Hosting ,Domain , Bandwith ,Nameserver Nedir ?

chaglar

New member
Reaction score
0
Hosting Nedir ?
Web sitelerinizin dosyaları depo edildiği aynı zamanda web sitenizi gezen ziyaretcilere sayfalarının gösterilmesini sağlayan bir özelliktir.Türkiye�de bu görevi ustlenen kişiler/kurumlar mevcuttur. Web Hosting firmanız ne kadar iyi ise sitenizin açılma hızı veya sitenizin 7 gün 24 saat açık kalabilmesiyle doğru orantılıdır.

Domain Nedir ?
Browsera (İnternet Explorer, Opera gibi) yazılan site ismine domain denir. http://www.google.com ismi bir domaindir.Domainler site isimlerinin akılda kalmasını sağlayan özelliktir.Domainler olmasaydı sitelere http://216.239.59.104/ gibi rakamsal veriler yazarakta ulaşabiliriz.

Bandwith Nedir?
Bandwith kelimesinin türkçe anlamı trafik kelimesine denk gelmektedir.Web sitemizde indirilen dosyalar ( Mp3 gibi) veya ziyaret edilen sayfalar (index.html gibi) web sitemizin trafiğini harcar.

Web sitenizin bandwith alanı biterse siteye ziyaretciler ulaşamaz.Aldığınız bandwithler her ay sıfırlanarak yeni başlangıç yapar.

Nameserver Nedir ?
Alan adlarını IP adreslerine çeviren birime verilen addır.Her domain hostingin nameserverlarına yönlendirilir.

Güzel Bilgiler...

Yinede Eğer Bilmediğniz Merak Ettiğiniz Bir şey varsa Çekinmeden Burada sorabilirsiniz Kesinlikle birisi Cevap verecektir....

güzel kardeşim :)

güzel çağlar bunlarda:) :clap:

Emegıne Saglık Guzel Bılgıler ..

arkadaşlar lycosdaki sitemi yeni aldıgım hosta taşıycam.ama domaini başka yerden almıştım.host şirketide gönderdigi mesajda domain aldıgım yerden kendi dns ve ip lerine yönlendirme yapmam gerektigini söyledi.alanadı yönlendirme bölümüne girdim ve yönlendirilecek url kısmına hostun ipsini yazdım.acaba dns yi neredn yönlendiricem?yada ip yi yazdıktan sonra dns yi kendisi görürümü?nasıl yapıcam bunu?

peki benim Bandwith im bitti neyapmam gerek bunun için site aysonuna kadar kapalı mı kalcak yada bir yolu varmı

tabıkı hayır hosting firmanla gorusup makul bır ucret karsılıgı bw nı arttırabılırsın

2 dolar istiyor 1gb yıların müşteisiyiz idare etmiyo üç gün bende inat ettim
ilegal yolu yokmu bunun

arkadaşlar ben bir web sitesi yapmak istiyorum front page tasarımı yaptım sayalım bunu nasıl internet üzerinde yayınlaya bilirim basit bir dilde anlatabilirmisiniz.şimdiden teşekkürler.

gokay1987' Alıntı:
arkadaşlar ben bir web sitesi yapmak istiyorum front page tasarımı yaptım sayalım bunu nasıl internet üzerinde yayınlaya bilirim basit bir dilde anlatabilirmisiniz.şimdiden teşekkürler.
bir hosting ve domain edinip ftp den aktararak yayınlayabilirsin forumu gez bulursun bir sürü döküman

arkadaşlar ben bir site kurmak istiyorum ama nerdeyse hiç bişi bilmiyorum kurmak istediğim site bizim dükkanın tanıtımı için kartvizit türü yani lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler

Çok iyi oldu bu arkadaşım sağol benim işime yaradı fakat birkaç sorum olacak:

Access Veritabanı ile MySQL Veritabanı arasındaki fark nedir?

ben bir domain im var satın aldım ama web sayfasılyla nasıl bağlatı yapacam bedava sitelerden domein kulandım html kotlarını yüklüyordum sitede degişiklikleri yapıyordum geçenlerde bir sitede domain aldım ama nasıl wep sayfasını kuracam içinden bir türlü çıkamadım acemiler için bie dökümanınız yokmu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

iyi çalışmalar

Geri