uLash
Kaleidoscope

Hiç duymadığımız Web tarayıcıları
Firefox , Opera ,İE , Chrome gibi tarayıcıları ya kullanıyoruzdur ya da en azından isimlerine aşinayızdır. Ama daha önce duymadığımız ve enteresan özellikli tarayıcılar da var. Buyrun hep birlikte görelim:
Stainless
Stainless, google chrome'a karşı oluşturulmuş bir tarayıcıdır. en önemli özelliği ise aynı siteye farklı sekmelerden farklı kullanıcı hesapları ile bağlanabilmektir.
İşletim Sistemi: OS X Leopard ve Snow Leopard.

Maxthon
Maxthon, geniş ayarlanabilir özellikleri ve güvenliğiyle göze çarpıyor. Güvenlik açısından spyware, malware ve viruslere karşı korumaktadır. Ayrıca yaklaşık 1400 tane fonksiyonel plugin desteklemektedir.
İşletim Sistemi: Windows

Sleipnir
SLEIPNIR, japonya'da en çok kullanılan tarayıcıdır. Aynı zamanda bu tarayıcıda da Plugin ve Skin desteği bulunmaktadır. İhtiyaçlarınıza uygun bir şekilde özelleştirebilmeniz mümkün.
İşletim Sistemi: Windows

Swiftfox
Swiftfox, firefox baz alınarak geliştirilmiş hızlı bir tarayıcıdır. En önemli özelliği ise firefox eklentilerini desteklemesidir. zaten görünüm olarak firefox'a çok benzemektedir.
İşletim Sistemi: Linux

Lunascape
Lunascape, dünyanın ilk ve tek üç motorlu tarayıcısıdır. hızlı ve hafif olan bu tarayıcı aynı zamanda firefox ve internet explorer eklentilerini desteklemekte ve kendi eklentileri de bulunmaktadır.
İşletim Sistemi: windows

OmniWeb
ObniWeb safari gibi Webkit tabanLı güzel bir tarayıcı , Birçok konuda safari nin önüne geçmiş olan özellikleri kenar sekme çubuğu , klavye kestirmeleri , reklam engelleme sekmeleri ile ve hızıyla adını geçiren kaliteli duyulmamış bir web browser .
İşlertim sistemi : Mac OS X 10.4.8 or newer

Camino
Camino internet tarayıcısı, Mac işletim sistemleri için Cocoa kullanıcı arayüzüyle bezenmiş, Gecko motoruyla donatılmış bir programdır
Ücretsiz olan Camino, basit,küçük ve hızlı bir Mac işletim sistemi tarayıcısıdır. Her zaman aynı performansı alabilirsiniz fakat hala ufak tefek hatalarında varolduğunu söylemek gerekir. Daima önemli işlemlerinizin bir kopyasını alır ve daha sonra kullanmanızı sağlar.
İşletim sistemi : Mac OS X 10.4 or newer

Flock
Flock web tarayıcısı tüm işletim sistemlerinde çalışan bir tarayıcıdır. Mozilla Firefox üzerine inşa edilmiştir. Tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodludur.
İşletim sistemi : Windows, Linux, Mac OS X

Konqueror
Konqueror, KDE iile gelen en güzel tarayıcılardan bir tanesidir. Aslında 10 parmağında 10 hüneri olan bir programdır.
İşletim sistemi :Linux