Hamsi Mücver

avsali

New member
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
84
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
avşa
M​
MALZEMELER
1 Kg kılçığı ayıklanmış hamsi
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet yumurta
1 çaybardağı un
1 demet tazesoğan
1 çorba kaşığı tuz(isteğe göre ölçü ayarlanır)
1 tatlı kaşığı kara biber
kızartmak için yeterince sıvı yağ
temizlenmiş yıkanmış ve suyu süzülmüş hamsileri çukur bir kaba koyun ince kıyılmış taze soğanları ekleyerek eliz ile karıştırın üzerine yumurtaları kırın ve yine karıştırın diğer malzemeleride katarak iyice karıştırın (unu karışımın koyuluğuna göre ayarlıyabilirsiniz) bir tavada bolca yağı kızdırarak çorbo kaşığı içine topladığınız balık karışımını top top kızartarak servis yapın. Özellikle balık yemeyi sevmeyen çocuklar buna bayılacak.
 
Geri
Üst