IIS- Bilgisayarınızı web server, ftp server olarak kullanın.

hilas

New member
Reaction score
0
Önce Program Ekle Kaldır a girip Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır a tıklıyoruz
Windows Bileşen Shirbazında "Internet Information Services (IIS)" yi seciyoruz ve ileri diyoruz.
Kurulum bittikten sonra C:\Inetpub diye bir klasör oluşacak.
Daha sonra Ağ Bağlantımızı açıyoruz denetim masasından
Özellikler diyoruz ve Windows Guvenlik Duvarında
FTP Sunucusu icin 21 nolu portu, Web Sunucusu icin 80 nolu portu TCP olarak açıyoruz. Ayrıyetten 8080 portunuda açalım.
Modem özelliklerine girip buradanda açıyoruz aynı portları. Ve varsa firewall dan.
şimdi browserınıza http://localhost/ yazın IIS ile ilgili bir sayfa açılırsa buraya kadar tamamdır herşey. Harddiskinizin boyutu kadar bir serverınız oldu.. : )

Yukarıda c:\Inetpub\ diye bir klasörden bahsetmiştim bu klasörün içinde wwwroot diye bir klasör daha var. İşte bu wwwroot klasörü bizim Web Sunucumuzun kaynağı. Burdaki dosyalar sizin internet sitenizi oluşturacak.
Yani sitenize girmek isteyenler http://ip/ numaranız/ yazdığı zaman burdaki index.htm ile karşılaşacaklar.

Ip miz sabit değilki diyebilirsiniz. Bunuda DYNSite adlı programla çözücez
DYNSite İndir
Programı indirin bi köşede dursun daha sonra dönücez ona.
Bu programın amacı Dynamin DNS desteği veren siteler aracılığıyla bizim ip miz değişse bile hostumuzun aynı kalmasına olanak vermesidir.

Bu desteği veren bir çok şirket var ama biz şimdi http://www.myserver.org/ a girip bir user alıcaz.
Siteye girdikten sonra soldaki Services linkine tıklıyoruz. Free Services kısmındaki Register Today i seciyoruz. Agree diyip devam.. domain olarak myserver.org u secelim. Required yazan gerekli yerleri doldurduktan sonra Move to next step diyoruz. Validate dedikten sonra domainimizi aldık. Bende aldım bitane dat.myserver.org : ) Burdaki işimizde bitti.

Şimdi onceden yuklediğimiz DYNIp programını kuruyoruz. Kurulumdan sonra programı açıp tray deki simgesine sağ tıklıyoruz ve Account Assistant ı açıyoruz. Dynamic DNS Services i seçip İLERİ diyoruz Myserver.org yi seçiyoruz tekrar İLERİ.. Ben dat.myserver.org diye anlatıcam siz kendinizinkini yazarsınız. Configure a new accounta myserver.org dan aldığımız domaini yazalım dat.myserver.org gibi ileri diyelim. Login kısmına datdvb yazdık..
sonra This service requires password ü seçip şifremizide giriyoruz. Aşağıdaki I want to configure a host for this account seçili olocak. İLERİ dedikten sonra Screen Name e dat.myserver.org Host Name e dat yazdık Domain name olarak myserver.org seçili. İLERİ İLERİ ve SON dedikten sonra artık ip miz değişşe bile dat.myserver.org yazanlar bilgisayarımızdan hostladığımız sitemize erişebilecekler.

Ayrıca bilgisayarınızı FTP Server olarak kullanmak için küçük ve kullanışlı bir program olan CesarFTP yi indirip kullanabilirsiniz.ftp://ip/ numaranız/ yada ftp://isminiz.myserver.org/ yeni FTP adresleriniz olacaktır..

Şimdilik bu kadar hadi kolay gelsin..

FORUMA ARATTIM AMA BULAMADIM DAHA ÖNCE VERİLDİYSE ÖZÜR DİLERİM
*** TEŞEKKURLER ***
:hhman:

hard disk im 160 gb çok iyi bişey bu kardeş kesinlikledenicem

zamanlaman harika hilas kardeş. tam da aratacaktım bu konuda:D

Hilas dostum öncelikle çok teşekkür ederim ama bu DYN site adlı programı nerde bulurum...

Daha sonra Ağ Bağlantımızı açıyoruz denetim masasından
Özellikler diyoruz ve Windows Guvenlik Duvarında
FTP Sunucusu icin 21 nolu portu, Web Sunucusu icin 80 nolu portu TCP olarak açıyoruz. Ayrıyetten 8080 portunuda açalım.
Modem özelliklerine girip buradanda açıyoruz aynı portları. Ve varsa firewall dan.

Ben burasını anlamadım tam olarak denetim masasındaki ağ bağlantılarımı açtım ve özellikler dedim sonra gerisini yapamadım

kankalar benden cd'yı takmamı ıstedı taktım fakat E:\i386 isimli klosorde dosya kopyalanamadı bu dosyayı atla dıyorum baska dosya cıkyıor hepboyle gıdıyor sızce nmaapbalıyım

ya bu port açma işi tam olarak nasıl olucak biri yardım edebilirmi 21 portu filan nasıl olcek:) ve ben hangi adresi yazınca açıcam kurduğum ftpyi netteki ıp mi landaki ıp mi:S :)

Geri