Newwave
Altın Üye

Hızır Peygamberim dedi dolandırdı
Hızır Peygamber'im diyerek mağdurları kandıran Neşet Satlık 2 yıl ceza aldı.
Adapazarı’ndan İstanbul’a tedavi olmak için gelen Terzi çiftini sahte peygamber Neşet Satlık (37) çarptı. Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Ümit Babayiğit tarafından yapılan soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede “sahte peygamberin” dolandırıcılık olayı şöyle anlatıldı: Adapazarı’nda yaşayan Ayşe Terzi sedef hastalığının tedavisi için eşiyle birlikte geçtiğimiz yıl 1 Ekimgünü Marmara Üniversitesi Hastanesi’ne geldi. Tedavinin ardından çift, evliyaların kabirlerini ziyarete gitti. Bu ziyaret sırasında yanlarına yaklaşan Neşet Satlık “BenMekke’den geldim. Hızır Peygamber’im. Size bir sır vereceğim. Bir oğlunuz olacak adını Muhammet koyacaksınız. Bu sırrı saklayın” dedi.
TÜRBEYE ÇAĞIRDI
Satlık, çifte tanınmış evliyalardan Abdulfettah Hazretleri’nin Zeynep Kamil’de bulunan türbesinde bir deveyi kurban kesmeleri gerektiğini söyledi. Çiftin deveyi nasıl kurban edeceklerini sorması üzerine de “Evinizde bulunan dünyalıkları bir keseye koyup cuma günü türbeye gelin. Şimdi ben gidiyorum arkamdan bakmayın” yanıtını verdi. Terzi çifti, cüzdanlarında bulunan paraları bir keseye koyarak, buluşma noktası olan türbeye gitti. Parayı alan Sahte Peygamber yeniden “Arkanızı dönmeyin bana bakmayın” dedi. Ancak Ayşe Terzi, olanlara inanmadığını belirterek bağırmaya başladı. genç kadına “Senin kalbinde ikilik var sen git kocan gelsin” dedi. Ve Mahmut Terzi’yi bir kenara çekip konuşmaya başladı. Kadın ise cep telefonundan polisi aradı. Bunun üzerine sahte peygamber yakalandı.
‘BEN BAYRAKÇIYIM’
Satlık hakkında yürütülen soruşturma sonunda 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Üsküdar 1. Ağır CezaMahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmaya Terzi çifti ile sanık Neşet Satlık katıldı. Neşet Satlık suçlamaları reddederek, “Ben bayrakçıyım. Bunları tanımıyorum” dedi. Ancak Satlık 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kaynak