HP Pavilion G6-2102 FORMAT

Cix MeKan

CHaPKıN
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar HP Pavilion G6-2102 windows 8 işletim sistemli notebook um var windows 7 kurmak istiyorum ama bios dan açılışda dvd den başlatma seçeneğini bulamadım yardımcı olurmusunuz teşekkürler

Winows 8 Hp Pavilion bilgisayara nasıl format atılır arkadaşlar bilen lütfen sölesin :)

üstad yeni nesil notbooklarda win8 var ise biosda ona göre ayarlanmış oluyor,(bi yakın arkadaş almıştı bi türlü yapamadık geri iade etti- ben kimseye notbook önermiyorum :D masaüstünün gözünü sevim :d isteğin gibi formatla parça değiştir, ve daha performanslı notbook a göre - o paraya git masa üstü düz 1.300 - 1.600 tl arasına :D ) bir yolu bios güncelleme ama tavsiye etmiyorum riski var değmez,ben de çok aradım bulamadım belki daha sonra bi çaresi bulunur, ya iade et yada win8 kullan, çünkü bios girildiğinde bizim bildiğimiz bios değil :D daha doğrusu biosla alakalı bişi yok :d neyse dediğim gibi yap sen, daha sonra bi yolunu bulursan bana da söle :d

yeni notbookda açılışdaki F12 felan aktif değil hiç bir yolu yok "bilgisayar acilirken F10 veya F12 bir kac defa bas secenekler gelmesi lazim boot menuden "

Biostan UEFI yi Legacy moda çevirmediginiz sürece yükleyemezsiniz
Usb boot özelligi dahil devredışıdır
öncelikle Fast Bios Mod u kapatmalısınız.

Bilgisayar açılırken F2 ile Bios'a girin
Advanced Menüde
/ Fast BIOS Mode = Disable edin
Boot Menüde
/ Secure Boot = Disable edin
// Aynı Menüde
OS Mode Selection Seçenegi Açılacak
/ Os Mode Selection = UEFI and Legacy OS olarak seçin
Boot Option Priority Ayarlarınıda istediginiz şekilde Yaptıktan sonra
F10 ile kayıtedip Kuruluma Bildiğiniz şekilde devam edin...

Alıntı ....

Geri