hh de yazın(wat) ile amerikaya gitmek isteyenler baksın;)

ases

Altın Üye
Reaction score
0
ark.lar son zamanlarda favoritesi iice yükselen yazın amerikada hem çalışıp hem ingilizceyi geliştirme fırsatı forumdada başta ispik olsun(gerçi onun gitme niyeti belli;) bir çok ark. tarafından sorulmaya başlandı o yüzden böyle bir konunun ilgilenenler için faydalı olacağına inanıyorum ilk başta

wat nedir?
WAT Programı, 4 yıllık Üniversitelerin Hazırlık, 1, 2, ve 3. sınıf; Yüksek Lisans hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerine yönelik olan bir programdır.

Bu programda öğrenci yaz tatili dönemlerinde 2,3 veya 4 ay süre ile,

Amerika'nın bazı bölgelerinde günde yaklaşık 8 saat çalışarak hem para kazanabilir, hem de İngilizce pratik yapabilir.

Amerika'da çok yaygın olan bu program sayesinde yılda yaklaşık 50,000 öğrenci Amerika'ya yaz tatillerinde giderek deneyim kazanmaktadır.

Türkiye'de Desk Eğitim tarafından yürütülen bu programda, öğrenciler; otel, restaurant, eğlence parkları, fuarlar, ulusal parklar, kamplar ve tatil köyleri gibi yerlerde işe yerleştirilir.

Ayda yaklaşık 1000-1500 Dolar para kazanmak mümkündür.

Program sayesinde dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelmiş olan öğrencilerle dostluklar kurmak, Amerika'yı tanımak ve İngilizce pratik yapmak öğrenci için büyük bir fırsattır.

Desk Eğitim 2005 yılında iki farklı WAT programı yürütmektedir. Bunlar; Self Placement ve Full Placement WAT programlarıdır.

çalışma alanları

ark.lar bizim türkler en çok orada bisiklet taksi işini ele geçirmişler:goz: bunların dışında; Eğlence Parkları - Amusement Parks, Ulusal Parklar - National Parks, Fuarlar, Oteller, Restaurantlar, Kamplar, Tatil Köyleri, Otobüs İşletmeleri, Çiftlikler, Mutfak İşleri ve Bahçe İşleri en popüler iş alanlarıdır.
çalıştıkları iş yerlerine göre garsonluk, komilik, park görevlisi, cankurtaranlık, kasiyerlik, büfe satış elemanı, yiyecek içecek reyon görevlisi, oyun alanları sorumlusu, oda servisi elamanı yapabilirler.

gelir meselesi
oyle çok para kazanacam hayaliyle gidip borçlu gelenlerde var bu sizin çapkınlık derecenize kalmış bişey:)
Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal asgari ücret alt sınırı 5.15 $ dır. Garsonluk gibi bahşişle çalışılan işlerde yasal ücret 2.13 $’a iner ancak alınan bahşişlerle 5.15 $’ın altına düşmesine izin verilmez. Desk Eğitim Work and Travel programlarına katılan öğrencilerin çoğunluğu saatte 6 – 9 $ arasında kazanmaktadır.

Aylık kazanç çalışma saatine göre 850 - 1500 dolar arasında değişebilmektedir.

gidiş maliyeti

ark.lar bu fiyatlar piyasada dolaşan fiyatlardır ama pazarlıktır araya birini sokmadır derken daha ucuza gidebilirsiniz:goz:

bu konuda iki tarife var;

FULL PLACEMENT WORK AND TRAVEL PROGRAM ÜCRETİ 1100 USD

Danışmanlık Ücretine Dahil Hizmetler;
- İşe yerleştirme (Employment Agreement getirtilmesi) ve danışmanlık
- Vize için DS-2019 formunun getirilmesi ve hazırlanması
- 4 aylık kaza ve sağlık sigortası
- Ekonomik bir konaklama organizasyonu
- Vize danışmanlığı ve formların hazırlanması
- Ekonomik uçak biletinin Yet Travel tarafından organizasyonu
- Sosyal güvenlik numarası alınmasında yardım
- Vergi formlarının hazırlanmasında yardım
- Acil durumlarda 24 saat danışmanlık - Amerika ofisinde
- Amerika’da oryantasyon – Chicago veya New york
- Chicago veya New york’da bir gece konaklama

SELF PLACEMENT WORK AND TRAVEL PROGRAM ÜCRETİ 750 USD

Danışmanlık Ücretine Dahil Hizmetler;
- Vize için DS-2019 formunun getirilmesi ve hazırlanması
- 4 aylık kaza ve sağlık sigortası
- Vize danışmanlığı ve formların hazırlanması
- Ekonomik uçak biletinin Yet Travel tarafından organizasyonu
- Sosyal güvenlik numarası alınmasında yardım
- Vergi formlarının hazırlanmasında yardım
- Acil durumlarda 24 saat danışmanlık - Amerika ofisinde
- Amerika’da oryantasyon – Chicago veya New york
- Chicago veya New york’da bir gece konaklama

BU ÜCRETLER DIŞINDA EKSTRA ÜCRETLER

- Uçak bileti 550 – 800 dolar,
- Vize ücreti 116 dolar,
- Sevis (Student Exchange Visitors Information System) ücreti 35 dolar,
- Pasaport cüzdanı ve bir yıllık temdit ücreti 163 milyon,
- Konaklamanız çalışacağınız iş yerine göre bazen ücretsiz çoğu zaman ise 25 – 50 $’ dan
100 $’ a kadar haftalık bir ücretle gerçekleşebilmektedir.
Ayrıca öğrenciler kendi istekleri ölçüsünde cep harçlığını yanlarında götürebilirler

bu başlık altında wat yapmayı düşünen ark.lar birbirine yardımcı olabilir.. ayrıca hhden gitmek isteyenler toplu indirime dahildir ama oyle bir durumda amerikada neler olur siz düşünün:sigara:

ben düsünüom sende bilioSun... hatta gecen yılda düsünüoDUmda okul gitmeme izin wermedi : ) yaz okulu na kaldık gecen sene heralde bu senede kafadan gene kalıoz yaz okuluna ;)

yararlı bır bılgı paylasım ıcın tesekkurler ases

okul bitti , askere gidiyoz artık :goz: . askerliği uzun yapıp para biriktirsek , o parayla dil için yurt dışı yapsak_??? .malta ucuzmuş diyolar . konuyla pek alakam yok ama :) biyerlerde yükseğe mi başlasam ki :p

ispik aga sen 20 yılda okusan gidemessin boşuna kasma bunlar notları ii olan öğrenciler için:)

böyle bişeyi düşünüyorum açıkçası saolasın bilgilendirdiin için

bende bu sene wat programıyla amerikaya gitmek istiyorum yanlız tam olarak ne iş yapmam gerektiğini karar veremedim .

benim önceliği şu ingilizceyi artık rahatça konuşabilmek .

sizce hangi işi seçmeliyim amerikada ingilizcemi geliştirmek için.

monder66' Alıntı:
bende bu sene wat programıyla amerikaya gitmek istiyorum yanlız tam olarak ne iş yapmam gerektiğini karar veremedim .

benim önceliği şu ingilizceyi artık rahatça konuşabilmek .

sizce hangi işi seçmeliyim amerikada ingilizcemi geliştirmek için.

bisiklet taksi şuan türklerin daha çok yoğun olduğu bir piyasa ayrıca madem dilini geliştirecen halkla en çok iç içe olabileceğin meslek olarak bunu tavsiye ederim

Geri