Hesap işletim ücretinde örnek vaka

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
03112009112204.jpg

Tüketiciler Birliği bankaların yıllık hesap işletim ücretinin iptali için yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlandığını bildirdi....

Tüketiciler Birliği Ankara Şube Başkanı Hakan Tokbaş, bütün tüketicileri, hesaplarından tahsil edilen yıllık hesap işletim ücretinin iptali için vakit geçirmeden Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri!ne başvurmaya, bankaları ise kanuni dayanağı olmayan hesap işletim ücreti uygulamasından bir an evvel vazgeçmeye çağırdı.

Tokbaş, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda bankaların, karlarını artırmak için yeni gelir kapıları oluşturup tüketiciye yeni maliyetler çıkardığını, bankaların ''birçok gelirinde olduğu gibi'' haksız ve sözleşmeye aykırı olarak hesap işletim ücretlerini de tüketiciden kestiğini savundu.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun (4077 Sayılı) 6. maddesinde ''Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır. Taraflardan birini tüketicinin oluştur...

Devami...

Geri