLfununuzdan "depolama" seceneqini seciniz... Hafıza kartınızın ana böLümüne "Root" klasorunun içindeki 5 Dosyayıyıda atınız...
KopyaLama işLemi bittikten sonra Pc'nizi usb baqLantısından cıkarınız...
Telefonunuzda otomatik olarak kurulum basLayacaktır.. Eger kurulum otomatik olarak basLamassa asaqıdaki yolu izLeyerek kurulumu manueL oLarak gercekLeştiriniz...
Menu >> UyquLamaLar >> Dosya Yöneticisi >> Hafıza Kartı >> GarminMobileXT.sis
Şimdi Menü >> Uygulamalar >> GMobileXT caLıstırıyoruz. İlk acılan sayfada I Agree ye basıyoruz... daha sonra Dil secmenizi istenicek. 19 defa saqa basın Türkçe karsınıza cıkıcaktır =)
Bir kaç kurulum sorusu daha soracak birim hava durumu v.s. onları da istediğiniz gibi ayarlayın. Son olarak aşağıdaki ekran karşınıza gelecek
Garmin GPS’e bağlan diyoruz
Bluetooth şu anda kapalı uyarısı verecek tamam deyip geçiyoruz..
Açılan sayfadan Araçlar (saqda BuLunan ingiliz anahtarı) oradan da Ayarlara tıklıyoruz...
Saq aLtta buLunun asaqı ok işretine tıklayarak hakkında ya tıklıyoruz ve açılan sayfadan Kart Kodunu not alıyoruz
kodu not ettikten sonra tLfnumuzdan Garmini kapatıyoruz
Programı kurduk ama program bizden lisans istiyor =) Programı FuLL yapmak için 2. maddede... Burası karısık Biraz... dakkatLi uyquLayınız
Garmin İlaç'ı aÇıyoruz...
Enter Your CardId Here yazan yere Kart kodunu yazıyoruz ve Genarete'ye Tıklıyoruz...
Karşımıza bir kod cıkıcak Your GM XT device unlock code BöLümünde... bu kodu kopyaLayaLım ve Garmin İLaç programını kesinLikLe kapatmayınız...
ÖnemLi işlemleri dikkatLi uyquLayınız... aksi taktirde programınız FuLL caLısmas!
Masa üstüne yeni bir metin beLgesi acın. ve hiç bir işlem yapmadan kapatın... ve tekrar acın metin belgesini...
Your GM XT device unlock code'dan kopyaLadıqımız kodu metin beLgesine yapıstırın...
Sol ustten Dosya >> Farklı Kaydet >> Dosya adı sw.unl >> Kayıt Türü Tüm Dosyalar >> Kodlama ANSI yapıyoruz ve masa üstüne kaydediyoruz...
Garmin Lisansımız oLustu : ) bu dosyayı napıcam demeyin biraz sabredin : )
Şimdi geLeLim Türkiye Haritası Lisansına : )
Dönüyoruz Garmin İLac Programına : ) [ Yukarda dediqim gibi Garmin iLaç programını kapatmamıssınızdır umarım =) kapattıysanız yukardaki işLemLeri tekrar yapınız ; ) ]
Şimdi Türkiye haritasını LisansLamak için Su YoLu izLeyiniz...
Garmin İLac >> Select Map Product >> <custom mapset> (Biraz asaqıda)
Karşımıza çıkan pencereye Türkiye haritası kodu olan 848 yazıyoruz ve okey diyoruz ve genareteye basıyoruz...
Your map unlock code'den cıkan kodu kopyaLayınız...
Masa üstüne yeni bir metin beLgesi acın. ve hiç bir işlem yapmadan kapatın... ve tekrar acın metin belgesini...
Your map unlock code'dan kopyaLadıqımız kodu metin beLgesine yapıstırın...
Sol ustten Dosya >> Farklı Kaydet >> Dosya adı gmapsupp.unl >> Kayıt Türü Tüm Dosyalar >> Kodlama ANSI yapıyoruz ve masa üstüne kaydediyoruz...
Kaydettiğimiz sw.unl ve gmapsupp.unl bu dosyaları hafıza kartı içinde bulunan Garmin klasörünün içine kopyalıyoruz Lisanslama ve türkiye haritası lisansı yapılmış oldu.. Geçmiş oLsun : )
Lisanslama işlemini yaptıktan sonra GarminXT e tekrar giriş yapıyoruz Mobile XT kırmızı cerceveLi antene yazısı yanındaki tıklıyoruz.
Açılan sayfadan Ekli/Yerleşik GPSyi kullan seçiyoruz ve Etkinleştir e tıklıyoruz
Harita sorunu olanlar okusun
Artık GüLe GüLe Kullanınız... =)
3- SesLendirme, Yardım ve Arac DosLarıni TürkçeLeştirme
4,5 ve 6. maddeLerki işLemLeri nsL aktif edicem?
Türkçe Yardım Dosyası: Help klasörünü olduğu gibi Gramin içine kopyalayın
SesLer: Voice klasörünü Garmin içine kopyalayın
Araç Resimleri: Dosya içindekii herseyi Garmin'in içinde Vehicle klasörünün içine kopyalayın..
Bu kadar =)
<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>
4- Sarz ProbLemi Çözümü
1- Sistem dosyalarına erişim anlatımını uygulayıp ister veri depolama ile bağlanıp "E:\sys\bin\CardRunner.dll" ile "E:\resource\plugins\CardRunner.RSC" dosyalarını cihazınızdan silin.
2- Garmin'i açıp Araçlar -> Ayarlar -> Sistem bölümünden "Launch Background service" seçeneğini "Devre dışı" pozisyonuna getirin. "Etkin" durumunda TSRAutostart.exe çalışır ki bu da bayağı şarj yiyor. Bunu "Devre dışı" pozisyonuna getirdiğimizde sorun halloluyor.
1- Garmin KuruLumu
3- Türkçe SesLendirme, Yardım ve Arac DosyaLarıni TürkçeLeştirme
4- Sarz ProbLemi Çözümü
5- KuLLanım kLavuzu

1- Garmin KuruLumu
Nokia 5800 ve N97'ye Son Sürüm Garmin Mobile XT v5.00.50 FuLL oLarak Kurmak....
Aşaqıdaki DosyaLarı PC'nize indiriniz...
1- Garmin Mobile XT v5.00.50 FuLL Download:
2- İlaç:
3- Sadece Türkiye Haritası
Şubat 2010:
Kasım 2010:
http://rapidshare.com/files/433495866/TrHaritaKasim2010_Cehennem_Zebanisi_HackheLL.CoM.rar
Not: Program telefonunuzda daha önceden kurulu ise kasım haritasını dier haritanın üstüne "kopyala/yapıstır >> cıkan iletiye evet" yapmanız yeterlidir. Programı ilk kuracaklar için en güncel haritayı kullanmalarını öneririm : )
4- Voice Sesler | Türkçe DahiL 29 Ses Dosyası (Türkçe Konuşmasını isteyenler indirsin =) )
5- Türkçe Yardım Dosyası
6- AraçLar
Rar Pass:
cehennem@hackhell
..:: KuruLum ::..
Tüm DosyLarı indirin (1,2 ve 3. maddeLerdeki dosyaLarı kesinLikLe indiriniz, 4,5 ve 6. maddeLerdeki istege göre indiriLebilir...)
İndirdiqiniz Root kLasorunu açınız, indirdiqiniz harita dosyasını (3. maddedeki) Root >> Garmin klasorunun içine Atınız...
Daha sonra telefonunuzu usbden pcye baqLayınız... ve tLfununuzdan "depolama" seceneqini seciniz... Hafıza kartınızın ana böLümüne "Root" klasorunun içindeki 5 Dosyayıyıda atınız...

KopyaLama işLemi bittikten sonra Pc'nizi usb baqLantısından cıkarınız...
Telefonunuzda otomatik olarak kurulum basLayacaktır.. Eger kurulum otomatik olarak basLamassa asaqıdaki yolu izLeyerek kurulumu manueL oLarak gercekLeştiriniz...
Menu >> UyquLamaLar >> Dosya Yöneticisi >> Hafıza Kartı >> GarminMobileXT.sis
Şimdi Menü >> Uygulamalar >> GMobileXT caLıstırıyoruz. İlk acılan sayfada I Agree ye basıyoruz... daha sonra Dil secmenizi istenicek. 19 defa saqa basın Türkçe karsınıza cıkıcaktır =)
Bir kaç kurulum sorusu daha soracak birim hava durumu v.s. onları da istediğiniz gibi ayarlayın. Son olarak aşağıdaki ekran karşınıza gelecek
Garmin GPS’e bağlan diyoruz

Bluetooth şu anda kapalı uyarısı verecek tamam deyip geçiyoruz..
Açılan sayfadan Araçlar (saqda BuLunan ingiliz anahtarı) oradan da Ayarlara tıklıyoruz...

Saq aLtta buLunun asaqı ok işretine tıklayarak hakkında ya tıklıyoruz ve açılan sayfadan Kart Kodunu not alıyoruz

kodu not ettikten sonra tLfnumuzdan Garmini kapatıyoruz
Programı kurduk ama program bizden lisans istiyor =) Programı FuLL yapmak için 2. maddede... Burası karısık Biraz... dakkatLi uyquLayınız
Garmin İlaç'ı aÇıyoruz...
Enter Your CardId Here yazan yere Kart kodunu yazıyoruz ve Genarete'ye Tıklıyoruz...

Karşımıza bir kod cıkıcak Your GM XT device unlock code BöLümünde... bu kodu kopyaLayaLım ve Garmin İLaç programını kesinLikLe kapatmayınız...
ÖnemLi işlemleri dikkatLi uyquLayınız... aksi taktirde programınız FuLL caLısmas!
Your GM XT device unlock code'dan kopyaLadıqımız kodu metin beLgesine yapıstırın...

Sol ustten Dosya >> Farklı Kaydet >> Dosya adı sw.unl >> Kayıt Türü Tüm Dosyalar >> Kodlama ANSI yapıyoruz ve masa üstüne kaydediyoruz...

Garmin Lisansımız oLustu : ) bu dosyayı napıcam demeyin biraz sabredin : )
Şimdi geLeLim Türkiye Haritası Lisansına : )
Dönüyoruz Garmin İLac Programına : ) [ Yukarda dediqim gibi Garmin iLaç programını kapatmamıssınızdır umarım =) kapattıysanız yukardaki işLemLeri tekrar yapınız ; ) ]
Şimdi Türkiye haritasını LisansLamak için Su YoLu izLeyiniz...
Garmin İLac >> Select Map Product >> <custom mapset> (Biraz asaqıda)
Karşımıza çıkan pencereye Türkiye haritası kodu olan 848 yazıyoruz ve okey diyoruz ve genareteye basıyoruz...

Your map unlock code'den cıkan kodu kopyaLayınız...
Your map unlock code'dan kopyaLadıqımız kodu metin beLgesine yapıstırın...

Sol ustten Dosya >> Farklı Kaydet >> Dosya adı gmapsupp.unl >> Kayıt Türü Tüm Dosyalar >> Kodlama ANSI yapıyoruz ve masa üstüne kaydediyoruz...

Kaydettiğimiz sw.unl ve gmapsupp.unl bu dosyaları hafıza kartı içinde bulunan Garmin klasörünün içine kopyalıyoruz Lisanslama ve türkiye haritası lisansı yapılmış oldu.. Geçmiş oLsun : )
Lisanslama işlemini yaptıktan sonra GarminXT e tekrar giriş yapıyoruz Mobile XT kırmızı cerceveLi antene yazısı yanındaki tıklıyoruz.
Açılan sayfadan Ekli/Yerleşik GPSyi kullan seçiyoruz ve Etkinleştir e tıklıyoruz

Harita sorunu olanlar okusun
Valla arkadaşım gece kurdum bendeki 5230 a aynen senin dediğin gibi ilk kurduğumda sadece araba vardı gerisi simsiyah ekrandı. Gösterge tek diş kırmızı gösteriyodu evin balkonunda bir o yana bir bu yana yaklaşık yarım saat uğraştım değişen bişey heralde harita olmadı dedim. (no map yazısına dayanarak) çaresiz yattım gece rüyama girdi
çekiyodu ve gayet normal. Sabah kalkar kalkmaz tlf. elime aldım balkona çıktım "nereye ve harita" simgelerinin olduğu konumda yaklaşık 5 dak. bekledim oleyyyyyy! 3 kademe yeşil geldi ve harita da anında. ne özellikleri varmış karıştıra karıştıra neler buıldum. Bu kadarını beklemiyodum ama şu şarjı bitirme olayı berbat. Arabanın güneşliğini açıp tlf. oraya takıyorum hızı bile ordan kontrol ediyorum... yani 5230 da mükemmel çalışıyor....
Artık GüLe GüLe Kullanınız... =)
3- SesLendirme, Yardım ve Arac DosLarıni TürkçeLeştirme
4,5 ve 6. maddeLerki işLemLeri nsL aktif edicem?
Türkçe Yardım Dosyası: Help klasörünü olduğu gibi Gramin içine kopyalayın
SesLer: Voice klasörünü Garmin içine kopyalayın
Araç Resimleri: Dosya içindekii herseyi Garmin'in içinde Vehicle klasörünün içine kopyalayın..
Bu kadar =)
<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>
4- Sarz ProbLemi Çözümü
1- Sistem dosyalarına erişim anlatımını uygulayıp ister veri depolama ile bağlanıp "E:\sys\bin\CardRunner.dll" ile "E:\resource\plugins\CardRunner.RSC" dosyalarını cihazınızdan silin.
2- Garmin'i açıp Araçlar -> Ayarlar -> Sistem bölümünden "Launch Background service" seçeneğini "Devre dışı" pozisyonuna getirin. "Etkin" durumunda TSRAutostart.exe çalışır ki bu da bayağı şarj yiyor. Bunu "Devre dışı" pozisyonuna getirdiğimizde sorun halloluyor.