icralık bir konu..

engincnr69

New member
Reaction score
0
çalıştığım firmanın 1999 yılında bankadan kullandığı taşıt kredisine kefil oldum.firma, benim işten ayrıldığım 2001 yılında zora girip borçlarını ödeyemeyince bir çok bankayla birlikte benimde kefil olduğum banka 2002 yılında icra takibi başlatmış.bu konudaki hiç bir tebligat bana ulaşmadı.ancak birkaç gün önce arabamı satmak için notere gittiğimde bu takibin olduğundan aracıma satılamaz(banka tarafından) konulduğu için haberdar oldum.ilgili banka ve onların avukatlarıyla görüştüm.aldığım bilgi; yaklaşık 9 yıldan beri bu konuyla ilgili bir çok avukatın değiştiği, borcun tahsiledilmesi için bulunabilen araçlara satılamaz konduğu, borçta hiç bir azalma olmadığı kısacası kamu alacağı olduğu için(banka bir kamu bankasıdır) takibin çok sıkı yapılmadığı ve bu şekilde yıllar geçtiği şeklinde olmuştur. ben bugün bankaya bir dilekçe vererek; bütün borcu ödeyemeyeceğimi ancak kolaylık sağlanması halinde bir miktar ödeme yapabileceğimi ancak bu ödemeyi yaptıktan sonra bankanın benim kefaletimi sonlandırmasını talep ettim.şimdi öğrenmek istediğim şu: alacaklı olarak banka benim bu talebimi kabul edip yasalolarak benim sorumluluğumu(kefaletimi) sonlandırabilirmi? yada bankayla hiç anlaşmadan hukuki olarak yeni bir dava açıp sürecin bu kadar uzaması nedeniyle borçten kurtlabilirmiyim? ayrıca yine bugün öğrendiğim bir şey daha oldu. yeni borçlar kanununun 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe gireceği ve bu kanunda kefalet süresinin 10 yılda bittiğidir.buna göre banka kabuletmeyipbenim aracımı satma ve maaşıma haciz koyma yoluna giderse yeni kanunun yürürlüğe girmesinden sonra bu kefaletten kurtulabilecekmiyim.

bu sorularını hukuk sitelerine sorabilirsin

Geri