Hackhell girişte yaşanan sorunlar ve çözümleri

react

Admin
Süper Moderatör
Reaction score
0
Hackhell.com adresine girerken yaşanan "zararlı site" uyarısı nedeniyle son günlerde şikayetler görüyoruz. Bu nedenle, yaşanan sıkıntıyı ve girişte yaşanan diğer sıkıntıları bu başlık altından değerlendireceğiz. Öncelikle Firefox kullanıcılarının aldığı uyarı engelleyebilmek iki basit adımla gerçekleşiyor.

Firefox uygulamasındayken "Araçlar" kısmından "Seçenekler" sekmesine giriyoruz.

1-13.jpg

"Seçenekler" kısmına girdiken sonra "Güvenlik" sekmesine geliyoruz ve "Bildirilen Saldırı Sitelerini Engelle" seçeneğini etkisiz hale getiriyoruz ve "Tamam"a tıklıyoruz.

2-11.jpg

Sorun yaşayan Eset kullanıcılarının ise, resimde gösterilmiş olan kısıma www.hackhell.com adresini eklemeleri, hackhell'e ayrıcalık tanınmasını sağlıyor, böylece sorun yaşamıyorsunuz
3-9.jpg

Bu sorunun geçici olduğunu ve ilerleyen günlerde, siteye girişlerde eskisi gibi problemler yaşanmayacağını bilmenizi isteriz.

Avast'da sorun yaşayanlar için;

Web Kalkanı

2vv9mvm.jpg

Gelişmiş ayarlar

9h5ith.jpg

Hariçler

16ktd9e.jpg

Taranmayacak URL ler

k4tid4.jpg

Bende de hata vermişti ve bunları yaptıktan sonra hata vermedi : )

Konuyu yanlış yere açmışsam özür dilerim...

тнєĵøкєя;5075817' Alıntı:
Teşekkürler...
Bu arada avast, Eset gibi antivirüs programlarında sorun yaşayanlarda var ben avast kullanıyorum halletim[Sonra Firefox hata verdi] ama onlara da bi çözüm bulunmalı en yakın zamanda

Eset kullanıcıları

3-9.jpg

resimde kırmızıyla göstermiş olduğum kısıma www.hackhell.com yazmaları, hackhell.com adresine ayrıcalık tanıyor ve engellenmiyor.

teşekkürler dayı eline sağlık =)

Bildirilen Saldırı Sitelerini Engelle
seçeneğini etkisiz hale getirmek kalıcı bir çözümmü?

Bu küçük bir sorunmu yoksa gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konumu?
Sonra başımız ağrımasın :)

Geçenlerde yapılan saldırı ile alakalı bir durum olabilirmi? :S

2nu84tl.jpg

1hvvyr.jpg

Google bu siteyi ziyaret ettiğinde ne oldu?

Geçtiğimiz 90 gün içinde bu sitede test ettiğimiz 9 sayfadan 4 sayfanın, kullanıcının rızası olmadan kötü amaçlı yazılım indirilmesine ve yüklenmesine neden olduğu saptanmıştır. Google, bu siteyi en son 2010-07-08 tarihinde ziyaret etmiş ve bu sitede en son 2010-07-08 tarihinde şüpheli içerik bulunmuştur.

Bu nasıl oldu?

Bazı durumlarda üçüncü taraflar yasal sitelere kötü amaçlı kod ekleyebilir, bu da bizim uyarı mesajı göstermemize yol açar.

hackhell.com/oneriler-ve-sikayetler sitesinin şu anki listelenme durumu nedir?

Bu site şüpheliler listesine alınmıştır ve bu web sitesini ziyaret etmek bilgisayarınıza zarar verebilir.

Bu sitenin bir kısmı 90 günü aşkın bir süre içinde 1 kez şüpheli etkinlik nedeniyle listeye alınmıştır.

Google bu siteyi ziyaret ettiğinde ne oldu?

Geçtiğimiz 90 gün içinde bu sitede test ettiğimiz 9 sayfadan 4 sayfanın, kullanıcının rızası olmadan kötü amaçlı yazılım indirilmesine ve yüklenmesine neden olduğu saptanmıştır. Google, bu siteyi en son 2010-07-08 tarihinde ziyaret etmiş ve bu sitede en son 2010-07-08 tarihinde şüpheli içerik bulunmuştur.

Kötü amaçlı yazılım 75.127.112.0/ alan adları da dahil 1 alanda barındırılıyor.

This site was hosted on 1 network(s) including AS28753 (NETDIRECT).

Bu site, kötü amaçlı yazılımın dağıtılmasına aracılık yapmaya devam ediyor mu?

90 günü aşkın süredir, hackhell.com/oneriler-ve-sikayetler sitesinin hiçbir siteye kötü amaçlı yazılım bulaştırılmasına aracılık ettiği saptanmamıştır.

Bu sitede kötü amaçlı yazılım barındırılıyor mu?

Hayır, bu site 90 günü aşkın bir süredir kötü amaçlı yazılım barındırmamaktadır.

Bu nasıl oldu?

Bazı durumlarda üçüncü taraflar yasal sitelere kötü amaçlı kod ekleyebilir, bu da bizim uyarı mesajı göstermemize yol açar.

Bende de virüs programı olarak G-Data Total Care yüklüydü siteye girmeyi engelliyordu.

G-Data Total Care kullananlar web protection kısmına tıklayıp disabled seçeneği seçmeli o zaman giriyor.

Öncelikle bu tamamıyla google'ın listeleme mekanizmasıyla ilgili bir durum,

bugün her türlü sitede bu uyarıyla karşılaşabilirsiniz, üzerinde fazla düşünmeye gerek yok.

Mozilla Firefox kullanıyorum.

Yaklaşık bir aylık sürenin ilk 2 haftası hackhell foruma ilk girişte, benim isteğim dışında, hachhell sayfasının dışında birde;

Sepeteindir.com

sayfası açılıyordu.

Son 2 haftadırda bunun yerine

Korsan Haber - En iyi haber portalı

sayfası açılıyor.

Bu durum sadece hackhell açılırken oluyor. Başka sayfalarda bu durum olmuyor. Yani hackhell dışı başka sitelere girişte böyle bir durum olmuyor.

Ana sayfa

Google

Bu konuya ilişkin çözümler için teşekkürler.

Gerekli düzenlemeler yapıldı.. Bugün hatalarla karşılaşabilirsiniz. Google güncellemeyi yaptıktan sonra sorun hallolacaktır..
Cookiesleri silip tekrar deneyin..

Mozilla Firefox kullanıyorum.

Yaklaşık bir aylık sürenin ilk 2 haftası hackhell foruma ilk girişte, benim isteğim dışında, hachhell sayfasının dışında birde;

Sepeteindir.com

sayfası açılıyordu.

Son 2 haftadırda bunun yerine

Korsan Haber - En iyi haber portalı

sayfası açılıyor.

Bu durum sadece hackhell açılırken oluyor. Başka sayfalarda bu durum olmuyor. Yani hackhell dışı başka sitelere girişte böyle bir durum olmuyor.

Ana sayfa

Google

Bu konuya ilişkin çözümler için teşekkürler.

dediğin şey siteye girdiğinde sitenin sponsorlarından dolayı açılan reklamlar. siteye fayda yani

FireFox için söylenilen uygulamayı yaptım ve artık uyarı almıyorum. Ama bi sorun çıkarır mı sonra başımıza ? Birde sorun tamamen çözülebilecek mi yani hackhell'a eskisi gibi rahatça girebilecek miyiz ?

Benim anlamadığım neden bu uyarıyı gösteriyor gerçekdende zararlımı oldu site ?

FireFox için söylenilen uygulamayı yaptım ve artık uyarı almıyorum. Ama bi sorun çıkarır mı sonra başımıza ? Birde sorun tamamen çözülebilecek mi yani hackhell'a eskisi gibi rahatça girebilecek miyiz ?

kendi forumumuzda gerçekten zararlı bişi olmadığı için tabi adminler daha ii bilecektir bi zararı olmaz.

ama diğer başka zararlı siteye girdiğinde google bunu uyarmıcaktır ve bölece sen ne olduğunu anlamadan sistemine zararlı bulaşabilir ama iyi bi antivirüsün varsa zaten o siteye girmeni engelleyecektir.

Benim anlamadığım neden bu uyarıyı gösteriyor gerçekdende zararlımı oldu site ?

zararlı olduğundan değil.forumumuz warez içerikli yani korsan ve illegal paylaşım içerdiğinden zaman zaman google tarafından böle engellenmesini doğal karşılamak gerek.

kimi antivirüs yada antimalware firmaları sırf warez içerik var diye hh e engel koymuşlardır tıpkı başka warez forumlarına engel koydukları gibi.

Geri