icra hakkında

poetstrawberry

New member
Reaction score
0
sevgili dostlar icra konusunda yardım arıyorum
icra takibi yapılıp icra icin ewe geliniyor ve ewin kapısına hasar verilerek icra yapılıyor bu durumda kapının masraflarını kım oduyor ???
ayrıca yedı emın denılen yerde duran esyaları almak ıcın ayrıca yedı emın denılen yere para odenıyormu ???
ewe geldıklerınde tek bır dosyadan soz edılıyor para odemesı yapılırken ıkı dosya ellerınde oldugunu soyleyerek odedıgım parayı ıcra yaptıkları hesap ıcın degıl daha sonra ıcra takıbıne aldıkları dosya ıcın alıyor avukatlar bu mumkun mu ???

Sorularını cevaplamaya çalışim :

1-)Bu durumumda kapının masraflarını eğer kapıda hasar varsa dava açarak alabilirsin.Bildiğim kadarıyla kapı masraflarını borçlu ödememektedir.
2-)Eğer borcunu ödersen evdeki eşyaların durduğu yediemin deposuna para ödersin.Yediemin depolarının ücret tarifesine göre ve eşyaların durduğu güne göre yediemin deposuna para ödersin.yedieminde ne kadar az durursa eşyalar o kadar az yedieminlik ücreti ödenmektedir.
3-)Mümkün değil.

tesekkurler arkadasımm
son sıkkın ıcın dava acma hakkına sahıpmıyım ???
yada avukatlar burasuna sıkayette bulunsam bu konuda yardımcı olurlarmı ???

1- kapalı yerler çilingir ile açılırsa kapı aynı şekilde kapatılır kilit kırılsa bile yerine takılıp gidilir.ev işyeri farketmez bunu avukat değil haciz memuru takip eder haciz esnasında(sadece o an için avukatın talebiyle bağlıdır) bu konuda şikayette bulunucaksan dosya numarana bakarak şikayette bulunabilrsin..

2-yedieminlerde esyalar kapladığı yere göre tarife edilir kanunen günlük binde 1 veya 2 olabilr..haciz tutanağında bu bellidir belli değilse günlük binde 1 den hesap edilir..

3-.eğer siz borcunuzu bitirmek istiyorsanız avukata değil direk icra dairesindeki dosyanıza ödeme yaparsanız dosyanızı infaz etmiş olursunuz...ancak avukatın size indirim yapma gibi bi tasarrufu olduğu için avukatla konusup anlasmanız önerilir.tahsilat konusu için belli durumların gerçekleşmesi lazım.

bu konu geniş kapsamlıdır hukuki olarak sorulara yüzeysel cevap verdim daha geniş bilgi için avukat olan birine danısınız ...

1- kapalı yerler çilingir ile açılırsa kapı aynı şekilde kapatılır kilit kırılsa bile yerine takılıp gidilir.ev işyeri farketmez bunu avukat değil haciz memuru takip eder haciz esnasında(sadece o an için avukatın talebiyle bağlıdır) bu konuda şikayette bulunucaksan dosya numarana bakarak şikayette bulunabilrsin..

2-yedieminlerde esyalar kapladığı yere göre tarife edilir kanunen günlük binde 1 veya 2 olabilr..haciz tutanağında bu bellidir belli değilse günlük binde 1 den hesap edilir..

3-.eğer siz borcunuzu bitirmek istiyorsanız avukata değil direk icra dairesindeki dosyanıza ödeme yaparsanız dosyanızı infaz etmiş olursunuz...ancak avukatın size indirim yapma gibi bi tasarrufu olduğu için avukatla konusup anlasmanız önerilir.tahsilat konusu için belli durumların gerçekleşmesi lazım.

bu konu geniş kapsamlıdır hukuki olarak sorulara yüzeysel cevap verdim daha geniş bilgi için avukat olan birine danısınız ...

cok tesekur ederım fakat malum icraya dusen bırı olarak, avukat arkadasım olmadıgından gıdıpte yasal destek talebınde bulunamıyorum sonucta onun ıcınde para gerekli :(
anlıcanız düşenin allah'tan başka dayanağı kalmıyormuş bunu çok daha iyi anladım bu konuda aydınlatan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

ayrıca icra icin hic bir yazılı tebligat olmamıştı.mahkeme kararı çıkartıldı teblıgat yapılmadan icra işlemi gerçekleşti.

Geri