Hdd Problemi (En azından sebebini bilsem üzülmem) (Lütfen yardım)

mrelit

New member
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar

Hitecht 60 GB laptob hardiske sahibim.Akşam Normal bir şekilde bilgisayaramını kapattım Fakat sabah açtığımda bilgisayar açılırken mavi bir ekranda "Drivelock Hdd bay Password" diye şifre istiyor. 3 defa yanlış girince de (ki mecbur yoksa hiç birşey yapılmıyor) harddiski hiç görmüyor.Ne yaptıysam çözemedim bu olayı neden kaynaklandığını bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim.

Yalnız cevap verirken aşağıdakilere dikkate alırsanız sevinirim.

1.Şifreyi Asla Ben Koymadım.(Bu konuda çok eminim)
2.Bilgisayarımı benden başka kimse kullanmıyor.
3.Bu bir virüs olabilir mi bu konuda emin değilim.(Bilgisayarıma netten biri girip şifrelemiş olabilir mi bilmiyorum)
4.Bios resetlemesi gerçekleştirdim ama yinede çözüm olmadı.Hatta bilgisayar açılırken ancak 3 defa yanlış şifre girdiğimde biosa giriyor ve bios ta çoğu yer kilitli.
5.Ayrıca Hiren's boot Cd programını kullandım ondanda bir sonuç alamadım.

Bide Problem için 1 aydan beri uğraşıyorum ama birtürlü çözemedim.Lütfen yardım...

3.Bilgisayarıma netten biri girip şifrelemiş olabilir mi?

oLabiLir tabiikide neden olmasın ...Onun icin caLı$tır komutları vardı..Sitede bi aratırsan iyi olur ...

Arkadaşım bu genelde Hp notebooklarda olmasına karşın diğer bilgisayarlarda da az da olsa olabiliyor. Hiçbir sebep yokken veya fotmat atarken veya dll hatası verdiğinde bu durum ortaya çıkıyor. Korkarım ki çözümü yok. Bios kafasına göre Hdd ye şifre koyuyor. Hp teknik servisi bile bunu çözemezsiniz dedi bizim arkadaşa. Biz bile yapamıyoruz dediler. Garanti kapsamında ise kendileri, değilse kendin harddiski değiştiriyorsun. Şimdilik bilinenler bunlar. Umarım çözüm bulur ve buraya yazarsın.

Arkadaşım bu genelde Hp notebooklarda olmasına karşın diğer bilgisayarlarda da az da olsa olabiliyor. Hiçbir sebep yokken veya fotmat atarken veya dll hatası verdiğinde bu durum ortaya çıkıyor. Korkarım ki çözümü yok. Bios kafasına göre Hdd ye şifre koyuyor. Hp teknik servisi bile bunu çözemezsiniz dedi bizim arkadaşa. Biz bile yapamıyoruz dediler. Garanti kapsamında ise kendileri, değilse kendin harddiski değiştiriyorsun. Şimdilik bilinenler bunlar. Umarım çözüm bulur ve buraya yazarsın.

Yapmayın yaw ne demek servisler bile çözüm bulamıyor. Hemen ne kolay vazgeçiyorsunuz. Sen servise bilgilerim kaybolmasın hepsini kurtarın dersen adam tabi o zaman hadi arkadaşım başka kapıya der. kurtarın bunu içindekiler önemli değil de bak neler yapacaklar o hdd ye...

Valla inanın arkadaşlar servis çözemedi yenisini al dedi. Neden kaynaklandığınıda bilemedi.Bide bu Hp Yetkili servisi.Şifre koymuşsun diyor.Ama ben şifre filan koymadım.Ayrıca içindeki bilgilerimde önemli değil yeter ki hardiski tekrar kullanılabilir hale getirebilsem.Yinede cevaplarınız için teşekkürle beklemedeyim.inşallah biri bunu çözer.

boşver yaa :biggrin

Arkadaşım sitede yeterince bilgi sahibi olmayan ve sırf yazmış olmak için için yazan sadece mesaj kirliliği yapan bir çok kişi var. Bunların yazdıkları saçma sapan şeyleri okudukça sinirleniyorum. Neyse şimdi biz işimize dönelim, çözüm yolları üretmeye çalışalım. Harddiskinin ide mi sata mı olduğunu bilemiyorum. Ben ide gibi düşüneyim. Öncelikle zaten kolaydır bir iki vidasını sökerek harddiskini laptoptan çıkar. Piyasada 2,5" harddiskleri 3,5" harddisklere çeviren parçalar satılıyor. Fiyatları 5-10 YTL arasında. Bununla laptop harddiskleri masaüstü bilgisayarlara takabiliyorsun. Alttaki resimdeki gibi..

2pyn62w.jpg

Bunlardan alıp laptopunun harddiskini bir arkadaşının masaüstü bilgisayarına bağlayabilirsin. Bilgisayarı çalıştırdığında kendi harddiskini ve içindeki bilgileri görebilirsin. İstediklerini alır kurtarırsın daha sonrada güzelce biçimlendirir ve herşeyi silersin. Belki bu yolla harddiskini kurtarabilirsin.

fakat diger bilgisayara takıldıgında aynı problemi gostermesin hemenyardim arakdasım??? sorun bios ta mı yoksa hdd mi analamadım..

fakat diger bilgisayara takıldıgında aynı problemi gostermesin hemenyardim arakdasım??? sorun bios ta mı yoksa hdd mi analamadım..

Söylediğin durumu bende düşündüm elbette. Bios güncelleme ya da aynı versiyonu yeniden yazma riskli bir durum. Bir hatada laptopu tamamen kaybedebilir. Öncelikle bu yöntemi deneyelim dedim. Güvendiğimde, aynı soruna sahip başka arkadaşların yeni hdd takınca sorunlarının ortadan kalkması. Umarım çözülürde bios güncellemeye gerek kalmaz.

Çevaplarınız için Teşekkürler.

Şimdi benim hardiski başka bir dizüstüne bağladım aynı sorun ordada devam ediyor(şifre istiyor) ve benim bilgisayarada başka bir harddisk(sağlam) bağladığımda takır takır çalışıyor. Yani sorun hardiskte şifrede onun donanımı ile ilgili.Biosla filan ilgisi yok.Sonra "hemenyardım" arkadaşımızın dediğini yaptım ve harddiski benim masaüstü bilgisayara bağladım bilgisayar açıldığında yine onu kilitliyor çift tıkladığımda şifre istiyor.

Yeni çözüm planlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Masa üstü bilgisayarın kendi hdd sini çıkarıp bu sorunlu hdd yi tek olarak bağlasan. Daha sonra da msdos ortamında fdisk atsan hallolurmu diye düşünüyorum. 98 boot cd ile fdisk atmayı deneyebilirsin yada delpart programıyla tüm partition ları kaldırıp yeniden biçimlendirebilirsin. Sadece bi öneri... Umarım faydalı olur.

Demek sorun biosta değilmiş. sorunun harddiskte olduğu kesinleşti. Tebrik ederim masaüstüne bağlayıp bilgisayarı çalıştırmayı başarmışsın. Çİft tıkladığımda şifre istiyor diyorsun. Masaüstü bilgisayarının harddiskini söküp onun yerine laptopun harddiskini koysan ve xp cd siyle sanki yeni bir işletim sistemi kuruyormuş gibi başlatıp, ntfs şeklinde biçimlesek ve xp yi kursak bu şifre sorunundan kurtulabilirmiyiz acaba?

masaüstü bilgisayarın harddiskini söküp dizüstünün harddiskini taktığımda yine bilgisayar açılmıyor yine tam açılırken şifre soruyor XP cd si ile format atmaya çalıştığımdada mecbur harddisk şifresini girip önce harddiski kitliyor sonrada yükleme yapmaya başladığında harddiski görmüyor. lütfen yardımm.

bence harddiskinin olduğu bölmeyi açıp hard format yapmalısın

Geri