Hesaplarımız Bu Yüzden Hackleniyor’muş

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
300_password0.jpg

Hotmail’in hack’lenmesiyle ortaya çıkan gerçek: En çok kullanılan şifreleri görünce şaşıracaksınız

Binlerce Hotmail, Gmail ve Yahoo hesabının çalınmasının ardından önde gelen güvenlik yazılımı uzmanlarının yaptığı araştırma sonucunda çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Yapılan araştırma sonucunda ele geçirilen hesaplar arasında kullanılan en popüler Hotmail ve msn şifresinin 12345 olduğu ortaya çıktı.

Acuntetix blogcusu Bogdan Calin, 10.000 hesabı inceledi. Bunlardan 820 tanesinin şifresinin 12345 olduğunu gördü. Diğer popüler şifreler ise 12345678, 1234567 ve tahmin edebileceğiniz gibi 111111 oldu.

Anlaşılabileceği gibi kullanıcıların büyük çoğunluğu çok zayıf şifreler kullanıyor. Yüzde 43′ü sadece küçük harf kullanırken, kullanıcıların yüzde 19′u sadece sayısal şifre tercih etmiş. Şifrelerin sadece yüzde 6’sı olması gerektiği gibi güçlü şifrelerden oluşuyormuş..

Ekli dosyalar

• 300_password0.jpg
    300_password0.jpg
    29.7 KB · Görüntüleme: 2,587
Davincinin şifresi gibi şifre kullanıyorum, ben bile çoğu zaman mailimi açamıyorum heçkır naapsın , kullandığım garip şifreler yüzüden her ikli üç ayda bir yeni bir mail hesabı açmak zorunda kalıyorum...

O zaman Recep İvedik' inki gini güçlü şifreler koysun herkes :D

orta dereceli sayısl bi şifre kullanıyorum hatırlamasıda kolay ama harbiden komedi ya bizde mi başlasak lamer 'liğe baksana herkez 123456 'dan ibaret anlaşılan

Geri