''Hart Garip Garip Hareketler Yapıyordu...''

admiral

New member
Reaction score
0
İtalya Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Andrea Pirlo, attığı Panenka penaltısının İngiliz oyuncuların moralini bozduğunu söyledi.

İngiltere karşısında maç boyunca üstün bir futbol sergileyen İtalya, seri penaltı vuruşlarında rakibinin bir gol gerisine düştü. Takımı gerideyken topun başına gelen ve attığı Panenka penaltısı ile takımının moralini yerine getiren Pirlo, Buffon ile birlikte İtalyanların yarı finale çıkmasında emeği en çok geçen oyunculardan biri oldu.

Rakip kalecinin tavrının penatlı atışını nasıl kullanacağında etkili olduğunu söyleyen Pirlo, Rai Sport'a yaptığı açıklamada, "Joe Hart garip hareketler yapıyordu. Bundan dolayı penaltıyı böyle çekme kararı verdim. Başarılı da oldum." sözlerini kullandı.

Penaltının İngilizler üzerinde baskı yarattığını da söyleyen tecrübeli oyuncu, "Bu hareket onların üzerinde biraz baskı yarattı. Benden sonra penaltıyı kullanan Ashley Young ise kaçırdı. İngilizler zaten maç boyunca şans bulamadı. Maç penaltılara geldi." dedi.

Rakiplerinin maç boyunca savunma yaptığını a sözlerine ekleyen Pirlo, "Maçı domine edebileceğimizi biliyorduk. İngilizler savunma yaptı. Beklediğimizden daha fazla enerji harcadık. Ama işin sonunda maçı kazanmayı da başardık." sözlerini sarf etti.

Pirlo'nun kullandığı penaltının inanılmaz olduğunu söyleyen De Rossi ise yaptığı açıklamada, "Pirlo'nun penaltısı mı? Bu güzellikte bir penaltıyı yıllar önce bir kez daha görmüştüm. Bana Totti'nin Euro 2000'de Hollanda’ya attığı penaltıyı hatırlattı." ifadelerini kullandı.​

Geri