Hani Mhp'yi Eleştiriyordunuz!

Börteçine9

New member
Reaction score
0
1056upu.jpg

AKP siyasi gündemi " Duygu sömürüsü" üzerinden sürdürdüğünden siyaset bir türlü normalleşemiyor. Duygusal sömürü bazen oynanılan mazlum rolüne bağlı olarak acındırma şeklinde ortaya çıkarken, bazen de DİNİ duygular üzerinden inanç hortumculuğu şeklinde gerçekleşiyor. Açıkçası kendisine daha çok oy getirecek her yol mubah sayılıyor.

Her nasıl oluyorsa olağan dışı yollarla bir şekilde yürütülen bu strateji sayesinde, AKP her defasında oy oranını artırmayı başardı. Hem de işsizlik ve yoksulluk oranının her geçen gün bir kat daha artmasına rağmen.

Unutulmamalıdır ki sadece ve sadece seçim öncesi genelkurmay tarafından hediye edilen bir e- muhtıra, AKP'ye Asker karşısında mazlum rolünü oynama fırsatını vererek ona % 15 oy gücü sağlamıştır.

Bir yandan son derece kötü olan reel ekonomi rakamları ile oynanarak pembe tablolar çizilmiş, diğer yandan da eş zamanlı olarak halkın duygusallığı artırılarak gerçekleri görmesi engellenmiştir.

AKP yıllardır Başörtüsü sorununu siyasi çıkar için kullandı. Her Cuma cami çıkışlarında düzenlenen başörtüsü eylemlerinin AKP'nin iktidar olması ile birlikte bıçakla kesilirmişçesine son bulması, bunun açık delilidir. Yani AKP'nin hiçbir zaman için başörtüsü sorununu samimi olarak çözmek istememiş, ama onun üzerinden halkın din duygularını oya tahvil etmeye çalışmıştır. Ancak bu oyunu fark eden sorunun toplumsal mutabakatla çözülmesi için çaba sarf eden MHP lideri, Tayyip Erdoğan'ın bu kozunu elinden almayı başarmıştır.

AKP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de " Dindar Cumhurbaşkanı" sloganı ile ortaya çıkarak, yeniden halkın dini duyguları üzerinden mazlum rolünü oynama ve bunu da oya tahvil etme planları yaparken, Yine Bahçeli'nin sağduyulu davranışı ile bu oyunları da bozulmuştur. Bu konuda sayın Bahçeliyi "Abdullah Gül'ü seçtiren kişi" olarak eleştirenler, nedense Gül'ün seçilememesi durumunda Tayyip bey'in mutabakat yolları arama yerine, bunlar "Dindar Cumhurbaşkanı istemiyorlar" diye halkı seçime götürerek daha çok oy yüzdesiyle tekrar iktidara geleceğini görmüyorlardı. Çünkü siyasetin normal yatağında akmadığı bir ortamda halkın Dini duygularıyla oynamak son derece kolaydı.

Son olarak ta Partisini kapattırarak mazlum durumuna düşme planları yapan Erdoğan'ın bu hayalleri de suya düşünce, siyaset kurumu doğal olarak kendi mecrasına doğru akmaya başladı.

Daha aradan 2 ay geçmeden de Önce şaban Dişli, ardından Gaziantep Belediyesi, son olarak ta Deniz feneri yolsuzlukları ardı ardına patlayınca, ortalık bir anda yolsuzluklar panayırına dönüşerek, AKP'nin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır.

Bu gelişmelerin ardından yapılan SONAR'IN son araştırmasında, AKP'nin oyları bir anda % 32 lere kadar düştü. İşte bu durum göstermiştir ki Devlet Bey'in doğru zamanlarda ki çıkışları Tayyip Erdoğan'ın Mazlum rolü oynamasını ve de halkın Dini duygularını siyasi amaç uğruna kullanmasını engelleyerek, siyasetin normalleşmesine ve de duygusal kaos ortamlarında görünmeyen yolsuzlukların da görünmesine yol açmıştır. Eğer ki bu süreç bir süre daha böyle devam ederse AKP'nin iyice erimesi kaçınılmaz olacaktır. Oysa Bahçeli zamanında bu çıkışlarını yaparak sürekli normalleşmenin yolunu açmayı zorlamasaydı KAOS ortamlarından nemalanan AKP şimdi ki gibi eriyeceğine daha çok oy oranlarıyla tekrar tekrar geri gelecekti.

Kaynak

-valla ne desem bilmemki mhp kafamı karıştırıyor . ergenekon çamurunda pasifize kalmasına sessiz kalmasına anlam veremedim...

-müslüman geçinen hırsızların ortaya çıkmasında mhp nin parmağı varmıkii??

-bir gerçek var oda mhp nin üst yönetiminde çok zeki insanların olduğudur........

Madem bu kadar zeki insanlar var yukarıda, MHP'de; neden sürekli alt tabakaların Devlet Bahçeli'ye kin kustuğundan bahsediliyor? Ülkü ocaklarına gittiklerini söyleyen bazı insanları -ki sayısı az değil- tanıyorum ve Devlet Bahçeli'nin tabiri caizse defolup gitmesi gerektiğini söylüyorlar. MHP'nin çekirdek yapısı dışında kalan büyük bölümü oluşturan bu kesim sizin deyişinizle zeki insanları neden başında görmek istemiyor? İkilem mi? Yoksa benim ve daha birçok insanın gözlemlediği şekilde cehalet mi? Kurtlar vadisi kafasıyla yetişen bu kesimin Devlet Bahçeli gibi seviyeli bir insandan nefret etmesi ortada bir sorun olduğuna delalet kanımca. Bilmiyorum siz ne dersiniz?

Madem bu kadar zeki insanlar var yukarıda, MHP'de; neden sürekli alt tabakaların Devlet Bahçeli'ye kin kustuğundan bahsediliyor? Ülkü ocaklarına gittiklerini söyleyen bazı insanları -ki sayısı az değil- tanıyorum ve Devlet Bahçeli'nin tabiri caizse defolup gitmesi gerektiğini söylüyorlar. MHP'nin çekirdek yapısı dışında kalan büyük bölümü oluşturan bu kesim sizin deyişinizle zeki insanları neden başında görmek istemiyor? İkilem mi? Yoksa benim ve daha birçok insanın gözlemlediği şekilde cehalet mi? Kurtlar vadisi kafasıyla yetişen bu kesimin Devlet Bahçeli gibi seviyeli bir insandan nefret etmesi ortada bir sorun olduğuna delalet kanımca. Bilmiyorum siz ne dersiniz?

-ben elimi vicdanıma koyarak yorum yaptım sende öyle yap gözlemlediğim kadarıyla mhp üst yönetiminden genellikle çapulcular rahatsız oluyor işte çelişkinin sebebi bu.

değişen çok şey var .ülkücülerin içinde hala 80 dönemindeymişiz gibi hareket eden bir bölüm var . bizim için tek tehlikenin koministler olduğunu düşünen insanlar var . devlet bahçeliyi bu insanlar anlayamazlar .

devlet bahçeli ilk koalisyon döneminden sonra gördü ki ülkenin düşmanı çok . nerdeyse bütün hainlerin dışardan aldığı destekle işbirliği yaparak ülkeyi bölme çabalarını gördü . bu yüzden önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben dedi . ülke ve millet tehlikede olduğu için önceliği buna verdi .çoğu yerde partinin yada partililerin bazı taleplerine olumsuz cevap verdi .önceliğini ülke meselelerine vermeye başladı . bu durum bir çok ülkücüyü derinden üzsede ülkücüler her seçimde olduğu gibi son seçimde de taban oyunu kaybetmedi .

yani anlıcağın defolup gitmesini isteyenler bile oyunu yine mhp den başkasına vermiyor .öyle deseler bile başbuğun mhp den başka bir partide siyaset yapılmaz sözünü unutmuyorlar çok şükür .

Akp konusunda dediklerinde hemfikirim ama ben asla mhp lafını duymak istemiyorum.Çünkü;
benim en yakın dostum kardeşim 17 nisan 2008 günü kasımpaşa stadının bulunduğu ara sokakta bıçaklandı ve vefat etti bunu yapan kişiler kasımpaşa ülkü ocağında bulundu.ben böle insanların bulunduğu bi yönetim istemem,milliyetçiyim ama mhpli değilim!Eline bıçağı alan silahı alan herkes kendini padişah sanıyo! Konuyu başka yerlere saptırmadan kapıyorum,saygılarımı sunuyorum . herkesin düşüncesine saygım var.

-ben elimi vicdanıma koyarak yorum yaptım sende öyle yap gözlemlediğim kadarıyla mhp üst yönetiminden genellikle çapulcular rahatsız oluyor işte çelişkinin sebebi bu.

değişen çok şey var .ülkücülerin içinde hala 80 dönemindeymişiz gibi hareket eden bir bölüm var . bizim için tek tehlikenin koministler olduğunu düşünen insanlar var . devlet bahçeliyi bu insanlar anlayamazlar .

devlet bahçeli ilk koalisyon döneminden sonra gördü ki ülkenin düşmanı çok . nerdeyse bütün hainlerin dışardan aldığı destekle işbirliği yaparak ülkeyi bölme çabalarını gördü . bu yüzden önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben dedi . ülke ve millet tehlikede olduğu için önceliği buna verdi .çoğu yerde partinin yada partililerin bazı taleplerine olumsuz cevap verdi .önceliğini ülke meselelerine vermeye başladı . bu durum bir çok ülkücüyü derinden üzsede ülkücüler her seçimde olduğu gibi son seçimde de taban oyunu kaybetmedi .

yani anlıcağın defolup gitmesini isteyenler bile oyunu yine mhp den başkasına vermiyor .öyle deseler bile başbuğun mhp den başka bir partide siyaset yapılmaz sözünü unutmuyorlar çok şükür .

Kara Kartal ne dediğini anlamadım kusura bakma. Ne vicdanından bahsediyorsun bilmiyorum ama emrah1607'nin dediğine göre çapulcu dediğin kesim de MHP'ye oy veriyor. Nedir yani, çapulcu da olsa onlar bizdendir gibi bir durum mu söz konusu MHP'de? Yani bu duruma bir son verilmesi lazım. MHP'den çok başkaları etkileniyor ülkcü ocağı adı altında terör estiren bazı kendini bilmezlerin yaptıklarından. Yukarıdaki arkadaş ufak -kendince büyük tabi, saygı duyuyorum- bir örnek vermiş sadece. İç sorunlarınız dış sorunlara dönüşmeye başladı. Demek istediğim bu. Vicdanla falan alakası olduğunu düşünmüyorum.

Kara Kartal ne dediğini anlamadım kusura bakma. Ne vicdanından bahsediyorsun bilmiyorum ama emrah1607'nin dediğine göre çapulcu dediğin kesim de MHP'ye oy veriyor. Nedir yani, çapulcu da olsa onlar bizdendir gibi bir durum mu söz konusu MHP'de? Yani bu duruma bir son verilmesi lazım. MHP'den çok başkaları etkileniyor ülkcü ocağı adı altında terör estiren bazı kendini bilmezlerin yaptıklarından. Yukarıdaki arkadaş ufak -kendince büyük tabi, saygı duyuyorum- bir örnek vermiş sadece. İç sorunlarınız dış sorunlara dönüşmeye başladı. Demek istediğim bu. Vicdanla falan alakası olduğunu düşünmüyorum.

dostum çapulcu ülkücü diye bir kelime olmaz .çapulcuysa ülkücü olmaz ülkücüyse çapulcu olmaz .bu tür kelimelerden uzak durmanı tavsiye ediyorum .iş oraya gelirse senin çapulcu ülkücü dediğin insanlar bile benim gözümde inançsız haysiyetsizlerden iyidir .senin dediğin çapulcu anlayışı belki bundan kaynaklanıyor olabilir .ben öyle bir durum yok diyorum ama sen var diyosan saygı duyarım böyle düşünülmesinin nedeni etrafta o kadar vatan haini şerefsiz haysiyetsiz inançsız varken çapulcuda olsa bunlardan iyidir denebilir .bu tür kelimelerden ve bunun tartşmasından uzak duralım genede.

alparslan türkeşe bir gün soruyorlar ülkücümüsünüz diye . hayır ben daha ülkücü olamadım ülkücü olmak kolay değildir diye yanıt veriyor . türkeşin bu sözü ile düşün bakalım herkes ülkücü olabilirmi .bizlerde burda ülkücü olduğumuzu iddia etmiyoruz zaten .o yolda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz sadece . şimdi biz bir pisliğe bulaşsak çapulcu ülkücü olmayız .direk ülkücülükle alakamız olmaz ve bize ülkücü denmemesi gerekir .bunu böyle düşün .

karakartal mhp nin gidişatına göre mhp nin yönetim kadrosunun zeki insanlardan olustuğunu söylemiş .elimi vicdanıma koydum söyledim derken de ne kadar mhp yi sevmesemde kafa takımı zekidir bunu inkar edemem anlamında söylemiş . bunu anlamıcak bisey yok .

ben çapulcu kesim mhp ye oy veriyor falanda demedim .ben yazımda çapulcu bir kelime dahi geçirmedim . sadece biraz ağır takılmayı abartanlar var manasında yazı yazdım .bunlarında kime oy verdiğini söylemedim zaten . her türlü partiye oy veren var bunların içinde . forumda da görme imkanın var .avatarında 3 hilal olmasına rağmen akp yi savunan insanlarda var .bbp ni savunan insanlarda var . saadete yakın olanlarda var .ama genelde sağ partilere yakınlar bunlar. bunu söyleyebiliriz . ama bu insanlara çapulcu gibi kelimeler kullanmakta doğru olmaz . bu kelimeyi kimseye kullanmamak lazım .herkesin kendi tercihidir

Mhp nin ilk başlarda akp nin tabanını eline geçirmeye yönelik anlık desteklerinden ötürü siyasi çizgisininden kayıyormu diye düşündüysemde özellikle üst kademedeki beyin takımının bundan fazla bir çıkar elde edemeyeceklerini anlaması uzun sürmedi kanısındayım şu andaki çizgisinden ise memnunum tşk.

Mhp nin ilk başlarda akp nin tabanını eline geçirmeye yönelik anlık desteklerinden ötürü siyasi çizgisininden kayıyormu diye düşündüysemde özellikle üst kademedeki beyin takımının bundan fazla bir çıkar elde edemeyeceklerini anlaması uzun sürmedi kanısındayım şu andaki çizgisinden ise memnunum tşk.

bence yanılıyorsun . mhp desteği onun için vermedi bana kalırsa . neden dersen destek vermek istediği konular hem türkiyenin önünü kapatan meseleler hemde akp nin mağdur rolü oynayacağı şeyler .işin içinde başka şeylerde var ama müslüman cumhurbaşkanı seçtirmiyorlar kelimesi ile oylarını katladılar .bu tip mağdur rolü oynayacak malzemelerini ellerinden almak gerekiyordu ve verilen desteğin sonunda ülke fayda görcekse neden destek olmayalım diye düşündüler . ben verdiği desteği bundan dolayı verdiklerine inanıyorum .tabi görüşünede saygı duyarım .

Ayrı ayrı ırklardan olan ülkemizde,ne zaman biri isyan ederse işte o zaman milliyetçilik devreye girer..

Necip Fazıl Kısakürek.

Meyve veren ağacı taşlarlarmış..

Bilmediğiniz o kadar çok şey var ki Bahçeli'nin..

Geri