- Reaction score
- 0
Tüketiciler Birligi bankalarin yillik hesap isletim ücretinin iptali için yaptiklari basvurunun olumlu sonuçlandigini bildirdi....
Tüketiciler Birligi Ankara Sube Baskani Hakan Tokbas, bütün tüketicileri, hesaplarindan tahsil edilen yillik hesap isletim ücretinin iptali için vakit geçirmeden Tüketici Sorunlari Hakem Heyetleri!ne basvurmaya, bankalari ise kanuni dayanagi olmayan hesap isletim ücreti uygulamasindan bir an evvel vazgeçmeye çagirdi.
Tokbas, yaptigi yazili açiklamada, son yillarda bankalarin, karlarini artirmak için yeni gelir kapilari olusturup tüketiciye yeni maliyetler çikardigini, bankalarin ''birçok gelirinde oldugu gibi'' haksiz ve sözlesmeye aykiri olarak hesap isletim ücretlerini de tüketiciden kestigini savundu.
Tüketicinin Korunmasi Hakkinda Kanunun (4077 Sayili) 6. maddesinde ''Satici veya saglayicinin tüketiciyle müzakere etmeden, tek tarafli olarak sözlesmeye koydugu, taraflarin sözlesmeden dogan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralina aykiri düsecek biçimde tüketici aleyhine dengesizlige neden olan sözlesme kosullari haksiz sarttir. Taraflardan birini tüketicinin olustur...
Devami...