- Reaction score
- 0
Soyguncu KISKIVRAK
ABD’de pizza restoranı işleten baba oğul, işyerlerini soymak isteyen silahlı ve maskeli hırsızı etkisiz hale getirmeyi başardı.
21 yaşındaki Giresunlu Mahmut Turan, hırsızın üzerine atlayıp elinden silahını alırken, mutfaktaki babası Salim Turan da soyguncunun üstüne oturup polisin
gelmesini bekledi.
ABD’nin New York kentinde, geçtiğimiz günlerde ailesine ait marketi soymaya kalkan silahlı ve maskeli hırsızı tezgahın altından kaptığı balta ile kovalayan
Giresunlu Hafize Şahin’in ardından, bu kez de Connecticut Eyaleti’nin New Haven şehrinde pizza restoranı işleten Giresunlu Salim Turan ve oğlu Mahmut
Turan, işyerlerini basan silahlı ve maskeli hırsızın hakkından geldi. Hürriyet’e konuşan Mahmut Turan olayı şöyle anlattı:
"Maskeli birisi, tabanca ile restorana girince, önce okuldan bir arkadaşım şaka yapıyor diye düşündüm:durdurun. Sonra olayın ciddi
olduğunu anlayınca, kasadaki parayı alması için yardımcı olmak istedim. Ancak, biz kredi kartı ile çalıştığımız için kasada 25 dolar vardı. Bunu beğenmeyince
tabancayı başıma dayayıp elini cebime soktu. İşte o an çok sinirlendim. ’Sen ne hakla elini benim cebime sokarsın’ diye
bağırdım.:victory Hemen üzerine atlayıp boğuşmaya başladım. İki üç defa başıma silahla vurmasına rağmen
üzerine çıkmayı başarıp, silahı elinden aldım. Babam da hırsızın üzerine oturarak hareket etmesini engelledi. Hemen polisi aradım. Birkaç
dakika sonra polis olay yerine geldi. Ama polisler silahlarını önce bana doğrulttu:biggrin. Onlara ’Hırsız ben
değilim, onu yakaladık yerde yatıyor, babam üzerinde oturuyor’ diye bağırdım. Çok şaşırdılar, sonra hırsızı kelepçeleyip götürdüler."
Yürü be hemşerim kim tutar bizi......:clap:clap