'Hükümet iki yüzlü'

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin demokratik açılım için TBMM'de gizli oturum istemesinin çelişki ve iki yüzlülük olduğunu öne sürerek, "Siz bireysel özgürlükleri genişletecekseniz, halka özgürlük getirecekseniz, demokrasinin gelişimiyle terörü sonlandıracaksanız o zaman parlamentoda neden gizli oturum yapıyorsunuz? Çıkın yurttaşın karşısına `şu önlemleri getireceğiz' deyin bitsin. Ama maalesef AKP'nin demokrasi anlayışı bu" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kurtuluş şenlikleri nedeniyle gelidği Kemalpaşa'da partisinin ilçe başkanlığını ve belediyeyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin demokratik açılım için TBMM'de gizli oturum istemesinin çelişki ve ikiyüzlülük olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

"Siz demokratik açılımdan söz ediyorsunuz hak ve özgürlüklerin genişletilmesini istiyorsunuz ama `bunların görüşülmesinin yeri meclistir' mecliste gizli oturumda görüşeceğiz' diyorsunuz. Düşünün bireysel özgürlük getiriyorsunuz, demokrasi getirdiğinizi iddia ediyorsunuz ama `bunları halktan gizli parlamentonun gizli oturumda konuşacağız' diyorsunuz. Tam bir çelişki. Demokratik açıdan çelişki. Hükümetin iki yüzlülüğünü bundan daha iyi sergileyen başka bir olay olamaz. Demokratik açılım diye 1.5 aydır hemen hemen herkes konuştu, bütün köşe yazarları yazılar yazdılar. Şu ana kadar AKP'den bir tek öneri gelmedi. Hiç öneri yok. Öyle anlaşılıyor ki önerilerini parlamentoda gizli oylamayla ve halktan gizli yapacaklar. Bunu akılla mantıkla bağdaştırmak mümkün değil. AKP'nin demokrasi anlayışı da bu. Siz bireysel özgürlükleri genişletecekseniz, halka özgürlük getirecekseniz, demokrasinin gelişimiyle terörü sonlandıracaksanız o zaman parlamentoda neden gizli oturum yapıyorsunuz. Çıkın yurttaşın karşısına `şu önlemleri getireceğiz' deyin bitsin. Ama maalesef AKP'nin demokrasi anlayışı bu. AKP kendi tutarsızlığını sürdürüyor. Bir açmaza girdiğini o da fark etti. Bir açılım getireceğiz dedi ama açılımın ne olduğunu kimse bilmiyor. Hatta AKP'nin kurmayları da bilmiyor. Grup başkan vekilleri, genel başkan yardımcıları kapalı kapılar ardında ne konuşuyorlar? Hangi önerileri getirmek istiyorlar, bilmiyoruz. Yapılan bazı hazırlıklar var ki kamuoyundan gizli parlamentonun gündemine kapalı oturumda getirmek istiyorlar."

YARGININ ÜZERİNDE YÜRÜTMENİN BASKISI VAR

Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in adli yılın açılışında yaptığı konuşmada gerçekleri ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Demokrasilerde güçler ayrılığı ilkesi var. Kişi, kurum yargıya talimat veremez, baskı kuramaz ama Anayasa'da bu kadar açık ve net hükümler olmasına karşın yargının özellikle yürütme organının baskısı altında olduğu çok açık. En son HSYK kararında da bunlar görüldü. Gerçeker, yargı üzerindeki bu baskıları bir şekilde tanımlamış oldu. Daha önce de yargının bağımsız olmadığı yönünde bir bildiri yayınlanmıştı. Tablo değişmedi. Umuyoruz ve diliyoruz Anayasa'daki tanımına uygun yargı bağımsızlığı gerçekleşsin" dedi.

KAMUOYU VİDANINI RAHATLATAN BİR KARAR VERİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi Aydın mitinginde kendisini protesto ettiği için yanına çağırıp boynunu sıktığı iddia edilen, Başbakan'a hakaretten hakkında kamu davası açılan çocuğun, yargılanmasına gerek görülmemesini de "Rahatlatan bir karar" olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 71 milyonun ensesini ekonomik açıdan sıktığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, şunları söyedi:

"Yargıç bana göre toplum vicdanını rahatlatan bir karar vermiş. Özellikle küçük bir çocuğu ensesinden tutarak, bir yandan da onu cezalandırması demokrasi söylemini dilinden düşürmeyen bir Başbakana hiç yakışmıyor. O zaman çocuğun ensesini yakaladı ama şu anda 71 milyon insanın ensesini ekonomik olarak sıkan bir Başbakan var. Yoksulluğun, açlığın, sefaletin olduğu bir Türkiye var. Çocuğa sevgi ve hoşgörüyle yaklaşması gereken bir Başbakan, gidip de bu eleştirilere tahammül edemeyip çocuğun ensesini sıkıp daha sonra da onu Başbakan'a hakaret etti diye mahkemeye veren bir Başbakan var. Başbakan'ın eleştiriye tahammül edemeyen baskıcı tutumu artırarak sürdüren bir profil çizdiğini düşünüyoruz."

ALINTERİYLE BU SERVET BİRİKMEZ

CHP Grup Başkan Vekili Kılıçdaroğlu, Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu'nda vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın servetini eleştirerek, "İstanbul'a Trabzon'dan gelip Rize'den gelip ayakkabı alacak parası olmayan birisi, 25-30 yıl içinde dünyanın en zengin başbakanlarından biri olursa o zaman millet `bi dakka ya! Nasıl oluyor? Bu iş alınteriyle olmaz, bu kadar servet alınteriyle birikmez' demeli. Onu bilmesi lazım. Siz de çalışıyorsunuz. 30- 40 yıldır çalışan emlekli oluyor. Emekli olup da bir ev alamayan kiralarda oturanlar var" dedi.

http://w9.gazetevatan.com/Hukumet_iki_yuzlu/258291/9/Manset

bizde çözemedik halktan gizlii olarak nasıl bir demokratik açılım görüşülecek mecliste.....
Her zaman ki gibi ağzına sağlık kemal kılıçdaroğlu

bizde çözemedik halktan gizlii olarak nasıl bir demokratik açılım görüşülecek mecliste.....
Her zaman ki gibi ağzına sağlık kemal kılıçdaroğlu

kemal kılıçdaroğlunun ağzının ne kadar pervasız olduğunu bilmiyormuş gibi birde ağzına sağlık demeni teessüfle karşılıyorum. Gelelim oturuma. Arkadaşım bu oturum televizyonlardaki açık oturum gibi birşey değil. Bu oturum demokratik açılım sürecinin başından beri toplanan dataların ,ülke sorunlarının ele alınacağı çok ciddi bir toplantı. Ve bu toplantının basına kapalı yapılması içerde çok tehlikeli şeyler konuşulacağı anlamına gelmez. Zaten içeriye yine kemal kılıçdaroğlu gibi milletvekili olanlar girecek ve onların yanlarında konuşulacak. Sürecin sulandırılmasından başka birşey değil. Resmen cıvıklık.
Ama kılıçdaroğlundan daha fazlasını beklemek abes olur zaten.

kemal kılıçdaroğlunun ağzının ne kadar pervasız olduğunu bilmiyormuş gibi birde ağzına sağlık demeni teessüfle karşılıyorum. Gelelim oturuma. Arkadaşım bu oturum televizyonlardaki açık oturum gibi birşey değil. Bu oturum demokratik açılım sürecinin başından beri toplanan dataların ,ülke sorunlarının ele alınacağı çok ciddi bir toplantı. Ve bu toplantının basına kapalı yapılması içerde çok tehlikeli şeyler konuşulacağı anlamına gelmez. Zaten içeriye yine kemal kılıçdaroğlu gibi milletvekili olanlar girecek ve onların yanlarında konuşulacak. Sürecin sulandırılmasından başka birşey değil. Resmen cıvıklık.
Ama kılıçdaroğlundan daha fazlasını beklemek abes olur zaten.

bu söylediklerini senin bilmemezliğine veriyorum.

kemal kılıçdaroğlunun ağzından pervasız* sözler herzaman dökülüyor ve dökülmeyede devam edecek. akp ve yandaşları bunun gibi pervasız* ağızlardan korktuğu içindir ki böyle insanları susturmaya, söylediklerini önemsizleştirmeye çalışıyor.

*pervasız; çekinmez, sakınmaz, korkusuz.
http://www.tdksozluk.com/sozara.php?qu=pervas%FDz&ne=a

önce kelime anlamlarını öğrenelim sonra cümle içinde kullanalım.

gelelim oturuma. kapalı oturumun özelliği içerde konuşulanalrın devlet sıırı kapsamına girmesi ve belli bir süre açıklanamasıdır. bu sürede bildiğim kadarıyla 10 yıldı. yanlışsa lütfen düzeltin. yani nasıl bir "demokratik açılım" ki demokrasinin ana unsuru olan milletvekilleri demokrasinin yöneticisi olan halktan bu " demeokratik açılımı" gizleme ve hatta devlet sırrı kapsamına sokmak istemişlerdir.

bunun esas nedeni ırak tezkeresi (1 mart tezkeresi olarakta bilinir) oylamasında olduğu gibi "ülke topraklarında amerikan postalı gezmesine ve komşu bir ülkenin bizimtopraklarımız kullanıalrak işgal edilmesine kabul oyu verenlerin" gizli kalmasını istemek gibi bu demeokratik açılım sürecinde de halk tarafından kabul görmeyecek bazı görüş ve önerilerin kim tarafından yapıldığını ve kimlerin kabul ettiğinin bilinmesini istememektir.

cümle biraz uzun oldu ama umarım anlarsın.

bence öyle teklifler verilecekki bunu halkın kabul etmeyeceğini biliyorlar ve bu teklifler kendi sıralarından da oy almassa halkın karşısına çıkacak yüzümüz olsun ve halk akp içindeki bölünmeyi görmesin diye böyle bir önlem alıyorlar.

evet resmen cıvıklık. böylesine önemli ve halkın tümünü ilgilendiren bir konunun halktan saklanması resmen cıvıklık.

Zaten benimle aynı düşünceleri paylaşmanı beklemiyorum. Fakat pervasız kelimesinin tam karşılığını verdiğin linkte bulamadım. Ama halk arasında "utanmaz, korkmaz,uluorta söyler" gibi tabirler için kullanılıyor diye biliyorum. yanlışlığım olabilir hocalarımın affına sığınırım.
Kapalı oturuma dair yazdığın şeyler senin özgür yorumun.. ama sadece yorumun.. Çünkü henüz ne oturum yapıldı ne açılımın ne olduğunu biliyoruz. Bu günlerdeki konuşmalarımız önyargıdan ibaret . Buna kılıçdaroğluda dahil. Ama yazının sonunuda okuduysan tipik bir kılıçdaroğlu cıvıklığı sözkonusu. Tayyip Erdoğanın dünyanın en zengin başbakanlarından biri olduğunu söylemiş ve 20-25 yıl içinde nasıl böyle oldu falan diye görüş bildirmiş. Be ukala herif varsa bir bildiğin çıkar söylersin. Ama yoksa soru işaretleriyle dolu konuşma yapmak insanları töhmet altında bırakmak hiçte ciddi politikacı tanımlamasına yakışmaz. Ozaman cıvıklık konusunda biraz haklıyım sanırım.

bence acilen bi göz doktoruna git.
sana inanıp linke tıkaldım ve bu pencere açıldı.

2eewqyd.jpg

ayrıca kılıçdaroğlunun erdoğan hakkında söylediği zenginlik konusu hakkındada daha önce verilmiş bir kaç linki tekrar vericem. umarım anlarsın.

http://www.ulkuhaber.com/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=16&Itemid=266

http://www.tumgazeteler.com/?a=4751065

bu ülkede kaç tane başbakan oğluna gemicik aldı hemde, kaç başbakan 1 milyar dolar servetim var oda düğünde takılan altınları bozdurduk gibi saçma sapan şeyler söyledi, kaç başbakan başbakanlık maaşının yetmediği için ticaretle uğraştığını söyledi.......

bu liste uzar gider.

ama işte görmek için bakmak var bir de bakmak için bakmak.

senin tıkladığın linkte pervasızın anlamını bulamadığın gibi.

ve bende halktan biriyim pervasızı hiç senin dediğin anlamda kullanmadım. anlamını tam oalrak bilmediğim hiç bir kelimeyide kullanmadım. sadece bilidğim şeyleri kullandım ki rezil olmayayaım.

Bakın arkadaşım zahmet edip wikipedia nın aşağıdaki linkine tıklamazsanız böyle komik durumlara düşersiniz. Hatta Kılıçdaroğlu'na inanırsanız tamamen yalancı olursunuz

http://en.wikipedia.org./wiki/List_of_heads_of_government_and_state_by_net_worth#_note-1

yok bizim inandığımız başbakan.

ve hatta maliye bakanı.

bak bu başbakanın ve maliye bakanının verdiği beyanlar.

"
Gayrimenkuller de dahil edildiğinde Erdoğan`ın toplam serveti bir milyon 126 bin doları buluyor. Erdoğan`ın Şubat 2005`teki serveti ise bir milyon 346 bin dolardı. Erdoğan`ın Şubat 2005-Şubat 2006 arasındaki servetinde, oğluna olan borcunu ödediği için 220 bin dolar gerileme dikkat çekiyor. Ancak başbakanlık koltuğuna oturduğu dönem dikkate alındığında, Erdoğan`ın serveti 524 bin dolardan bir milyon 126 bin dolara yükseliyor. Bu da yüzde 130`luk bir artışa denk geliyor."

http://www.tumgazeteler.com/?a=1328892

1 yılda servetinde %130 luk bir artış gösteren kişi şubat 2006 dan ağustos 2008 e kadar geçen sürede o kadar kötü yatırımlar yapmış ki senin verdiği "sonradan değiştirlimiş" listeye göre 1 milyon dolar kalmış servetciği. yazık.

varmı başka çürütülecek iddian?

ayrıca yalancı payesini sana misliyle iade ediyorum. seviyeni koruyarak tartışırsan iyi olur.

yok bizim inandığımız başbakan.

ve hatta maliye bakanı.

bak bu başbakanın ve maliye bakanının verdiği beyanlar.

"
Gayrimenkuller de dahil edildiğinde Erdoğan`ın toplam serveti bir milyon 126 bin doları buluyor. Erdoğan`ın Şubat 2005`teki serveti ise bir milyon 346 bin dolardı. Erdoğan`ın Şubat 2005-Şubat 2006 arasındaki servetinde, oğluna olan borcunu ödediği için 220 bin dolar gerileme dikkat çekiyor. Ancak başbakanlık koltuğuna oturduğu dönem dikkate alındığında, Erdoğan`ın serveti 524 bin dolardan bir milyon 126 bin dolara yükseliyor. Bu da yüzde 130`luk bir artışa denk geliyor."

http://www.tumgazeteler.com/?a=1328892

1 yılda servetinde %130 luk bir artış gösteren kişi şubat 2006 dan ağustos 2008 e kadar geçen sürede o kadar kötü yatırımlar yapmış ki senin verdiği "sonradan değiştirlimiş" listeye göre 1 milyon dolar kalmış servetciği. yazık.

varmı başka çürütülecek iddian?

ayrıca yalancı payesini sana misliyle iade ediyorum. seviyeni koruyarak tartışırsan iyi olur.

Arkadaşım seviyesizlik konusunda haksızsın çünkü ben sana yalancı derken gerçekten yalanını ortaya çıkardığım için dedim. iftira atmadım. Daha dün Tayyip Erdoğanın 2 milyar dolar serveti var diye haykıran sen bugün 180 derece dönüp yok pantolonu ütüsüz yok çorabı delik yok serveti azalmış. Ben sana diyorum ki " million" ve " billion" arasında kaç kat fark var biliyormusun. swaziland'ın devrik lideri bile Erdoğandan kat kat servet sahibi iken 100 ülke içerisinde Erdoğan sondan 6. zengin iken nasıl 10. zengin deyip 1000 katı serveti olduğu yalanına ortak oluyorsun. Lütfen kılıçdaroğlunu överken biraz daha araştırarak öv. O bir yalan makinası çünkü.

Tayyip Erdoğan Milyar dolarları götürürken sizde burda yok iftiraymış yok seviyesizlikmiş diyosunuz.Bence şunu yapın birbirinize değil gerçekten bu ülkeye zarar veren insanları konuşun.Çünkü bu ülkenin bizim gibi Vatanperverlere ihtiyacı var.Kırmayın birbirinizi kardeşce lütfen...

Tayyip Erdoğan Milyar dolarları götürürken sizde burda yok iftiraymış yok seviyesizlikmiş diyosunuz.Bence şunu yapın birbirinize değil gerçekten bu ülkeye zarar veren insanları konuşun.Çünkü bu ülkenin bizim gibi Vatanperverlere ihtiyacı var.Kırmayın birbirinizi kardeşce lütfen...

Arkadaşım bende diyorum ki Tayyip Erdoğan milyar dolarları nasıl götürüyor anlatında bilelim. Bak dün arkadaşımın biri bana yalan yanlış bir link verdi bende araştırıp yanlışlığını söyledim. ama arkadaşım hala laf ebeliği yapıyor. buyur sanada vereyim sende bak.önce birinci linki tıkla oku. haberin orjinali ikinci linkte. Yalanı gözünle gör.

http://www.ulkuhaber.com/index.php?o...=16&Itemid=266

http://en.wikipedia.org./wiki/List_o..._worth#_note-1

Zaten benimle aynı düşünceleri paylaşmanı beklemiyorum. Fakat pervasız kelimesinin tam karşılığını verdiğin linkte bulamadım. Ama halk arasında "utanmaz, korkmaz,uluorta söyler" gibi tabirler için kullanılıyor diye biliyorum. yanlışlığım olabilir hocalarımın affına sığınırım.
Kapalı oturuma dair yazdığın şeyler senin özgür yorumun.. ama sadece yorumun.. Çünkü henüz ne oturum yapıldı ne açılımın ne olduğunu biliyoruz. Bu günlerdeki konuşmalarımız önyargıdan ibaret . Buna kılıçdaroğluda dahil. Ama yazının sonunuda okuduysan tipik bir kılıçdaroğlu cıvıklığı sözkonusu. Tayyip Erdoğanın dünyanın en zengin başbakanlarından biri olduğunu söylemiş ve 20-25 yıl içinde nasıl böyle oldu falan diye görüş bildirmiş. Be ukala herif varsa bir bildiğin çıkar söylersin. Ama yoksa soru işaretleriyle dolu konuşma yapmak insanları töhmet altında bırakmak hiçte ciddi politikacı tanımlamasına yakışmaz. Ozaman cıvıklık konusunda biraz haklıyım sanırım.

1) Birilerinin konuşmasından niye bu kadar korkuluyor ..... Ben kemal kılıçdaoğlunun şimdie kada konuştukarında bir yanlış hata görmedim.... herşey doğru

2) Kapalı oturum yapıp halktan neyi saklıyorsunuz çok merak ediyorum
kapalı oturum birinden saklanması gizlenmesi gereken bir durum olduğunda yapılıyor burada demokratik acılım da kimden ne gizleniyor!!!!

1) Birilerinin konuşmasından niye bu kadar korkuluyor ..... Ben kemal kılıçdaoğlunun şimdie kada konuştukarında bir yanlış hata görmedim.... herşey doğru

2) Kapalı oturum yapıp halktan neyi saklıyorsunuz çok merak ediyorum
kapalı oturum birinden saklanması gizlenmesi gereken bir durum olduğunda yapılıyor burada demokratik acılım da kimden ne gizleniyor!!!!

Kardeş hala kılıçdaroğlunun doğru söylediğine inandığını söylüyorsan sana diyecek hiçbirşeyim yok artık. Bu kadar link veriyoruz yazı yazıyoruz . Ya hiç okumuyorsun yada okumuş gibi yapıp anlamıyorsun.

Kardeş hala kılıçdaroğlunun doğru söylediğine inandığını söylüyorsan sana diyecek hiçbirşeyim yok artık. Bu kadar link veriyoruz yazı yazıyoruz . Ya hiç okumuyorsun yada okumuş gibi yapıp anlamıyorsun.

Benim hatırladığım Silivri deki rant elde eden belediye .... melih gökçek in sayaç soygunu bide mir fıratın soygunları geliyor ilk aklıma

Benim hatırladığım Silivri deki rant elde eden belediye .... melih gökçek in sayaç soygunu bide mir fıratın soygunları geliyor ilk aklıma

Hala çamur at izi kalsın medyasının uydurduğu yalan haberler ile ortaya çıkmayalım. sonra kılıçdaroğlu gibi yalancı müfteri durumuna düşersiniz. Bana kesinleşmiş bilgi ver. De ki mir dengir fırat hülya avşarın evini soyarken güvenlik kamerasına takılmış yada silivri belediye başkanı meclis üyeleri ile birlikte rant elde ederken telefonda itirafta bulunurken dinlemeye takılmış. " -- Şu bizim yamyamları doyurabilirsem senide göreceğim hüsamettin. " .

Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış demiş atalarımız öylede oluyor.Sanki serveti yolsuzlukla almış biz geri alıp sahiplerine iade edicez,yada servetini çalışıp alın teriyle almış kazanmış biz de ortak olacaz bize ne yahu.Biz halkız asıl güç bizde ama onu lütfen birbirimizi kırmadan akıllıca kullanalım.Ulaşamayacağımız konumdaki devlet büyüklerinede fazla yüklenm eyelim.Sonuçta bizler seçtik onlar karar verip uyguluyorlar.

Geri