Hrant Dink için yasin okutuldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bercih

New member
Reaction score
0
ARİF ARSLAN Batman DHA

Batman'da, dinler arasındaki hoşgörü ortamına katkılarda bulunan Seyid Bilal Vakfı, öldürülen Hrant Dink için yasin okuttu. Vakfın ikinci Başkanı Emin Bulut, dinler arasındaki hoşgörü, sevgi ve barışı her platformda dile getirdiklerini söyledi. 1950'li yıllarda Beşiri ilçesine bağlı Yenipınar Köyü'nde yaşayan Dink'in yakınlarının halen bölgede bulunduğunu anlatan Bulut, şöyle konuştu:
"Vakıf olarak din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin hoşgörünün temsilcisiyiz. Üç semavi dinin atası olan Hz. İbrahim'in soyundan geliyoruz. Yıllarca bu coğrafyadaki diğer inançların mensuplarıyla bir arada yaşadık. Et ve tırnak gibi iç içeydik. Yezidi, Süryani, Ermeni ve Keldaniler de bizim parçamız gibiydi. Hrant Dink'in öldürülmesi bizi de üzmüştür"

http://www.milliyet.com.tr/2007/01/29/son/sontur07.asp

Seyit Bilalın inşa ettiği köy Osmanlı Sultanlarının dikkatını çeker ve Diyarbakır Bölgesi yönetici paşalara talimatlar verilip bu köyden vergi alınmaması ve seyit sülalesine ömür boyu maaş bağlanması emri verilir.Vergisiz köy anlamında olan Becirman kütüklere işlenir.daha sonraki dönemde ise bu isim kaldırılarak yerine Vergili adı konur. Öteden beri Mardin vilayetine bağlı olan köyümüz 1990 da Batmana bağlanmış oldu.

Tam ismi Seyit Bilal ve Becirman vakfıymış..

http://www.seyidbilalvakfi.org/trh.asp isteyenler için adres. ama bende anlamıs değilim neden yasin okutuldugunu...

müslüman olmayan birisi öldüğünde bile arkasından ''Allah rahmet eylesin'' diyemeyiz bunlar aşmış bide adama müslüman gibi davranıyolar

dünyanın dört bir yanında hergün yüzlerce müslüman öldürülüyor şehit ediliyor
kimsenin sesi soluğu çıkmıyor
ama bir tane hrant öldü diye neredeyse resmi yas günü ilan edilecek
kendini bilmeyen idarecilerin elinde türkiye cumhuriyeti uşak ve kukla olmaktan ileri gidemez
ben bu kadar şerefsiz ve haysiyetsiz bi ülke olmayı gururuma yediremiyorum
bu öldürülen gazeteci bir müslüman olsaydı eminim ki bu kadar yaygara olmazdı

crazyboy_9999' Alıntı:
kendini bilmeyen idarecilerin elinde türkiye cumhuriyeti uşak ve kukla olmaktan ileri gidemez

Haklısın Dostum. Bence Yapılmak İstenen Düpedüz AB' ye Yalakalık...

crazyboy_9999' Alıntı:

çok doğru.

yazık bize yazık. çeçenyada, ırakta, afkanistanda, filistinde, hergün yüzlerce mücahit şehit ediliyor. ama hiçbiri haberlere konu olmuyor. hiçbirinin ismi anılmıyor. hatta terörist ilan ediliyorlar. bırakın yasin okutmayı. 3 ihlas 1 fatiha'yı okumak bile zor geliyor. ne oldu bize. sahi ne olduda, bukadar körleştik. neden olup bitene bir müslüman gözüyle değilde, bir AB gözüyle, bir yahudi gözüyle, bir hristiyan gözüyle bakar olduk. küffara sen haksızsın demeye korkar olduk.
afedersiniz bunu demek zorundayım. cenaze töreninde. yüzlerce ahmak çıkıp, hepimiz ermeniyiz diyerek akılları sıra. kardeşlik mesajı verdiler. hemen akabinde iranda bu hırant dink cinayetini kınayan ermeniler türk bayrağını yakıp. küfürler yağdırdılar. ne kardeşliği be kimse kendini kandırmasın. türkün türkten başka kardeşi yoktur. müslümanın müslümandan başka kardeşi yoktur.

ayrıca o yasin okutan yalaka dangalaklarında islamı yaşıdıklarından şüpheliyim. çünkü islamı yaşıyan bir adam ölen hrıistiyanın arkasından yasin okutulmaz olduğunu bilir:Sopa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri