GDO mide bulandırdı!

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
05112009111225.jpg

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar düzenlemesine tepki üstüne tepki yağıyor......

Tarım Bakanı, 'ithalatına denetim getiriyoruz' dedi ama yönetmeliğin 5. maddesi öyle demiyor. Bebek maması dışındaki ürünler DNA'sıyla oynandığı halde piyasaya sokulabilecek, ancak sağlığa zararı tespit edilirse toplanacak. Üstelik genetiği değiştirilmeyen ürün etikette yer almayacak. 'Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar'ın (GDO) ithaline olanak veren yönetmeliğe tepki yağıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 26 Ekim 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin yasal düzenleme öncesindeki ilk adım olduğunu, ithalatı denetim altına almayı amaçladıklarını savundu. Ancak ziraat ve gıda örgütleri tam 800 çeşit gıda ürününde bulunan GDO'nun suç dosyasını açıkladı.
Yönetmelikte yer alan GDO'lu ürünlerin piyasaya girmeden denetlenmeyeceği, girdikten sonra sağlığı tehdit eden bir unsuru olursa toplanabileceği büyük tepki topladı. İkinci büyük tepki de GDO'suz ürünlerin bunu etiketlerinde belirtemeyecekleri, yani vatandaşın doğal ürünün hangi olacağını anlayam...

Devami...

Ne demek oluyor bu ? Vatandaş kobay olarak mı kullanılacak ?
Sağlığa zararlı ise toplanacakmış ... Ölüm sebebi açıklanamayan bi çok hastalık var türkiyede .. GDO nun sebep olmadığı ne malum ?? Acaba nasıl bir zarar bekliyorki toplamak için ...

abi şimdiki yediğimiz sebze ve meyveler bile düzgün denetimden geçmiyorki gdo ancak tuz-biber olur

Geri