Genelkurmay'dan "ses kaydı" açıklaması

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında, internet sitelerinde yayınlanan bir ses kaydına dayanılarak çeşitli haberlere ve yorumlara yer verildiği görülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yargının bağımsızlığına olan duyarlılığı ve yüce Anayasa Mahkemesi ile üyelerinin anayasal konumları ve saygınlıkları karşısında, söz konusu haber ve yorumların doğru olmayacağı açıktır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "26 Nisan 2010 tarihinden itibaren, bazı basın yayın organlarında, internet sitelerinde yayınlanan bir ses kaydına dayanılarak çeşitli haberlere ve yorumlara yer verildiği görülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yargının bağımsızlığına olan duyarlılığı ve yüce Anayasa Mahkemesi ile üyelerinin anayasal konumları ve saygınlıkları karşısında, söz konusu haber ve yorumların doğru olmayacağı açıktır. Bu itibarla, konuyla ilgili olarak yapılan yorum ve
değerlendirmelerde, son zamanlarda sıklıkla başvurulan bu ve benzeri hukuka aykırı girişimlerle, kurum veya kişilerin haksız yere yıpratılmalarının amaçlanmış olabileceği göz ardı edilmemelidir. Söz konusu iddiaları ortaya atanlar hakkında ilgili makamlar nezdinde gerekli yasal girişimlere başvurulmuştur" ifadeleri yer aldı.

kaynak

Eskiden bir şey söylediği zaman genelkurmay inanırdım... Ama başbuğun silahlar bize ait değil dedikten sonra bu silahların TSK envanterine kayıtlı olduğunun anlaşılması sonrası bir açıklama yapma gereği bile duymayan g.kurmay benim için 10 lafından belki 1ine inannıyorum şimdi

Eskiden bir şey söylediği zaman genelkurmay inanırdım... Ama başbuğun silahlar bize ait değil dedikten sonra bu silahların TSK envanterine kayıtlı olduğunun anlaşılması sonrası bir açıklama yapma gereği bile duymayan g.kurmay benim için 10 lafından belki 1ine inannıyorum şimdi

O zaman mollaların eteklerini öpenlere inanın onlar bu memleketi "kurtarır"

Bu işlerin icinden nasıl cıkılacak bu tür düzenbazlıkları yapıp nasıl aradan cekilebiliyorlar.
Böyle şeyi üst düzey şirket sahibi veya medya patronu yapabilir.
Bunu yapacak kadarda büyük padronlar yok daha
Bu nasıl acığa cıkmıyor.
Atıp savurup gecmek bu kadarmı kolay memlekette!

Başbuğ'u biraz samimiyetsiz bulsamda ben kötü biri olacağına inanmıyorum ve inanmak istemiyorum...

Başbuğ kötü niyetli biri değil, bilakis, çok düzgün bir adam ama geçmişte yapılanların bedelini ona yüklemek isteyen bazı şerefli insanlar var onun etrafında.

Ordunun birliğini beraberliğini bozmamak için ses çıkarmıyor, olanlara bir nevi seyirci kalıyor.

Yoksa RTE onu istese 50 defa görevden almıştı, ama RTE de biliyor onun suçlu olmadığını.

Mesele bedel ödetmek olsaydı çoktan gitmişti ancak ikisi de biliyor ki o görevden alınsa TR'nin ordusu şöyle böyle diyecekler düşmanlar, o şereflilere gün doğacak, başbakan ordu düşmanı diyecekler içerdeki hainler.

Başbuğ kötü niyetli biri değil, bilakis, çok düzgün bir adam ama geçmişte yapılanların bedelini ona yüklemek isteyen bazı şerefli insanlar var onun etrafında.

Ordunun birliğini beraberliğini bozmamak için ses çıkarmıyor, olanlara bir nevi seyirci kalıyor.

Yoksa RTE onu istese 50 defa görevden almıştı, ama RTE de biliyor onun suçlu olmadığını.

Mesele bedel ödetmek olsaydı çoktan gitmişti ancak ikisi de biliyor ki o görevden alınsa TR'nin ordusu şöyle böyle diyecekler düşmanlar, o şereflilere gün doğacak, başbakan ordu düşmanı diyecekler içerdeki hainler.

Evet söylediklerin mantıklı üstadım.Ama Başbuğ'da görevlerini gizlide olsa yerine getiriyordur eminim.Yoksa sayın Erdoğan'ın önü bu kadar açılmaz.
İstedikleri kadar hain desin.Biz bizi biliriz...

O zaman mollaların eteklerini öpenlere inanın onlar bu memleketi "kurtarır"

Benim aklım bana yetiyor istediğime inanır istediğime inanmam..Sana maydonoz olmak düşmez..Gözüm görüp yanlışla doğruyu ayırt edebiliyorum..
Askerin eline pimi çekilmiş bombayı verene mi , silahlar bana ait değil deyipte sonradan onun olduğu anlaşılanı mı yoksa kendi döşediği mayına suçsuz kişilerin basmasına neden olanlara mı inanayım
Ama sizin gibi cahilliğin dinsizliğin bilgisizliğin ukalalığın, anti demokratların,herşeyi kendilerine göre yorumlayanların peşinden koşmuyorum

Geri