"Golsüz yaşayamam"

Hyperion

Rally Art
Reaction score
0
Gol atmanın kendisi için nefes almakla eşdeğer olduğunu belirten Brezilyalı, 'Onsuz bir hayat düşünemiyorum' görüşünü dile getirdi.

fft1mm841628.jpg

Kendisini Beşiktaş’a borçlu hissettiğini söyleyen golcü, ‘Bu nedenle kulüpler düzeyinde anlaşma gerçekleşmesine karşın kaldım’ dedi.

Benim işim gücüm futbol ve gol... Ailem burada çok mutlu. Bir çok teklifler geldi, ancak kulüpler anlaşmasına rağmen kabul etmedim. Çünkü burada mutluyum. Beşiktaş’ta büyük değer kazanıp milli takıma kadara yükseldim. Bu yüzden kendimi borçlu hissediyorum. Eğer bir gün gidecek olursam da, bu önce kulübün, sonra benim için en iyi şartlarda gerçekleşir. Gol atmayı kelimelerle tarif edemem. Bambaşka bir duygu. Ama golsüz yaşayamam. Bir hayat süremem, dersem ne derece önemli olduğunu belki anlatabilmiş olurum.

Haksız eleştiri yapılıyor
Takım içinde bir ayrım yok. Bu herkese güven veriyor. Ancak bazı arkadaşlara zaman zaman da bana yapılan yersiz eleştiriler baskı oluşturuyor. Mesela Tabata geldi. Çok kaliteli bir futbolcu. Topu ne zaman nereye atacağını çok iyi seziyor. Ama sürekli maliyeti konuşuldu.

Sistemde devamlılık sorun
Diğer takımlara bakıyoruz, bu konuda çok daha önde olanları kimse diline dolamıyor. Ricardinho, Kleberson gibi isimlere de benzer haksızlıklar yapıldı. Nihat’ta da, başka isimlerde de aynı şey oldu.

Yeni sistemde tek forvet oynamak daha zor. Aslında görüntü böyle olsa da arkadan destek geliyor. Takımda, kaleci hariç pozisyona girmeyen kimse yok. Ama henüz bunu sürekli hale getiremedik. Bir arada uzun süre oynayamadık. Nobre ve Holosko’nun sakatlıkları elbette kötü oldu. Büyük takımlarda ben ya da bir başka oyuncunun eksikliği sorun olmaz. Problem aynı anda bir çok ismin sakatlanması sonucu takımın aksaması ile ilgili. Geçen yıl Delgado olayı buna en iyi örnektir. Şimdi ise ciddi bir eksik yok. Bunu sahaya yansıtacağız.

Çifte kupayı bırakmayız
Hocamız sürekli aynı şeyi söylüyor; “İki kupa da elimizde, bunları bırakmamak da” diye. Biz de olaya öyle bakıyoruz. Çok talihsiz maçlar oynayıp, aklımızdan bile geçirmediğimiz puanlar kaybettik. Kayseri, Diyarbakır, Manisa ve Bursa örneklerindeki gibi... Şimdi önümüze bakıyoruz. Yine kayıplarımız olabilir, fakat sezon sonu çifte şampiyonluk yaşayacağız. Bu sezon kaç tane gol attım saymadım. Gerçekten bilmiyorum. Sezon sonu rakam kaça ulaşır, onu da bilmiyorum. Atabildiğim kadar atacağım. Bunun fazlaca bir önemi yok. Önemli olan atacağım gollerle takımıma katkı sağlamak.

"Golsüz yaşayamam" - www.fanatik.com.tr

bugüne kadar 50 kere ölmen gerekirdi o zaman BoBo. ligin ilk haftalarında gayet sağlıklı görmüştük seni halbu ki

Geri