hamSi tava,... yapımı cok koLay =)

angel_ina

Altın Üye
Katılım
30 Ara 2006
Mesajlar
5,006
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
38
Konum
SarıyLa Lacivertin buLuştuqu heryerde...
Malzemeler: ( 4 kişilik )
1 kg Hamsi
1 su bardağı mısır unu
yarım subardağı ayçiçek yağı
tuz


Yapılışı:
Hamsilerin kafalarıyla berber içinide alarak temizliyorsun. Yada balıkçıya temizletiyorsun.Daha sonra bol su içinde 10 dk bekletiyorsun. Balıkları iyice temizledikten sonra bir gazete üzerine yay. Balıkların suyu gitsin. Daha sonra balıkları biraz tuzla . Diğer tarafta 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyuyorsun.Kısık ateşte iken ayvaş yavaş hamsileri önce mısır ununa iyice bulayıp daha sonrakuyrukları iç kısma glecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan diziyorsun. Benim ortada boşluk kaldığı için oraya da yerleştirdim.
Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp tavayı alıyorsunuz ve bir fincanın içine önce yavaşca yağını süzüyorsunuz. Daha sonra tavayı komple çeviriyorsunuz ve hamsiler kapakta kalıyor. Yavaşca kapakta kalan hamsileritavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta geldi. O tarafını da pişirdikten sonra scak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz....


 
walla bak şimdi harbiden bu olmadı canımız çekti ya nasıl yapacaz biz bunu en kısa zamanda:durdurun
 
:durdurun:durdurunahhhhhhhhhhh ahhhhh olsa da yesek kana kana ellerine sağlık:durdurun:durdurun
 
hamsi tavamı dedi birisi ALLAH ALLAH biri yapsında bana getirsin:D:Dangel_ina valla sen forumladın sen yapacan:D:D
 
üff ya harbiden olsada yesek
 
Geri
Üst