Google’dan Cumhuriyet logosu

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Önemli günlerde kendi logosunu, o günün önemine göre yeniden tasarlayan Google, Türkiye ana sayfası için Cumhuriyet’in 87’inci yılına özel bir logo tasarladı.

Özel tasarımda kırmızı olarak yazılan Google sözcüğünün ikinci ‘o’ harfi ay-yıldız olarak yeniden yazılırken, Atatürk’ün Sakarya Meydan Savşı sırasında çekilen ünlü fotoğrafı da logonun içine yerleştirildi.

Logonun üzerine tıklandığında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel arama sonuçlarına ulaşılıyor.

‘Doodle’ olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'nin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.

Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar.

Evet Bende facede paylaştım bunu.Şimdi gözüme girmeye başladı şu google :)

Korkunç bir tasarım sanki bilinç altı mesaj içeriyor.
Ayrıca Google.com da böyle bir şey yok.
Kendimizi kandırıyot olmayalım.
Denemesi kolay Browserinizin Tüm scriptlerini kapatın flash java ne varsa. anonim bir proxy bulun dneyin.
Hatırlayın Time dergisi de Atatürkü kapak yapmıştı ama sadece Türkiyede.
Anadolu çocuğu bu oyunları yemez yememeli.
Google arama sonuçları ile de bildiğiniz gibi oynuyor aynı İNGİLİZCE kelimeleri bile proxy ile arayınca farklı sonuçlar çıkıyor.

kimsenin kimseyi kandırdıgı falan yok. özel günü olan her ülkeye aynı uygulama var. diğer ülkelerin özel logolarını biz nasıl göremiyorsak onlarda bizimkini göremiyor.

kimsenin kimseyi kandırdıgı falan yok. özel günü olan her ülkeye aynı uygulama var. diğer ülkelerin özel logolarını biz nasıl göremiyorsak onlarda bizimkini göremiyor.

aynen öyle,Hem fenamı olmuş yani ben çok beğendim logoyu

Geri