Hakeme ‘eşcinsel’ diyen polise denetim cezası !

Cix MeKan

CHaPKıN
HH Üyesi
Reaction score
0
c61406.jpg

Otelde maç izledikleri sırada yanındaki hakeme “Eşcinselsin. Erkeklerle ilişkiye giriyorsun. Elimde kasetlerin var” diyen polis amiri, serbest denetim cezasına çarptırıldı

Kocaeli’de bir otelde maç izledikleri sırada önceden aralarında husumet bulunan Kocaeli Bölgesi İl Hakemi Oktay Özkan ile aynı zamanda gözlemcilik yapan eski hakem Adliye Polis Merkezi Amiri Timur Uzun arasında bir pozisyonun ardından tartışma yaşandı. ‘Bana yumruk attı’ Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayın ardından Özkan, Uzun’un kendisine yumruk attığını ileri sürüp Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alarak Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Şikayetinde, Uzun’un kendisine “Sen eşcinselsin, erkeklerle birlikte oluyorsun, elimizde kasetlerin var. Bunları kullanabilirim” dediğini, kendisinin ise “elinden geleni ardına koyma” diyerek karşılık verdiğini iddia eden Özkan, sandalyesinden kalkan Uzun’un kendisine yumruk attığını kaydetti. Kocaeli 3. Sulh Ceza Mahkemesi ise Uzun’un 100 gün, 2 bin TL Adli Para Cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, önceden bir suça mahkum olmaması, şahsi durumu, kişiliği, duruşmadaki tutum ve davranışları göz önüne alınarak yeniden suç işlemeyeceği konusunda tam bir kanaate varılmış olması ve pişmanlık duyması dolayısıyla para cezası hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanığın 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi. Uzun’un Asliye Ceza Mahkemesi’ne itiraz hakkı bulunduğu öğrenildi.

Kaynak:http://www.gazetesok.com/haber.jsp?..._escinsel__diyen_polise_denetim_cezasi__.html

Geri