Hata yapma korkusu nasıl yenilir ?

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Moderatör
Katılım
23 May 2010
Mesajlar
10,583
Reaction score
0
Puanları
0
hata-yapma-korkusu-nasil-yenilir-Hata-150x150.jpg.jpg



Hata yapma korkusu, bilimsel ismi ile Kakorrhaphiophobia. Başarısızlık, yenilgi ve hata yapma korkusu olmaktadır. Çoğu kişi itiraf edemese de, hata yapma korkusuna sahip olmaktadır. Uykusuzluk sorunu çekilir ve akıl ve ruh sağlığı olumsuz yönde etkilenmektedir.

Gece yattığımızda, bütün olanlar aklımıza gelir, fobimiz bu durumu tetikler ve uyuyamayız. Bu fobinin, yaşam kalitesi üzerinde önemli bir etkisi vardır, hayatımızı büyük ölçüde zorlaştırır ve olası çözümleri göremememizi sağlar.

Peki hata yapma korkusunu neler tetikler?

Çocukluk döneminde, okul zamanında bu korku başlar. Yaş arttıkça da büyük olumsuzluklarla ve dış dünyaya açılmanın getirdiği sorumluluklarla hata yapma korkusu alevlenir ve akılda kalıcı olarak kalır. Aile ve arkadaş basıları, yaşam güçlükleri bizi yaşam karmaşasına sokar ve hayat zorlaşır. Mantıklı düşünmek yerine akılda caydırıcı etmenler oluşur. Korkunun sesini dinleyerek yapılacak işlerden vazgeçilir.

Evlilik korkusu, kötü ebeveyn korkusu, işte başarısızlık korkusu, terfi alamama korkusu gibi korkular vardır. Etrafınızdaki tüm gerçekleri anlamamaya başlarsınız, baskıyla sorumluluk aldığınızda mecburiyet hissedersiniz ve hatalar yapmaya başlarsınız. Temel sorun, sizin kendinizin ve başkalarının size güvenmemesidir.



Bu korkuyu ortadan kaldırabiliriz.. Cesareti toplamaya başlamanın doğru yolu riskleri ve hata yapma olanaklarının aynı anda kabul etmektir. Yetmezlik yaşadığınızı mantığınızda oturtursanız asla başarılı olamazsınız. Hayatta bir şekilde ilerlemelisiniz ve hayatı olumlu ve olumsuz yönleriyle kabul etmelisiniz. Bu, sizi yaşamda mutlu etmeye teşvik edecektir. Daima yeni şeyleri kabul etmeye hevesli olun.

Her zaman yenilikçi ve deneyimli fikirlerle yeni bir şeyler deneyin. Ayrıca olumsuz durumlarda, yaşamla başa çıkmak için bir danışmandan tavsiye alabilirsiniz, ki en doğru adım bir psikiyatrist ile görüşmek olacaktır.

Öfke, bencillik, kıskançlık, güçsüzlük, yetersizlik, mutsuzluk ve huzursuzluk duyguları ön plandadır. Ne kadar karmaşık olursak olalım, hayatın iyi yanlarını görmek bizim elimizdedir. Çevrenizdeki kişilerle konuşarak özgürlüğü yaşamaya bakın ve yaşama mutlu bir şekilde sarılın. Kendi kendine tedavi yöntemi olan NLP tedavisi, etkisi kanıtlanmış ve başarılı bir yöntemdir. Korku eylemlerini, uzun ömürlü ve ağrısız tekniğiyle yeniden programlar.

Kalıcı bir çözüm istiyorsanız konuşma terapisine katılın. Konuşma ve ilaç tedavileri başlangıç içindir, fakat NLP tedavisi kalıcıdır. Sonuçta zihninizden tamamen olumsuz düşünceler silinir ve başarılı çözüme ulaşırsınız.



 
Güzel psikolojik bir paylaşım daha..ellerinize sağlık..:smile:
 
Sizinde gözlerınıze ve yorum yazan ellerınıze sağlık .Ben teşekkur ederım :smile:
 
Geri
Üst