Hayat bu,daha ne olsun.

Belki Son Gece/

Yağmurda kalmış kedi ,kanadı kırılmış bir kuş misali çaresiz kalıyorum bu sıralar.Beni kurtaracak ne kişiler nede çevremdekiler .Bunu bilip de, silinerek kaybolmak istiyorum tertemiz geçmişimin güzel sayfalarından…

Burada hatalı olan benden başkası değil bundan emin oldukça; ne burada kalmak nede bu havayı solumak zorlaşıyor çıkmaza girmemek elde değil.Hayatta zorlukları gördüğüme inanan biri olarak benimserken kendimi ,sadece bomboş bakışlarla kaplıyorum odamın her yanını..bu da benim ne ilginç duruma düştüğümün göstergesi beklide ,bilemiyorum .. !

Kimseye kızgın değilim sitemim kendime ,Bu şehirden bile alacağım var, ömrümün en güzel senelerinde bana sevmeyi öğrettiği için,güneşi ile denizin benim gözümü boyayıp, o güzel ışıltısında beni sönük gösterip gençliğimi aldığı için, bu şehirden alacağım var.Yakmak istesem de bazen bu şehri ,alevinde korlaşan bende olmak isterim.!

Olsun diyorum yinede ,apansız gittiğimde bu yazılanların bir hatıra değil de ,beni tanıyanların yüzünde bir tebessüm bıraksın diye yazılmış olduğumu hissettirmek istedim..
Çünkü kolay olmasa gerek ,bir ay parçasının yeryüzüne düşüşünü izlemek…her şeye rağmen her zaman yanımda olan ,canım dan çok sevdiğim ,yaşamın onunla güzel olduğuna inandığım keko’mu ve beni bana tanıtan aileme sonsuz teşekürler…

17 Kasım 2007/ BARAN/

Perde

Perde 4 şubat-
Boş boş boş boş içimdeki duyguyu anlatsam yinede boş!
Bizlerin yaşamından ne yazık ki hep birileri gider birileri gelir.Gelmeler üzmez de;gitmeler bir o kadar karabasan gibi çöker.Giden sevgili,kardeş,dost, vs. olur ama değişen bir şey yoktur görünürde,zamanla anlarsınız giden boşluğun yerini diğer kişilerle dolduramadığınızı.İşte o zaman bir daha düşünürsünüz sevgi ,sadakat ve de güven varsa neden bu hale gelindiğini.

Süresini bilemediğin bir döngü olur hayatın, bazen sevgiden vazgeçmek istersin ,baştan alalım dersin anlarsın ki sonu gelmiş.Ne kadar sürer bilinmez unutmak yine bir boşluk bırakarak gidersin kendinden kaçarcasına.O boşluk öyle durur, dolmaz dolmaz iyi bilirim.Günün güzel geçerse akşamında güzel olur derler.Sabah kalkıp aç olduğunu hissetmek gibi koyar adama,her gündüzün gece olur uyanmak istemezsin artık..

Kendi dünyamda sevgim dar geliyor bazen,ne evlere sığıyorum ne sokaklara ,bu sefer zaman hızlı geçsin diye can atarsın.Zaman yine geçer umudun serpilir tohumları, bu sefer kırmadan üzmeden büyütmek istersin çiçek gibi bakarsın bir nevi. Yüreğimdeki bahçede soldurmak istemezken tek bir çiçeği dahi, filizlenen çiçek bir anda kaçar gibi kendini susuz bırakır ve sevgiden mahrum kalır.Bahçenin sahibi çiçeği ölsün istemez ama; acı çekmeden kırılmadan gözünü kapatmasını ister.Bu karşıdakini mutsuz eder ama; kendini de her geçen gün soldurmak daha da acı vereceğinden kendi ipini kendi çeker!

Çocuk olmayı istersin bazen nedensiz yere mutlu olmak,her zaman meşgul olabilecek bir şey bulmak,istediklerin için tüm gücünle savaşmak ve en önemlisi de gerçekleri görmeden mutlu olabilmek.Her şeye rağmen savaşıyorum lakin;kendimle..

Her şey çok güzel olacak demek isterdim ayrılırken kendime ama; İçimde ki boşluk dolmayacak ne olursa olsun ,sen benim için her yerde olacaksın..
Ben ardından uzun bir yürüyüşe çıkıp
cebimdeki bütün kırık kalpleri denize atıp,
bir veda satın alacağım kendime…
Günbatımını izlemek hep uzaklara götürür beni,gitsem ayrılık olur kalsam çöl,gidersem elde hasret olur ve belki beni sevenlerde özler ama;anladım ki özlemden kimse ölmüyor.Ama ben ölüyorum nefes alıyorum önemsiyorum ve gitmek istiyorum.Anladım ki,hasret yeni birini bulana kadar sürüyor..yeni birini bulmaktansa vuslatında zamanın,
o hazin şarkıyı söyleyeceğim gün batımın da. Ve sonra da…’’perde’’ diyeceğim adına…

Baran/2008 ŞUBAT 4

günde sadece 1 konu açma hakkı var..1 kereliğine mahsus konualrını birleştirdim..

teşekkürler :goz:

Geri