Haddini aşan, Ahmet Hakan...

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0
Son günlerde Vakit gazetesi ve yazarlarını diline dolayan Ahmet Hakan zannederim konu kısırlığı çekmektedir ve boşluğu meslektaşlarına hakaret ederek tamamlamak istemektedir ancak bunu yaparken sağlam kayalara toslamasıda kaçınılmazdır.
İnandığı davadan zerre taviz vermeyen bir alperene, şair Abdurrahim Karakoça toslayarak ne denli hata yaptığını anlarda akıllanır diye temenni ederiz.

AHMET HAKAN NE YAZMIŞTI?

Vakit'ten iki arıza tip

YILMAZ YALÇINER Vakit adlı karanlık gazetede "Abdullah Birisi" müstear adıyla "arşiv" adı altında sayfa hazırlayıp ona buna hakaret eden mülevves tiplerden biri de budur. Kişisel tarihinin en kayda değer olayı, 12 Eylül günlerinde bir uçak kaçırma olayına imza atmasıdır. Ancak o kadar sakar ve şaşkındır ki, yaptığı eylem, "Türkiye tarihinin en sersem ve en beceriksiz uçak kaçırma olayı" olarak kayıtlara geçmiştir. Uçak kaçırma olayı nedeniyle bir süre hapis yatmıştır. Hapisten çıktıktan sonra ise Vakit Gazetesi'nde müşahede altına alınmıştır. Ancak buna rağmen arıza çıkarmaktan geri durmamış, ölümcül oyunlar oynamıştır. Mesela Ahmet Taner Kışlalı'nın resminin üzerine çarpı atıp "Yuh! Pişkin zorba" diye yazan odur. Kışlalı, bu olaydan birkaç gün sonra katledilmiştir. Tamamen serbest bırakıldığında hayli tehlikeli olabilecek bu adam, bugünlerde "sidik" ve "çiş" üzerinden İslami cihat yapmaktadır.

ABDURRAHİM KARAKOÇ Aslen kara kavruk bir halk ozanıdır. "Şehirliler tarafından horlanan ve ezilen köylülerin acıklı şiirleri"ni yazar. Bazen de olağanüstü bir incelikle "Sarı saçlarına deli gönlümü / Bağlamışlar, çözülmüyor Mihriban" diye dizeler attırır. Tam da "Bu adam yoksa ikinci Karacaoğlan mı olacak?" diye bir beklenti yaratmışken, tuttu Vakit'e yazar oldu. Oldu da ne oldu? Ne yaşından başından utandı, ne de yazdığı dizelerden. Vakit'teki çirkeflik yarışında ön sıralara yerleşti... Ama hakkını yemeyelim: Bu adamın ekstra bir tehlikesi de var. Milliyetçilik ile şeriatçılığı, Türkçülük ile İslamcılığı karıştırarak yeryüzünün en zorba ideolojik karışımını elde etti. Böylece o "Kara kavruk halk ozanı" gitti, yerine "En iyi küfür eden Müslüman Türk" unvanlı bu tatsız adam geldi

İşte Vakit gazetesi yazarı Abdurahim Karakoç'un ifadeleri...

Ahmet Hakan, sen ne demek istiyorsun?

Sağa-sola sataşmakla meşhur olunmaz sevgili Ahmet Hakan!..
Eğer fason iş yapan üreticiler gibi her saldırıdan sonra parça başı ücret alıyorsan, orasını bilemem...
12 Eylül tarihli yazını istersen bir daha oku...
Demek her meseleyi hallettin, "Vakit'in iki arızalı tipini" diline doladın ha? Yani Yılmaz Yalçıner ve Abdurrahim Karakoç'u...
Sana rüyada mı "yaz" emri veriliyor, müdavimi olduğun meyhanelerde kafayı bulunca mı ipi/sapı karıştırıyorsun?
Yılmaz Yalçıner 2 seneye yakındır Vakit'te yazmıyor... Başka yerde de yazmadığını biliyorum...
Peki derdin ne ki, yazı yazmayan adama Vakit'te yazıyor diye hakaret ediyorsun?
Sen haya nedir, insanlık nedir bilmez misin? Yalçıner için "mülevves" demenizden dolayı ücretinize ne katkı yapıldı? Üstelik senin de söylediğin gibi vaktiyle Yılmaz Yalçıner "arşiv" sayfası düzenlerdi... Gazetelerdeki makaleleri sayfasında olduğu gibi verirdi... Senin gibi aklına eseni karalama yapmadı ki "mülevves" olsun... Çok eskilerde uçak kaçırmasını yeniden gündeme getirip puan kazanacaksan, buna ispiyonculuk ve zavallılık denir... Yalçıner, askerlikten kurtulmak için dalağını aldıran kimseleri hiç ispiyonladı mı?
Hayır!..
Bana gelince;
Beni iyi tanırsın... Kanal 7'de çalıştığın zamanlarda yalvar/yakar beni Ankara'dan İstanbul'a çağırıp program yaptıklarını unutmuş olamazsın... Senin dışında başka programa katılmak için geldiğimde hürmette kusur bırakmaz, "ağabey" diye iltifat yapardın...
Hepsi riya mıydı? Riya olsa bile benim yayınlanmış 13 edebi eserim var A.Hakan... Ben, "halk ozanı" değil, halk şairiyim... Ozan ile şairi bile ayırt edemiyorsun daha...
Anlıyorum, Vakit'te yazdığım seni hırçınlaştırmış... Amma ben yazarım, yazılarıma sansür uygulamayan yerde yazarım... Patrondan fazla bir ücret talep eylemem... İfade ettiğin gibi /Karacaoğlan olacak yerde, tutup Vakit gazetesinde yazmak" suç mu, ayıp mı? Amma sen her nedense dini bütün insanlara saldırmayı seversin...
Bir de meyhane müdavimi mankenlerle, artistlerle magazin muhabbeti yaparsın... Yap, karışan yoktur...
Ne demek istiyorsun sen?
"Ne yaşından başından utandı, ne de yazdığı dizelerden" derken?..
Birileri gibi "mühtedi" mi oldum?.. Hiç alakası yokken insanlara çamur mu attım?
Meyhane müdavimi, ortamalı kadınlarla ilişki mi kurdum?
Ücret mukabilinde dindarlar hakkında yalan mı söyledim, edepsizce saldırıda mı bulundum?
Ben, senin rahatsız ettiğin insanlara bile "sakın cevap vermeyin, kendini kabul ettirmek için uçma taklidi yapıyor" derdim...
Bana da saldırıya geçtin... Zararı yok, sen söylemiyorsun, sana söyletenler var...
"Bu adamın ekstra bir tehlikesi de var" dedikten sonra "Milliyetçilik ile şeriatçılığı, Türkçülük ile İslâmcılığı karıştırarak, yeryüzünün en zorba ideolojik karışımını elde etti" diyorsun...
Yazınızda geçen "çirkeflik" iddiasını senin utanmaz, arlanmaz, pis suratına çarpıyorum...
Evet ben Türk'üm... Türklükten korkan nesebi gayri sahihlerden değilim... Evet Müslümanım... Müslüman olduğum için de şeref duyarım... Dinden dönen, ayrıldığı dine ve o dinin sağlam bendelerine çamur atan, ürüyenlerden değilim...
Türklüğe-Müslümanlığa muhalefet etmenin faydalarını sana kim öğretti bay Hakan?
Bir de küfürbaz iddiaların var. Sana ne zaman küfrettim? İsmini hiçbir yerde yazmış mıydım? Ben hatırlamıyorum... Amma Neyzen Tevfik'in şu sözünü hatırlarım:
Rahmetli Neyzen bir toplulukta ulu-orta İslâmi çizgi dışında konuşurken, bir bakıyor ki, sarıklı bir adam, yani hoca, dini rencide edici sözlerinden dolayı sert sert bakmış... Neyzen: "Ne sert sert bakarsın Hocam, bizim gibi köpekler havlamazsa, o kapının büyüklüğü nereden anlaşılır" der...
Sen bilirsin büyük yazar, Hürriyet'in saldırganı...

Sıcak yaza nazire dondurucu sonbahar
İleride eyvahı artıracak kışlar var
Dünya budur azizim durmuyor bir kararda
Bostan ekmeden önce cacık oluyor hıyar.

" Bu adamın ekstra bir tehlikesi de var. Milliyetçilik ile şeriatçılığı, Türkçülük ile İslamcılığı karıştırarak yeryüzünün en zorba ideolojik karışımını elde etti. " demiş ahmet efendi, o tehlike gördüğüne Allah tez zamanda ulaştırsın seni. Ne mutlu senin gibi şahsiyetsizler tehlike olarak gördükçe daha fazla bağlanıyoruz kapının büyüklüğü, köpeklerin havlamasından anlaşılıyor...

Abdürrahim Karakoç kim ahmet hakan kim
bence muhattap alıp cevap vermesi bile yakışmamış Üstada Böyle kifayetsiz bi neydiği belirsiz mahlukatları

Ahmet Hakan,Abdulkadir Karakoç'un bu tür yazıları nedeniyle ugraşıyor.
AMENTÜ İLE BAŞLAYIP SİYASETLE DEVAM EDEN İTTİFAK

Malum olduğu üzere AKP kurmayları diyalogun hükümeti olduklarını iktidarın ilk yıllarında ifade ettiler ve diyalog toplantılarına bakanlar seviyesinde hep hükümeti temsil ettiler. Son iki yıldır da isim değişikliği ile medeniyetler arası ittifak adını koydular ve Sayın Başbakan Tayip ERDOĞAN da bu ittifakın eş başkanı.

Dinlerarası diyalog fikrini temellendirenler bilindiği gibi diyalogun temelini kendi inançlarına göre Amentüde İttifak üzerine temellendirirler. Bakın dinlerarası diyalogun yayın organı gibi faaliyet gösteren Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Şahin 17 Nisan 2000 tarihli yazısında neler diyor. "Zaten dikkatlice bakıldığında görülecektir ki Ehl-i Kitap'la temel noktalarda birlikteyiz. Daha meşhur ifadesiyle amentüde ittifakımız vardır. Çünkü Allah'ın gönderdiği kitapların hemen hepsinde tekrarlanan amentüdür: Allah birdir. Peygamberler haktır. Melekler vardır. Kitaplar gönderilmiştir. Ahiren vardır. Ölen insanlar bir gün dirilecek, yaptıkları iyilikten mükâfatını, kötülüklerin de mücazatını göreceklerdir. Bu temel noktalar bir amentüden başkası değildir ve biz Ehl-i Kitap'la bu amentüde müttefikiz. Garip olan şudur ki ittifak ettiğimiz amentüyü öne geçirmiyor da ihtilaf ettiğimiz teferruatı İleri sürüp mutlak küfre karşı dayanışmamıza engel olarak görüyoruz. Hâlbuki temelde ittifak varken teferruattaki ihtilaflara takılıp kalmak makul değildir."

Siz değerli okurlarımıza yüce dinimiz İslamın amentü esaslarını zaten biliyorsunuz. Size Katolik Hristiyanın amentüsünü sıralayalım bakalım İslam amentüsüne göre şirkten başka ne var;

İşte Katolik Hıristiyan'ın amentüsü:

1- Ben, yeri ve göğü yaratan, her şeye Kadir Baba Tanrı'ya,
2-Ve Efendimiz olan, O'nun biricik oğlu İsa'ya;
3-Ruhü'l-Kudüs'ten gebe kalana;
4-Ve bakire Meryem'den doğana;
5-O'nun Pontus Pilatus'tan zulüm gördüğüne,
6-Çarmıha gerildiğine, öldüğüne, gömüldüğüne,
7-Cehennemlere indiğine,
8-Üçüncü gün, tekrar canlandığına,
9-Göklere çıkıp, Kadir olan Baba Tanrı'nın sağına oturduğuna,
10-Oradan gelip ölüleri dirileri hesaba çekeceğine;
11-Ruhü'l-Kudüs'e,
12-Mukaddes Katolik kilisesine;
13-Azizlerin cemaatine;

İşte yukarıda saydığımız bu amentu ile ittifak edenlerin, AB ve ABD ile siyasi ittifak halinde olması kaçınılmazdır. Amentü ittifakı zaten siyasi ittifakı zorunlu kılıyor. Son Genelkurmay ikazında AB ve ABD hükümetten yana tavır aldı. AKP ve liderini 2002 seçimlerinde olduğu gibi mağdur göstermeye çalışıyorlar. Bizim saf insanımızda AB ve ABD nin bu tavrını demokrasiden yana tavır olarak niteledi. Nerdeyse güya din adına ABD ve AB ye madalya takacaklar.

Şimdi soruyorum:

Peygamberimiz Efendimize hakaret karikatürleri yayınlayan bu AB ülkeleri değil mi?

Başörtüsü yasağını AİHM’si Sayın Dışişleri Bakanı Gül’ün de yasağı savunması ile kökten yasaklanmadı mı?

Bugün Muhammed ümmetini Irak’ta, Afganistan’da ırzını namusunu kirleten, hunharca katleden bu ABD ve AB değil mi?

Hani Peygamber(sav)’in düşmanı sizin düşmanınızdı.

Bütün bu çelişkilerin tek bir cevabı vardır. Amentu ittifakı ile başlayan süreç, siyasi ittifak olarak devam etmektedir.

Şimdi anladın mı aziz okuyucu Başbakan Tayip Erdoğan’ın Irak’ı işgalde niçin ABD askerlerine dua ettiğini. Ya da Irak’ta Müslüman’ın namusuna ırzına tecavüz eden conileri niçin Türkiye üzerinden Irak’a Abdullah Gül’ün ABD ile imzaladığı 9 maddelik gizli anlaşma ile tezkeresiz geçtiğini. Artık gözünü aç aziz okuyucu.

Son bir soru. ABD ve AB, Muhammed (sav) ve ümmetinin düşmanı ise, ABD ve AB yi stratejik ortak olarak görenler (dostları) senin neyin olur? Onları mağdur gösteriyorlar. Unutma ki bugün iktidar sahipleri sözde mağdur gösteriliyor. Özde mağdur sensin.Bütün bu oyunları bozan Prof.Dr. Haydar BAŞ’ a sahip çıkarak,kendine sahip çık.Bir beş yıllık daha mağduriyet senin kaderini Irak’lının kaderi ile aynı olacak.Recep Tayip Erdoğan’ın eş başkanı olduğu BOP Türkiye’mizi de kapsıyor.Bizim sonumuz olabilir.Lütfen düşün.

Abdurrahim Karakoç iyi ki hiç küfretmemiş :)
artık "ortamalı" ne demekse açıklamasını kendisi yapar
Neyzen in köpek-kapı hikayesi de konuyla son derece alakasız aslında
tabi bu hikaye Abdurrahim Karakoç ve Vakit'tekilere de bir o kadar manidar gelmiştir
ne de olsa "o kapı", Vakit gazetesi olduğu için okundukça,gazeteye biat edildikçe kurum büyüyecektir.Tek kapı Vakit anlayışı devam ettikçe bu durum değişmez.

Bana sorarsanız Vakit yazarlarının çırpınarak abilik edebiyatı içinde yazdıkları yazılar Ahmet Hakan'ı olduğundan da iyi bir köşe yazarı yapıyor.Yani Ahmet Hakan baltayı vurabilecekleri en sert taş.Ama biat etmediği için ya da abilerine hürmette kusur ettiği ve onların fikirlerinin düdükçülüğünü yapmayı bıraktığı için "kuyruk acıları" var.Bu acılarını da ne pahasına olursa olsun gidermeleri gerekiyor.Tabi, Vakit yazarları sataştıkça Ahmet Hakan gerçekte haketmediği bir okuyucu kitlesine kavuşuyor.

Vtnsvr' Alıntı:
Ahmet Hakan,Abdulkadir Karakoç'un bu tür yazıları nedeniyle ugraşıyor.

Son bir soru. ABD ve AB, Muhammed (sav) ve ümmetinin düşmanı ise, ABD ve AB yi stratejik ortak olarak görenler (dostları) senin neyin olur? Onları mağdur gösteriyorlar. Unutma ki bugün iktidar sahipleri sözde mağdur gösteriliyor. Özde mağdur sensin.Bütün bu oyunları bozan Prof.Dr. Haydar BAŞ’ a sahip çıkarak,kendine sahip çık.Bir beş yıllık daha mağduriyet senin kaderini Irak’lının kaderi ile aynı olacak.Recep Tayip Erdoğan’ın eş başkanı olduğu BOP Türkiye’mizi de kapsıyor.Bizim sonumuz olabilir.Lütfen düşün.

Abdurrahim Karakoç kim? AKP limi, AB cimi, bopcumu, popcumu eğer bilmiyorsan Haydar BAŞ Hocaefendine soruver bi zahmet. O dediğin emperyalist güçlere 30-40 sene evvel herkes batı yanlısı iken karşı durmuş bir isimdir Karakoç.

türk ocağı' Alıntı:
Abdurrahim Karakoç kim? AKP limi, AB cimi, bopcumu, popcumu eğer bilmiyorsan Haydar BAŞ Hocaefendine soruver bi zahmet. O dediğin emperyalist güçlere 30-40 sene evvel herkes batı yanlısı iken karşı durmuş bir isimdir Karakoç.
Konuyla ne alaka Türk ocagı.Ve önce kendine bir sor bakalım.Sen ne yapmaya çalışıyorsun?Akp'lilerle kolkolasın ve Akp karşıtı yazarları savunuyorsun.Turşu-pevriz gibisin.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
Abdurrahim Karakoç iyi ki hiç küfretmemiş :)
artık "ortamalı" ne demekse açıklamasını kendisi yapar
Neyzen in köpek-kapı hikayesi de konuyla son derece alakasız aslında
tabi bu hikaye Abdurrahim Karakoç ve Vakit'tekilere de bir o kadar manidar gelmiştir
ne de olsa "o kapı", Vakit gazetesi olduğu için okundukça,gazeteye biat edildikçe kurum büyüyecektir.Tek kapı Vakit anlayışı devam ettikçe bu durum değişmez.

Bana sorarsanız Vakit yazarlarının çırpınarak abilik edebiyatı içinde yazdıkları yazılar Ahmet Hakan'ı olduğundan da iyi bir köşe yazarı yapıyor.Yani Ahmet Hakan baltayı vurabilecekleri en sert taş.Ama biat etmediği için ya da abilerine hürmette kusur ettiği ve onların fikirlerinin düdükçülüğünü yapmayı bıraktığı için "kuyruk acıları" var.Bu acılarını da ne pahasına olursa olsun gidermeleri gerekiyor.Tabi, Vakit yazarları sataştıkça Ahmet Hakan gerçekte haketmediği bir okuyucu kitlesine kavuşuyor.

Bir kere o kapı vakit gazetesinin kapısı değildir flech arkadaşım, ancak tabi gazeteye biat edenler çerçevesinde değerlendirir isen bu denli yorumlamanda mümkün.
Biat etmek sadece İslamiyetedir, başka şeylere biat edenlerin kendi problemleri ve bu sıfatı yakıştıracağın son isim Abdurrahim Karakoçtur.
Köşe yazarı gazetenin yayın misyonunu temsil etmek zorunda değildir, Vakit gazetesi topyekün AKP yi desteklerken bu desteği vermeyen nadir isimlerden biride Abdurrahim Karakoçtur. Vakitte yazar çünkü o sert yazıları yayınlama cesaretini vakit gösterir.
Hürriyetin köşe yazarları içerisinde tamamen zıt fikirlere sahip yazarlar yokmudur? Mesela cüneyt ülsever ve bekir coşkun.. Nasıl değerlendireceğiz? Vakit yazarı değilmi vur beline gitsin mi diyeceğiz?
Ahmet Hakan gibi bir karakter kim, İslamın fikir düdükçülüğünü yapmak kim? Geçmişte el üzerinde tutulmadı ki şimdi hasım yerine konulsun.

Vtnsvr' Alıntı:
Konuyla ne alaka Türk ocagı.Ve önce kendine bir sor bakalım.Sen ne yapmaya çalışıyorsun?Akp'lilerle kolkolasın ve Akp karşıtı yazarları savunuyorsun.Turşu-pevriz gibisin.

O soruyu benim sormam lazım ne alaka ??? Koyduğun yazının Abdurrahim Karakoçla ne ilgisi var? AKP lilerle kolkola??? Ne tespit, ne tespit... Benim fikrimi tespit etmek için biraz daha eski olman gerekiyor vtnsever arkadaş. 20 günlük üyelikle bu tespiti yapabiliyorsan seni tebrik ederim. Sizlerde oluşan sabit fikre alıştım artık " ya bizdensin ya onlardan " yani ya AKP lisin yada feci derecede su götürmez düşmanısın. Ne güzel İstanbul.:clap

Alıntı:
Vtnsvr´isimli üyeden Alıntı

O soruyu benim sormam lazım ne alaka ??? Koyduğun yazının Abdurrahim Karakoçla ne ilgisi var? AKP lilerle kolkola??? Ne tespit, ne tespit... Benim fikrimi tespit etmek için biraz daha eski olman gerekiyor vtnsever arkadaş. 20 günlük üyelikle bu tespiti yapabiliyorsan seni tebrik ederim. Sizlerde oluşan sabit fikre alıştım artık " ya bizdensin ya onlardan " yani ya AKP lisin yada feci derecede su götürmez düşmanısın. Ne güzel İstanbul.
1.20 günlük demişsin herşey göründügü gibi olmayabilir.
2.O yazısı işine gelmediyse bakalım bu yazısına ne diyeceksin?

Papazlar- hahamlar dilsizler mi?

Hayır, dilsiz değiller, fakat neden susuyorlar?
Görmüyorlar mı, duymuyorlar mı, Müslüman din adamlarının herhangi bir terör hadisesi vuku bulduğunda, "Günahtır, dinde yeri yoktur, bunu yapanlar Müslüman olamaz" türünden fetvalar verdiklerini?
Bırakın terörü, vatanı işgale uğramışların nefsi müdafaasına dahi Kur'an'dan, Hadis'ten örnekler vererek(!) iğdiş etmeye çalışmıyorlar mı?
Terör elbette kötüdür, kınanmalıdır..
İşgalci, soykırımcı, ırza-namusa tasallut eden, günde yüzlerce bî günah insanı, çocuk, kadın, yaşlı-genç demeden katledenlere mecburen karşı çıkmak terör ise, bu şekil fiilleri işleyenler terörist değiller mi?
Amerikalıların, İngilizlerin, İtalyanların, İspanyolların ne işleri var Afganistan'da, Irak'ta, Çeçenistan'da?
Bir namuslu gayrimüslimin dediği gibi, ordularla, uçaklarla, tanklarla, limitsiz insan katledenler meşruiyet ve medeniyet sahipleri olarak takdim edilirken, hiçbir çıkış yolu kalmayanların mecburiyetten ileri gelen fiillerine "barbarlık" damgası vurmak adalet midir, insanlık mıdır?
Değildir kesinlikle..
Devlet ve devletler terörünü makul kabul et, her şeyini kaybetmişlerin yanlış adım atmalarını lanetle..
Olmaz böyle çifte standartçılık, olmamalı..
Müslüman din adamları(?) fetva ve kınama yarışına girmektedirler..
Sanki üzerlerine vazifedir, sanki başka kınanması gereken yoktur..
Ötelere gitmeye lüzum yok; "Ekümenik unvanı" kapma meselesinde bülbül gibi nakarat çeken, Heybeliada Ruhban Okulu açılması için konuştukça dili açılan, vakıf arazileri denince atağa kalkan Patrik Bartelemaos, Irak'taki katliamları görmüyor mu? Görüyorsa bir çift kınama sözü etse itibarını mı kaybeder?
Filistin işgalcisi Ariel Şaron'u eleştirince, Türk holding medyası yazarlarına faksla, "Ne duruyorsunuz? Gelin şu adamın hakkından" mealinde emirler yağdıran Hahambaşı İzak Haleva, Filistin'de olanlara, kör ve sağır kalmaktadır..
Terör kınanmalı, lanetlenmeli..
Hele binlerce kilometre ötelerden gelerek ülke yağmalayanlar, cana, mala, ırza tecavüzde bulunanlar ilk başta lanetlenmeli..
Değil mi ya?
Londra'da iki bomba patladı, bütün Müslümanlar suçlu ilan edildiği gibi, bir de "İslâmi terör" saçmalığı icat edildi..
İngiltere'de vurularak öldürülen Brezilyalı genç insan değil miydi?
Yine Londra'nın ortasında linç edilerek öldürülen Afrikalı genç çocuk ne yapmıştı? Öldürmek bu kadar kolay olmamalı.. Güçlüleri masum, güçsüzleri cani gösteren dünya ve Türkiye medyası, sırf İslâm dinine olan husumetlerinden dolayı hadiseleri ters yüz etmektedirler..
Ya adil olması gereken din adamlarına ne demeli?
Vatikan'dan hiç ses-seda çıkmıyor..
Afganistan'da, Irak'ta, Filistin'de, Çeçenistan'da, Keşmir'de, Doğu Türkistan'da uygulanan cinayetler bir yana, Avrupa'da, Amerika'da ve diğer Hıristiyan ülkelerde inançlarından, mensubiyetlerinden ötürü kadınlı-erkekli herkes tacize uğramakta, ibadethaneler tahrip edilmektedir..
Terör başka nasıl olur ki?
Guantanamo, Ebu Gureyh ve daha bir sürü işkencehanelerde sorgusuz sualsiz yatırılanlar, işkence görenler teröre muhatap değiller mi?
Acaba Müslüman din adamları bunlar hakkında fetva verseler, Hıristiyan, Yahudi din adamları da lanetleme yarışına girseler, insanlıkları mı eksilir?
İntihar eylemcilerini kına, lanetle, fakat müsebbipleri hakkında tek söz söyleme..
İşte bu kasıtlıdır, hatalıdır..
Cahil desek, değiller..
Konuşma özürlü desek, başka yerlerde şakıyorlar..
Peki ne diyeceğiz bu çifte standartçılara?
Samimiyetsizler!..
Ya da milletlerarası terörizmin suç ortakları..

Abdurrahim Karakoç
Vakit Gazetesi - 4 Ağustos 2005 Perşembe

Değerli kardeşim ne demek ve neyi ispatlamak için uğraştığına anlayamadım Abdurrahim Hocamın yazdığı hemen hemen her yazının altına imzamı atarım övüyormusun, yeriyormusun ?

türk ocağı' Alıntı:
Vakitte yazar çünkü o sert yazıları yayınlama cesaretini vakit gösterir.
Hürriyetin köşe yazarları içerisinde tamamen zıt fikirlere sahip yazarlar yokmudur? Mesela cüneyt ülsever ve bekir coşkun.. Nasıl değerlendireceğiz? Vakit yazarı değilmi vur beline gitsin mi diyeceğiz?
Ahmet Hakan gibi bir karakter kim, İslamın fikir düdükçülüğünü yapmak kim? Geçmişte el üzerinde tutulmadı ki şimdi hasım yerine konulsun.

Sert yazı derken,başka kişilere hakaret içeren yazılar bildiğim kadarıyla sadece Vakitte çıkıyor(ara sıra Zaman'da da üstü kapalı olarak yazar, görmediğimiz bir durum değil)
Aslında sorun Vakit gazetesinde yazması veya AKP yandaşı/karşıtı olması değil, benim için önemli olan yazdıklarıdır!Daha önce okumadığım bir isim değildir.Vakitte yazan yazarlara göre bir nebze daha iyidir orası da doğru.Ama yine de kabul edilebilecek düzeyde görmüyorum.Bekir Coşkun ve Cüneyt Ülsever karşılaştırması ilginç ancak Cüneyt Ülsever'in liberal demokrat anlayışı savunmasına rağmen "din konusunda" Bekir Coşkun'a göre çok daha "radikal" olduğunu söyleyebilirim. mesela aşağıda linkini verdiğim: "Türban ve başörtüsü" başlıklı yazısını okursan bu durumu biraz daha iyi anlayabilirsin.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7221051.asp?yazarid=3&gid=61&a=348319

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
Sert yazı derken,başka kişilere hakaret içeren yazılar bildiğim kadarıyla sadece Vakitte çıkıyor(ara sıra Zaman'da da üstü kapalı olarak yazar, görmediğimiz bir durum değil)
Aslında sorun Vakit gazetesinde yazması veya AKP yandaşı/karşıtı olması değil, benim için önemli olan yazdıklarıdır!Daha önce okumadığım bir isim değildir.Vakitte yazan yazarlara göre bir nebze daha iyidir orası da doğru.Ama yine de kabul edilebilecek düzeyde görmüyorum.Bekir Coşkun ve Cüneyt Ülsever karşılaştırması ilginç ancak Cüneyt Ülsever'in liberal demokrat anlayışı savunmasına rağmen "din konusunda" Bekir Coşkun'a göre çok daha "radikal" olduğunu söyleyebilirim. mesela aşağıda linkini verdiğim: "Türban ve başörtüsü" başlıklı yazısını okursan bu durumu biraz daha iyi anlayabilirsin.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7221051.asp?yazarid=3&gid=61&a=348319

Sert yazıdan kastım rejim aleyhtarı olan yazılardır, ancak başkalarına hakaret içeren yazıların çıktığıda inkar edilemez tabi.
Bekir coşkun ve cüneyt ülseveri din konusundaki fikirlerine binaen karşıttır demedim, kemalizm ve liberalizmin uyuşmayacağı ilkesinden hareketle karşıttırlar demek istedim. Dine yaklaşım tarzlarında bariz farklılıklar olduğunu zannetmiyorum.

Kardeş;Güzel yazılar,yani Dinini de biliyor Türklüğünüde,eger bir bag kuramıyorsan yeterince araştırma yapmıyorsun demektir.Abdürrahim Karakoç iki yazısında da neyi eleştiriyor.Fethullah Gülen'in dinler arası diyalogunu degilmi?Pekala Hiç mi göremiyorsunuz,Fethullah Gülen çetesinin Türkiye üzerindeki oyunlarını,ABD ve İsrail,Vatikan baglantılarını ve dostluklarını,Fethullah Gülen'in AKP üzerindeki nüfusunu,Fethullah Gülen'in ABD-İsrail-Vatikan-AB destekli,ülkemizi ele geçirme planlarını hiç mi göremiyorsunuz?İmzamı atarım dediginiz kişi bas bas bagırıyor ve siz hala,eleştirdigi odaklarla kolkolasınız.Eger bana inanmıyorsanız bir zahmet,altına imzanızı attıgınız üstadınıza dediklerimin dogruluk payını bir soruveriniz.

ee cehenneme de bir kac odun lazim.. atesin yanmasi lazim..
san sohret para icin dinini satmak bu olsa gerek ahmetcim

Vakit gazetesini ve o gazetede yazılan çoğu şeyi tasvip etmem... bana çoğu zaman kışkırtıcı ve aşırı radikal gelir... bana göre Karakoç'a yapılan ithamlar ise tamamen asılsız ve iftira... aslında Ahmet Hakan bunu herzaman yapıyor... insanlara karşı iftira atmada ve sataşmada üstüne yoktur... kayda alınacak bir yazar değildir bence Ahmet Hakan... ne yaptığını veya yapmaya çalıştığını kendisininde tam olarak bildiğine emin değilim... zamanı gelince yine rahatlıkla saf değiştirebilecek "döne"bilecek bir şahsiyettir... o nedenlede dünyanın en adi, kabiliyetsiz, haysiyetsiz gazete yazarı bile bay Hakan'dan kat kat daha kayda değer bir gazetecidir benim gözümde...

Vtnsvr' Alıntı:
1.20 günlük demişsin herşey göründügü gibi olmayabilir.

Bizi biraz daha aydınlatabilirmisin Vtnsvr kardeş.
Göründüğü gibi gözükmeyen nedir??:melek

Seni bir yerlerden gözüm ısırıyormu yoksa?
Anlat da göründüğü gibi olmayan şeyleri bizde anlayalım..
He varsa gizlediğin birşey ona da saygı duyarız...

ishynum846' Alıntı:
Bizi biraz daha aydınlatabilirmisin Vtnsvr kardeş.
Göründüğü gibi gözükmeyen nedir??:melek

Seni bir yerlerden gözüm ısırıyormu yoksa?
Anlat da göründüğü gibi olmayan şeyleri bizde anlayalım..
He varsa gizlediğin birşey ona da saygı duyarız...
Özel be,beni zora sokma şimdi.Herkesin bir gizemi vardır degilmi?Olabilir herkes birbirine benzeyebilir.

Geri