Hem güç tasarrufu hem overclock arayanlara

visi0n

ѕтαη∂.ву &
Reaction score
0
Intel'in yeni Core i7 (Nehalem) platformunu destekleyen P6T Deluxe Serisi, TurboV ve EPU teknolojilerini bir araya getiren ASUS Super Hybrid Engine konseptini üzerinde taşıyor. TurboV, BIOS ayarlarına girmeden kolaylıkla overclock yaplmasına imkan tanırken; EPU, sistem boştayken otomatik olarak devreye girerek enerji tasarrufu sağlıyor.

p6t.jpg

P6T Deluxe'in üzerinde overclock verilerini kontrol eden ve işletim sistemi üzerinden BIOS kaynaklarına erişim sağlayan özel bir mikrodenetleyici bulunuyor. İşte TurboV yazılımı bu özel yonganın yardımıyla kullanıcıların işletim sistemi üzerinden doğrudan CPU çarpanını değiştirerek overclock yapmalarına olanak tanıyor. Ayrıca TurboV kuzeyköprüsü (NB), PCIe, CPU PLL ve DRAM gerilimlerini 0.02V'luk aralıklarla değiştirme seçeneklerine de sahip.

Tam benlik=)) Ben Gigabyte kullanıorm ve çok rahat overclock yapabiliorm..2.80 den 3.50 e çıkarabildim=)) Teşekkürler Hakan...

Ben amd kullanıcısıyım şahsen. İntelle arasındakini fiyat farkını bilip aynı fiyatta bi işlemcisini alırsan amd ile saten overlock yapmadan aynı performansı elde edebiliorsun :D

Geri