Hanefi Avcı terörist çıktı

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Hanefi Avcı terörist çıktı

Yirmibeş sene önceki mevzuyu

Sabri Yirmibeşoğlu’na yıktılar...

Özal’ı öldürmüş.

*
Otuz küsur sene önce olsaydı, emekli korgeneral Mehmet Otuzbiroğlu diyebilirlerdi... Veya, maazallah 2004 senesinde filan yaşansaydı, Ogün Altıparmak’ın parmağı aranabilirdi.
*
Bu arada...
Elektriği AKP icat etti.
Ateşi AKP buldu.
Tarımı ilk AKP’liler yaptı.
*
Kennedy suikastını İsmet İnönü’nün işlemiş olduğu konusunda şüphelerim var. Ancak, Hiroşima’nın CHP işi olduğu kesin... Savarona’nın fuhuş yaparken yakalanan aşçısı Tom Amca’nın kulübesindeki el bombalarıyla, Nagazaki’dekinin seri numaraları aynı.
*
Yuri Gagarin ülkücüydü.
Anca uzaya çıkabildi.
Aya takunya dikenler AKP’li.
Jüpiter evet’çi.
Satürn, yetmez ama evet dedi.
*
New York’taki “ikiz” kuleleri vuranlarla, Sabancı’nın “ikiz” kulelerinde cinayet işleyen zihniyet, bizim muhalefetteki tek yumurta ikizi... Roma’yı yakan Neron değil aslında, Perihan kod adlı bi kadın... Brütüs’ü azmettiren ise büyük ihtimalle Profesör Mehmet Haberal... Robinson Crusoe’nun telekulağı Cuma ortaya çıkarmıştı bu bilgiyi, ordan biliyorum.
*
Apo’çiler BDP’li.
Tom Miks Jitemci.
Puik gazeteci.
*
Ne o? Niye ağız burun kıvırıyorsunuz? Garfield’ın, Cinderella’nın, Bugs Bunny’nin, Temel Reis’in darbe iddianamesine girmesine inanıyorsunuz da, Puik’lere niye inanmıyorsunuz?
*
Colomb Molomb hikâye mesela... “Okyanus Ötesi”ni en önce Başbakanımız keşfetti... 12 Eylül 1492’den taaa 518 sene sonra teşekkür edene kadar, hiç kimsenin bilmemesi ondan!
*
Mustafa Balbay, “küresel ısınmanın ne zaman Ergenekon’a yükleneceğini merak ediyorum” dedi; mahkeme başkanı “mümkündür” dedi. (Kutup ayılarına Kafes planında rastlamıştık.)
*
KPSS sorularını Süleyman Demirel’in ÖSYM’ye atadığı Arsen Lüpen’in arakladığı ortaya çıktı... Devletin en kilit noktalarında yıllarca görev yapan ve kitap yazarak, cemaat örgütünün emniyeti-yargıyı ele geçirdiğini açıklayan Hanefi Avcı, teröriste yataklıktan içeri alındı.
*
Tekerleği AKP’lilerin icat ettiğini söyleyenler ise, müfteridir, alçaktır.

YILMAZ ÖZDİL

Bu adamın yazılarını beğenıyorum.....

Ortada çok ciddi olaylar olduğu halde herşey seyrinde gidiyormuş gibi görünüyor.Artık insanlarımız tamamen uyutuldu ve duygusuzlaştırıldı.Tepki göstermeyi bırakın,onları haklı görüyor.Adamlar soruları çalıyor,adam öldürüyor,istediğini tutuklatıyor.Yazık,ülkemi cemaat yönetiyor....

Kimin ne olduğu belli olmayan bu ülkede sağam bi tane adam kalmamış...

Ortada çok ciddi olaylar olduğu halde herşey seyrinde gidiyormuş gibi görünüyor.Artık insanlarımız tamamen uyutuldu ve duygusuzlaştırıldı.Tepki göstermeyi bırakın,onları haklı görüyor.Adamlar soruları çalıyor,adam öldürüyor,istediğini tutuklatıyor.Yazık,ülkemi cemaat yönetiyor....

dostum ben kendi dedemden biliyorum.o dedem o kadar cahil adam ki hiçbişeyden haberi yok.adamla ne zaman konuşsak tartışırız,çünkü cahil,kafasının dikine gidiyor.adam fethullahçı.

anlatıyorum şöle şöle diye,bana ne diyo biliyomusun ? "müslüman adam öle yapmaz" diyor.

adam cahil ise yada cemaatten ise onun beyni yıkanmıştır,onun geri dönüşü çok zor.

cemaatten olan adam zaten kendi adamlarını kötüler mi ? birbirlerinin pisliklerini bilirler ama yine de birbirlerini savunurlar,korurlar.

atatürk ün bi sözünü imzama koydum yine.

atamız,"her sarıklıyı hoca sanmayın,hocalık sarıkla değil dimağladır(akılladır)" demiş.

bu cümleden birden fazla ders çıkarılabilir ama çıkarabilene.

Siz zannediyordunuzki Hanifi avcının yazdığı Kitaptaki iddialar üzerine savcılar harekete geçecek Meclis'te araştırma komisyonu kurulacak ...... yahu korku imparatorluğunun farkında değilmisiniz ...Aynen Ergenekon davasında olduğu gibi, balyoz davasında olduğu gibi cemaate dokunan garibim emniyet müdürümüz içinde hemen bir uyduruk terör dosyası hazırlandı ve cemaatin yetiştidiği yandaş adalat yargı vs. personelin eline tutuşturuldu ve adamcağızın üzerine koca bir leke balçık gibi sıvandı, temizle bakalım dendi temizliyebilirsen....İşte Türkiye cumhuriyetindeki durum bu...perde arkasında, lideri amerikanın kucağında oturan bir dini cemaat tarafından yönetiliyoruz . bu artık gizli bir şey değil alenen ortada olan bir şey.

bu konu ile ilgili başka bir topiğe yazdığım yazıdır...

Hanefi Avcı'nın ne olduğu belli değil kimseye güvenmeyin ne olup bitdiğini sen ben bizler bilemeyiz.En güvendiğin adamların bile bu ülkede pkk vs.örgütlerle bağlantısı çıkmıştır bunukimse inkar edemez peki o kadar adam dururken bu hanefi avcı neden bu örgütteki bi adamın tlf kullanmıştır?arada ne bağlantılar var bilemeyiz

Bu iş her taraftan kokuyor.
Sanki büyük bir tezgah var.
Planlı programlı gibi acaba gündemi işgal için mi kullanılıyor bu olay.

Olay vahimdir, seyirlik değil !

dostum ben kendi dedemden biliyorum.o dedem o kadar cahil adam ki hiçbişeyden haberi yok.adamla ne zaman konuşsak tartışırız,çünkü cahil,kafasının dikine gidiyor.adam fethullahçı.

anlatıyorum şöle şöle diye,bana ne diyo biliyomusun ? "müslüman adam öle yapmaz" diyor.

adam cahil ise yada cemaatten ise onun beyni yıkanmıştır,onun geri dönüşü çok zor.

cemaatten olan adam zaten kendi adamlarını kötüler mi ? birbirlerinin pisliklerini bilirler ama yine de birbirlerini savunurlar,korurlar.

atatürk ün bi sözünü imzama koydum yine.

atamız,"her sarıklıyı hoca sanmayın,hocalık sarıkla değil dimağladır(akılladır)" demiş.

bu cümleden birden fazla ders çıkarılabilir ama çıkarabilene.

Hadi amcanın inandığı şeyler olabilir , ne anlatırsak anlatalım yine " Müslüman adam öyle yapmaz " der. Fakat tartışmaya girdiğim esnaf abiler , arkadaşlar , üniversite öğrencilerinin bile " Müslüman adamdan hain olmaz , başını secdeye koyan adam hain olmaz " diyebiliyor. Ama açık olan şu ki genç ve orta yaş kesimin çıkar ilişkisi var. Öğrenci gider evlerinde kalır , esnaf gider küçük bir loca sistemi oluşturur. Cemaate bağlı kişiler arasında alışveriş yapılır ya da gider o adamdan alışveriş yapar. Çıkar ilişkisi bir kesilsin bakalım o zaman neler oluyor. Yıllardır gizli kapaklı işleyen cemaatin faaliyetleri şimdi yasallaşıyor. Bu saatten sonra bu çifte standartlar ve adam kayırma işini daha çok göreceğiz. Yani bir başka deyişle daha çok kişi bertaraf edilecek.

Hanefi Avcı'nın ne olduğu belli değil kimseye güvenmeyin ne olup bitdiğini sen ben bizler bilemeyiz.En güvendiğin adamların bile bu ülkede pkk vs.örgütlerle bağlantısı çıkmıştır bunukimse inkar edemez peki o kadar adam dururken bu hanefi avcı neden bu örgütteki bi adamın tlf kullanmıştır?arada ne bağlantılar var bilemeyiz

İşte bu kafalar...bu ülkede bu yönetimi seçen bu kafalar...adam ne diyor..Hanefi Avcı'nın ne olduğu belli değil kimseye güvenmeyin ne olup bitdiğini sen ben bizler bilemeyiz

biz bilemeyiz cemaattek abileri bilir onlar söyler ona ne yapması gerektiğini, kim suçluymu kim değilmiş en iyi onlar bilir, sen bilemezsin...yazıklar olsun...insanın aklı ve vijdanı hür olmayıpda poşet içinde birilerine teslim edilince yorumlarıda böyle oluyor.

"En güvendiğin adamların bile bu ülkede pkk vs.örgütlerle bağlantısı çıkmıştır bunukimse inkar edemez " Delikanlıysan söyle örgütle bağlantısı çıkan o en güvendiğimiz adamları, hadi bir isim ver....yok değilmi...senin güvendiğin adamların çıkar örgütle bağlantısı...BİZİM GÜVENDİĞİMİZ ADAMLARIN DEĞİL...ONLAR ADAM GİBİ ADAMLARDIR.

yasal olarak yani mahkeme kararı yapılan teleon dinlemelerini neyapacaz peki o telefon dinlemelerinde ortaya çıkan gerçekleri ne yapacaz yokı mu sayacaz

Hadi amcanın inandığı şeyler olabilir , ne anlatırsak anlatalım yine " Müslüman adam öyle yapmaz " der. Fakat tartışmaya girdiğim esnaf abiler , arkadaşlar , üniversite öğrencilerinin bile " Müslüman adamdan hain olmaz , başını secdeye koyan adam hain olmaz " diyebiliyor. Ama açık olan şu ki genç ve orta yaş kesimin çıkar ilişkisi var. Öğrenci gider evlerinde kalır , esnaf gider küçük bir loca sistemi oluşturur. Cemaate bağlı kişiler arasında alışveriş yapılır ya da gider o adamdan alışveriş yapar. Çıkar ilişkisi bir kesilsin bakalım o zaman neler oluyor. Yıllardır gizli kapaklı işleyen cemaatin faaliyetleri şimdi yasallaşıyor. Bu saatten sonra bu çifte standartlar ve adam kayırma işini daha çok göreceğiz. Yani bir başka deyişle daha çok kişi bertaraf edilecek.

işte dedem gibi daha nice insanlar var kimbilir bu ülkede.o herkesi kendisi gibi sanıyo.dedem çok temiz kalpli,iyi bi insandır,içi dışı birdir ama savunduğu adamlar dedemle uzaktan yakından hiç alakası yok.tek ortak noktaları islam.

bu ülkede kemalist olmak suç olacak yakında.kemalistler bu ülkeden gidecek yada bitirilecek.

çünkü kemalistler kaldığı sürece hep engel olacaktır bu adamlara.

onlarda bunun farkında ve bu yüzden adamlar örgütlü ve deli gibi çalışıyolar bizi bitirmek için.

Şöyle bir bakmak lazım.Hanefi Avcı bu simon tarikatı adlı kitabı yazmadan önce bu meşhur telefon konuşması denen saçmalığı çıkaranların aklı nerdeydi.Bu konuşmalar madem vardı da bu kişinin bu kitabı yazması mı bekleniyordu.Ya lütfen bu deli saçmalıklarıyla milleti kandırmayın.Durum besbelli ki bu kişinin yazdığı gerçekler birilerini rahatsız etti ve dümen altı bir ses kaydı çıkartıp suçu adamın üstüne yıktılar.Bu ergenekon saçmalıkları,efendim tutuklamalardan tutun da herşeyin artık suyu iyice çıktı.Bu çocuk kandırmacalarıyla milleti uytamazlar.Artık yemiyoruz.Sadece avcı değil içeride vatan ve memleket sevdalısı tüm aydınların arkasındayız.Elbet birgün işler tersine dönecek bugün yargılananlar dışarı çıkıp yargılayan,bugün yargılayanlar ise yargılanan konumuna geçecek.O gün geldiğinde bugünleri hiç unutmasınlar.Çünkü bugün zalimin zulmüne dayananlar o gün geldiğinde zalimlere aman dedirtmeyecek..

bu iş üzeri
ne 150 tane komplo teorisi üretieliblir.

ne yazık ki it izi fena halde kuzu izine karıştı. kim masum kim canavar bilemiyoruz. ve bu ortamı yaratanalr korku toplumuna doğru itiyortlar bizi. yakında siyasetle, bilimle , ekonomiyle falan değil amerika gibi sadece ve sadece korkuyla yönetilir olacağız.

sonumuz hayır olsun diyordum,a rtık onu da demiyorum. çünkü hayır olan bişey yok...

bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete

İşte bu kafalar...bu ülkede bu yönetimi seçen bu kafalar...adam ne diyor..Hanefi Avcı'nın ne olduğu belli değil kimseye güvenmeyin ne olup bitdiğini sen ben bizler bilemeyiz

biz bilemeyiz cemaattek abileri bilir onlar söyler ona ne yapması gerektiğini, kim suçluymu kim değilmiş en iyi onlar bilir, sen bilemezsin...yazıklar olsun...insanın aklı ve vijdanı hür olmayıpda poşet içinde birilerine teslim edilince yorumlarıda böyle oluyor.

"En güvendiğin adamların bile bu ülkede pkk vs.örgütlerle bağlantısı çıkmıştır bunukimse inkar edemez " Delikanlıysan söyle örgütle bağlantısı çıkan o en güvendiğimiz adamları, hadi bir isim ver....yok değilmi...senin güvendiğin adamların çıkar örgütle bağlantısı...BİZİM GÜVENDİĞİMİZ ADAMLARIN DEĞİL...ONLAR ADAM GİBİ ADAMLARDIR.

Adam gibi adam olsanız insanları belli kalıplara koymazsınız zaten...hayatımda hiçbir zaman taraf olmadım tutmadım.insanları hemen sen cemaatçisin sen solcusun sen bilmemnecisin diye itham edeceğine düşün biraz tek taraflı bakma bu olaylara.adamın söyelediği kilit cümleler var “dün muhafazakârlar baskı görüyordu, onların yanında yer aldım; bugün muhafazakârlar baskı uyguluyor onların karşısında yer alıyorum” Gülen cemaatini de bu kapsamda hedef alıyor.bunasıl bi söz nasıl bi anlayış bana anlatırmısın?
Avcı, milliyetçi-muhafazakâr bir düşünce yapısı ve yaşam biçimine sahiptir. öğrenciliği döneminde Gülen cemaatine bağlı bir “ışık evi”nde bir süre kaldığını, Gülen’in özellikle eğitim faaliyetlerini takdir ettiğini, hatta iki çocuğunu, cemaate ait Samanyolu Koleji’nde okuttuğunu kitabında anlatıyor.İlginç olan şu ki zamanında gülen cemaatinin neredeyse içinden biri bunu yapıyor. peki bir soru daha şimdi mi aklınageldi bu yapılanmayı eleştirmek?

Hanefi Avcı neden Genelkurmay’a gitti?

Dün yaşanan Hanefi Avcı operasyonu, iktidar karşıtlığı üzerinden yürütülen ideolojik kampanyaları alevlendirdi. Avcı’nın kitabı nedeniyle böyle bir operasyona maruz kaldığı algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

Oysa üç emniyet genel müdür yardımcısı ve iki emniyet müdürü hakkındaki soruşturmalar, tutuklamalar yaşanırken onların siyasi iktidar veya cemaatle ilgili piyasaya çıkmış kitapları yoktu. Avcı’yı diğer emniyet müdürü dostlarından ayıran en önemli tarafı, kurnazlığıdır. Devrimci Karargah Örgütü operasyonu kapsamında dinlenen Nejdet Kılıç’la görüşmelerinin dinlemeye takılması üzerine, anı kitabına cemaat bölümünü eklemesidir. Kitabı kendisine “zırh” yapmaya çalıştı, bu sayede olası bir operasyondan kurtulabileceğini umdu ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Ancak, kabul etmek gerekir, diğer müdürlere göre kitap sayesinde kendisine kamuoyu desteği bulmayı başardı. Atatürkçü Düşünce Derneği ve İşçi Partisi sempatizanları Avcı’nın kitaplarını dağıtarak böyle bir algının oluşmasına katkıda bulundular. Kitabının yazımına emek harcayan bazı gazeteciler de gönüllüğü avukatlığına soyundu.

Kafalar karışmasın, zihinleri bulandıran bir iki soruya da cevap vermek gerekir. Soruşturmayı yürüten savcılık, Avcı’ya 27 Eylül pazartesi günü saat 12.00’ye kadar ifadesini vermek üzere süre tanıdı. Avcı ise sivil savcılığın bu çağrısına uymak yerine gizli bir şekilde Genelkurmay’a giderek askeri savcı Yavuz Şentürk’le görüştü, Adli Müşavir Hıfzı Çubuklu da bu görüşmede hazır bulundu. Avcı’nın sivil mahkemedeki soruşturmaya direnerek askeri savcılığın yolunu tutması, üstelik bunu gizli şekilde yapması, manidar.

Sizce neden?

Doğru söyleyeni 9 köyden kovuyorlar hele söylediğin doğru birlerine dokunuyorsa bu ülkede yerin silivri ceza evi... Sindirmeler tam gaz devam ediyor milletim hala 1 çuval kömüre oy satıyor

Avcı, yaraladı hepimizi...

Birkaç gündür ses kayıtları yayınlanan ve bunların kendisine ait olduğunu kabul eden JİTEM kurucusu, Ergenekon davası tutuklu sanığı emekli Albay Arif Doğan şöyle söylüyor: "JİTEM'e hulul ettireceğimiz insanı, çok özür dilerim, önce pisliğe bulaştırırız.

Bulaştırmasak da pislik yönünü araştırırız. Temiz yönü bize yaramaz."

7-8 yıl önceydi. Eski bir arkadaşım beni, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ne bağlı çalıştığını söyleyen, akademik titri de olan birisi ile tanıştırmıştı. Bir gün kendisine "Devlet içindeki derin yapı, neden hep karakter zaafı olan, şaibeli adamlarla çalışıyor, bu sizi rahatsız etmiyor mu?" diye sordum. Kelimesi kelimesine hatırladığım şu cevabı verdi: "Derin devlet, defolu adamlarla çalışır, ihtiyaç duyduğu adamın defosu yoksa, defo açar öyle çalışır..."

Bunları, Hanefi Avcı'nın tutuklanmasını, başka yerlere çekmeye çalışanların pervasızlığı karşısında hatırlatıyorum. "Cemaatle ilgili kitap yazdığı için Hanefi Avcı'nın başına böyle bir şey geleceği belliydi, yok mu bu cemaati durduracak?" diye hop oturup hop kalkıyorlar?

Önce şu soruların cevabını vermeleri gerekiyor:

Bir: Hanefi Avcı, Gülen Cemaati'ni, Işık Evleri'nden itibaren 35 yıldan beri tanıyan birisi. Çocuklarını bu insanların açtığı kolejlerde okutan, okulun idarecileri, öğretmenleri, rehber öğrencileri ile dost, arkadaş olan bir insan. Şimdi, istihbaratçı kimliği ile neredeyse Türkiye'nin nabzını tutan, her şeyden haberdar olan böyle bir insan, cemaatin nasıl bir "tehlike" olduğunu neden hiç görememiş?.. Sonra birden, aniden "tehlike"yi fark etmiş ve alelacele bir kitap yazmış... Ne olmuş da, Sayın Avcı'da böyle ani ve beklenmeyen bir değişiklik olmuş? Bu can alıcı soru hiç mi kafa karıştırmıyor? Böyle davranan bir insanın inandırıcılığı sorgulanmalı değil mi?

İki: Hepimiz Sayın Avcı'yı dürüst, askerî vesayet rejimine karşı dik duran, "JİTEM vardır" diye Ergenekon savcılarına yazılı ifade verebilen örnek bir polis, örnek bir emniyet müdürü olarak yıllarca bağrımıza bastık. Bu duruşu ile o, yeni nesil polislerin kahramanı oldu. Ama aynı Avcı, kitabında "Danıştay saldırısı, Ergenekon davası ile birleştirilmeyecekti, yanlış oldu." diyor. Nereden icap etti? Siz bir emniyetçisiniz. Birleştiren, Yargıtay... Bu sizi neden rahatsız ediyor? Sonra diyor ki kitabında: "Hrant Dink cinayetini işleyenler belli. Gençler etki altında kalmış, böyle bir cinayet işlemiş, olay çözüldü, daha ne demeye üzerine gidiliyor?" Neyin telaşı, kaygısı bu? Cumhurbaşkanı bile bu cinayette, devlet görevlilerinin ihmali olduğunu söylerken, hiç üstüne vazife olmadığı halde Avcı'daki bu saptırma gayretkeşliği neden? Sayın Avcı, neden kendini inkâr yoluna sapıyor?

Acaba Sayın Avcı'nın, iki yıl önce Edirne'de başlayan, edebiyat öğretmeni evli bir bayanla ilişkisi, bu sorulara cevap olabilir mi? Bayan, Edirne'de emniyet mensuplarına hızlı okuma kursu vermiş. O sırada tanışmışlar. Avcı da, bayan da bu ilişkiyi doğruluyor. İki yıl süren bu ilişki, bayanın evliliğini bitirmiş, eşinden boşanmış. Avcı da şimdi yaptığı açıklamada, kendisinin de boşanacağını söylüyor.

En önemlisi, Avcı'nın, kitabında kendisini dinlemek için kullanıldığını iddia ettiği "özel hat"tın sahibi olan Necdet Kılıç'ın, Devrimci Karargâh operasyonunda gözaltına alınmış olması. Bu dinleme mahkeme kararı ile yapılıyor. İlginç olan, Kılıç üzerine kayıtlı telefonu bayan kullanıyor. Avcı bu telefonla sadece "duygusal ilişki" içindeki bayanla görüşüyor.

Şimdi olay yargıda ve Hanefi Avcı örgüte yardımcı olmaktan tutuklu. Herkes yargıya saygılı olmak zorunda. Benim sorum şu: Evli bir bayanla gayri meşru bir ilişkisi olmasaydı, Hanefi Avcı'ya böyle bir kitap yazdırılır mıydı? Yolu cezaevine kadar düşer miydi? Hanefi Avcı'ya, bu ilişki tuzağını da "cemaat" mi kurdu?

Allah kimseyi nefsine bırakmasın, defolu yapmasın, ayağını kaydırmasın. Derinlerdeki adamlar hep onları kullanıyor

kaynak

Geri