Her eve güneş girsin

mekilinc

New member
Reaction score
0
Bilirsiniz hepimizin evi ya güneş doğarken yada güneş batarken güneş alır. Yada hiç almaz :) Ama hepimizde isterizki evimiz mümkün olduğunca güneş ışığından faydalansın. Özellikle kış günlerinde.

Bunun için basit ama çok etkili bir projem var. Bu proje için ışığı güçlü bir şekilde ve istediğiniz genişlikte bir açıya yansıtacak metal bir ayna ve bu aynayı yönlendirece ışık sensörüne bağlı bir devre gerekmektedir. sistem evizin karşısında yüksek bir noktaya monte edilir ve o anki güneş ışığını evinizin bir cephesini ışıtacak şekilde ışık sensörü ayarlanız. sistemin içindeki yazılım ile ışığın yönü değiştikçe sistemde bulunan devre aynayı yönlendirerek evinizin cepesinin yine ışık almasını sağlayacaktır. Uzaktan kumandası sayesinde de istenirse hem durdurulabilir ve çalıştırılabilir hemde aynaların bakış açısı ayarlanabilir.

Bu sayede hem evinizini ısıtmak konusunda tasarruf sağlayacak hemde sağlık açısından güneşin faydalarından yararlanabileceksiniz.

Proje ayrıntılarıyla tamemen hazır durumdadır ve destek beklemektedir.

Destek verecek kurum ve kuruluşlara duyurulur.

Sponsor olan kişi yada kişiler olursa bu projeyi hayata kendimde geçirebilirim.

Yeni termosifon projemide mutlaka okuyun derim.

Biraz zor proje gibi duruyor işçilik vs. masraflı duruyor =) inş. sesini duyan oLur =)

Haklısın dostum. zaten onun için destek arıyorum ya :) hem kolayı herkes yapar değilmi :)

Bu Projeyi Elin Oğlu Yapsa Çalışsa Ne Güzel Olmuş Deriz Övgüyle Bahsederiz,
Bu Proje Başarılı Olur Yada Olmaz Bilemem Ama,
Maddi İmkanım Olsa Hiç Düşünmeden Destek Olurdum.

bencede umarım sponsor bulursun...

bence güzel bir proje olmuş..

ellerine sağlık =)

Manevi destekleri olan arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum. Ancak biz ülke olarak malesef fikir ve düşüncelere saygı duyulmadığı için gelişmekte zorlanıyoruz düşüncesindeyim.

Merhaba,
Projeniz hakkında iyi kötü birşeyler söylüyücem umarım alınmazsınız.
Büyük şehirlerde oturanlarınız bilir 8-10. kata çıkıp bir kuş bakışı yaptığınızda her çatıda gün ısıları uydular antenler baz istasyonları ve bir çok görüntü kirliliğine sebep olan şeyler var ve iğrenç bir görüntü ortaya çıkıyor insanlar artık bu uygulamarı bırakıp daha küçük (görüntü kirliliğine sebep olmayan) ve etkili yöntemler denemeye başlıyor demem o ki sizin bu projeniz yeni bir görüntü kirliliğine yol açıcak bir proje. Ayna dediğimizde sanırım el aynası kadar küçük bir ayna değildir demek istediğim buydu.
Projeler hakkında olumlu olumsuz insanlar fikirlerini söylesinki çıkan sonuçtan bir ders çıkaralım ve daha da geliştirerek daha sağlıklı ürünler çıkartalım ortaya.
Projenizde başarılar dilerim.

Böyle bir sistem Isvicrede olacak dogru hatirliyorsam, bir Sehrin merkezi günes isigi görmüyormus. Direk günesin isigini etkileyen yüksek dag ve sehrin mimarisini öyle yapmislarki, gündüz bile sehir icinde karanlik yerler olusmus.
Bundan rahatsiz olan belediye careler ararken isiklar ile uzman olan bir sirkete denkgelmisler, yada Universitede bu konu ile ilgilenen bir gruba.
Onlar uzak bir noktadan isigi alip aynalar ile sehrin icine dagitmislar. Karanlik olan yerlerin yakinlarindaki yüksek binalar isik alici aynalar ve yöneltici aynalar dösiyere sehri yine aydinlatmislar.

Bir konu daha var Almanyanin parlementosundada olmasi gerek, tavandan assagi yukarsi cember olup ucun sivrilen camdan olusan bir olusum var. Gün isigini parlementoya yansitiyormus diye duymustum.
Ayrica engerji tasarrufu yapan evlerde, bodrum katlara tavandan alinilip borularin icinde dösenilmis aynalar ile karanlik bodrum katlara isik yöneltiyorlar. Iyi bir tasarruf degilmi?

Bir konuda var ama baya uzun zaman gectigi icin ne kadar dogru hatirliyorum onu bilemiyecegim.
Cadde lambalari ile alakali. Normal cadde lambalari baya etkisiz ve enerjiyogunlugu sicakliktan kayboluyormus. Ayrica kullanilan lambalarin isik dagilimi kötü ve küccük bir cevreyi aydinlatiyor.
Burada kullanilan lamabalar LED mi, yoksa normal ampüllermi onu bilemiyecegim.
Lamba baya yüksekte ve ampüllerin belirli mesafe altinda hafiften yuvarlakli bir cam kurum var. Büyük bir cemberin yarimi diyebiliriz, tek o cemberin camlari biraz degisik, küccük kareciklerden meydana geliyor sanki optik camlar gibi, veya bir elmasin islenmis seklinde gibi. Bunlarin dagitim etkisi öyle güzel omuski gördügüm belgesel tv, ayni veya öncekinden az kullanilan lambalar ile daha etkili isiklandirma elde ettiler. Karsilastirabilmeleri icin yan yana biri anlattigim sekilde öbürkü standart isiklandirmayi gerceklestirmisler. Standart küccük noktalari iyi isiklandirip etrafinda cok karanlik noktalar oluyordu. Anlattigim sekilde bütün cadde sanki komple ay isiginin kuvveli seklini animsatiyordu, aydinlatilmayan yer yoktu.

Anlatmakta biraz zorlandim ama, en azindan denedim :)

Ne kadar projenin sahibide olsam çevre kirliliği konsunda bende hem fikirim. Ama el aynası fikride fena değil. O yönde araştırmalar yapabilirim. Yani küçük olupda geniş bir alanı ışıtan aynalar üzerinde. Ayrıca başka ülkelerde yapıldığı konusundada açıkcası denk gelmemiştim. Demem o ki projem çalıntı değil :) Projelerin gelişmesi için yorumlar çok önemli. Onun için buradayım zaten. Lütfen kimse saçma diyip geçmesin iyi kötü yorum yazsın. Herkese teşekkürler. Lüfen her yazılan projeye ilgi gösteriniz.

Calinti demek istedigimi sanma, benim istegimde esasinda böyle seyleri Türkiyedede görmek istememden dolayidir. Benim öyle bir huyum vardir hosuma gidenleri bazi yerlerde anlatirimki yada ilgisi olanlar gerceklestirsin veya bunun üzerine düsünsünler diye.

Gelecegin basarilari sizindir ustam.

Geri