Kanatsam şimdi dudaklarımı siyah yalanlara el izi kalır mı ömrümün hayatında ?
Pişmanlığım affettirebilir mi kendini ruhsuz sevişmelerine ?
Derman olur mu kapanmayan açık ruhuna ?
Toprak atabilir misin üzerine yalnızlıklarının ve " iyi bilirdim" diyebilir misin ardından hatalarına sahtekar bir gerçeklikle ?
Aşklarını yok sayıp ,yakıp hayatındaki isimsiz bedenlerini , tutkularını savurabilir misin üzerime kül misali ?
Bir kez daha yakabilir misin canımı ?..
Kuş sürülerine eşlik edebilir misin sepya rengi bir güz gününde ?
İçindeki beni özgür kılabilir misin ?
Yeri yurdu olmayan bir seyyah olup , kainatı dolaşabilir misin aşkla ?
Farklı bir cennetten görebilir misin cinnetimin cehennemini?
Yetişebilir misin tebeşirle çizilmiş silinmesine ramak kalmış kaderimin ölümüne ?
..
Aşkından kabarsın koltuk altların..
Şimdi ben kessem hayatımın iplerini , boşa alsam bileklerimi sen akmazsın içimden.. Sen değil , sen izi kalmış yamalı sevdalar akar içimden ..
Biliyorum..
Hissediyorsun cılız , ritmik hayat atışlarımı.. Görüyorsun gözlerimdeki matemli şenliği .. Biliyorum..Beni yaşatıyorsun içinde hala..
Belki de ben bunun için uyanmak istemiyorum bu kabustan..
Belki de bunun için , hırsla açılan yaraların sızıntılarına karşılık çalıyorum ömrümü kendimden hırsız gibi..
..
Sessiz bir meleğin kıyametini haber verirken gece dalgalar ve yalanlar ve hatta gölgeler aşmışken her yerimi , yüreğim kalmışken çaresiz ve ben senin karanlığına mes(t)ken hala geri gelmelisin ruhum..
Pişmanlığım affettirebilir mi kendini ruhsuz sevişmelerine ?
Derman olur mu kapanmayan açık ruhuna ?
Toprak atabilir misin üzerine yalnızlıklarının ve " iyi bilirdim" diyebilir misin ardından hatalarına sahtekar bir gerçeklikle ?
Aşklarını yok sayıp ,yakıp hayatındaki isimsiz bedenlerini , tutkularını savurabilir misin üzerime kül misali ?
Bir kez daha yakabilir misin canımı ?..
Kuş sürülerine eşlik edebilir misin sepya rengi bir güz gününde ?
İçindeki beni özgür kılabilir misin ?
Yeri yurdu olmayan bir seyyah olup , kainatı dolaşabilir misin aşkla ?
Farklı bir cennetten görebilir misin cinnetimin cehennemini?
Yetişebilir misin tebeşirle çizilmiş silinmesine ramak kalmış kaderimin ölümüne ?
..
Aşkından kabarsın koltuk altların..
Şimdi ben kessem hayatımın iplerini , boşa alsam bileklerimi sen akmazsın içimden.. Sen değil , sen izi kalmış yamalı sevdalar akar içimden ..
Biliyorum..
Hissediyorsun cılız , ritmik hayat atışlarımı.. Görüyorsun gözlerimdeki matemli şenliği .. Biliyorum..Beni yaşatıyorsun içinde hala..
Belki de ben bunun için uyanmak istemiyorum bu kabustan..
Belki de bunun için , hırsla açılan yaraların sızıntılarına karşılık çalıyorum ömrümü kendimden hırsız gibi..
..
Sessiz bir meleğin kıyametini haber verirken gece dalgalar ve yalanlar ve hatta gölgeler aşmışken her yerimi , yüreğim kalmışken çaresiz ve ben senin karanlığına mes(t)ken hala geri gelmelisin ruhum..
Anla ! Uyanmak istiyorum..
07.03.2011
E.Erkin