iLk hücrenin nerdeN geLdiği acıkLanırsa?

ysfky87

New member
Reaction score
0
arkadaslar neredeyse hepiniz darwinin ewrim teorisini hemen hemen bilirsiniz! darwine gore dunyada once tek bi hucre wardı daha sonra o hucre cogaldı kolaniler organlar organizmalar felan ..... bundan sonrasını cok mantıklı acıklamıs ama cvp bulamadıgı tek bi soru war ilk hucre nasıl olusmus nerden gelmis size sorum su bilim su an ilk hucrenin nerden geldigini kanıtlayabilirse tutum v tavrınız n olur dunyada neler olur??

ALLAh (cc) sevgili kardeşim bildimmi? :)

ne evrim teorisi??? kendini maymun olarak hisseden, soyunun maymun olduğunu kabul eden varsa bilmem.

allahın yaratmaya gücü mü yoktu da böyle bir evrim yaşatsın.

daha önce de evrim teorisiyle ilgili bir konu açılmıştı ve küçük bir tartışma yaşanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.sanırım.

sonsuzluğa' Alıntı:
ne evrim teorisi??? kendini maymun olarak hisseden, soyunun maymun olduğunu kabul eden varsa bilmem.

allahın yaratmaya gücü mü yoktu da böyle bir evrim yaşatsın.

daha önce de evrim teorisiyle ilgili bir konu açılmıştı ve küçük bir tartışma yaşanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.sanırım.

katılıyorum

Çoq Saçma ßiR Konu...Ya eLßette Sonuçta ßiR Güç WaR...Hadi MüsLümanLığı Weya ßa$ka ßiR Dini kßL etmiyoLaR..ßaRi ßunu KaßuL EtmeLeRi Lazım..

Açıklayamadığı nokta sadece o değil bir çok konu var.. İnsanların maymunların evrim geçirmesi sonucu olduğunu ileri süren Darwin, maymunların neden hala var olduğunu da açıklayamamıştı.

Yeryüzünde su var, toprak var.. Ama ''can'' nasıl katacaksınız? Bunu da açıklayamamıştı. Asıl açıklanması gereken ''can'' nedir?

beyler bılmeden karalamak basıt... darwıne gore ınsan maymun turunun bellı bır turunun evrımsel surec yasaması sonucu olusmustur... lutfen bılelım sonra karalıyalım:melek

şimdi şöle bir mantık var her canlının bir hayat başlangıcı vardır her canlının bir ilki vardır bir fil ile bir karınca aynı hücrelerden gelmiş olması imkansız öle bir şey olsa yani bu " evrim " denen saçmalık ozaman tüm canlılar hepsi birbirine benzerdi fil karınca die bişey olmazdı sadece fil veya sadece karınca tek olurdu saçmalık bu darvin denen kuş ilgi çekmeye çalışmış insanı ALLAH özgür yaratmıştır kanunları koymuştur ister uyar ister uymaz o ona kalmış bişeydir ALLAH o konuda serbest bırakmıştır tabi hesabını ne az nede çok verecektir

ulen sacmalamayın ya.ilk hücrenin nerden geldiği belli işte. siz atıp tutmayın, yok darwin e göre öleymiş böleymiş.zaten geçmiş yüzyılda yaşasam bende ortaya bi söz atsam bende bi bilim adamı olmuştum.

canlıdan önce madde evrim gecirdi.
Bilim adamlarının yaptığı çalışmalardan elde edilen kanıtlara dayanarak ilk atmosferin su buharı, hidrojen, amonyak ve metandan oluştuğu varsayılmaktadır. İlk atmosfer koşullarında güneşten gelen ultraviole ışınları, şimşeklerden yayılan elektrik enerjisi ve volkanlardan çıkan ısı bol miktarda enerji oluşturuyordu. Bu enerji ilk atmosferde bulunan gaz moleküllerini ayrıştırmış böylece ortaya cıkan karbon, hidrojen ve azot atomları milyonlarca yıl süre ile değişik kombinasyonlarla birleşerek ve yeni bir düzen içerisinde bir araya gelerek organik bileşikleri oluşturmuştur.
Stanley Miller ilk atmosfer koşullarına benzer bir ortamda laboratuvarda, CH4, NH3,H2O ve H2 gazlarından organik bileşikler elde etmeyi başarmıstır.
Miller adı gecen gazları kapalı bir sistem içinde bir hafta süreyle yüksek elektrik enerjisine tabi tutmuştur. Sonuçta toplama borusundaki su incelendiğinde burada aminoasitler, gliserin,yağ asidi,basit şekerler vb organik maddelerin olduğunu görmüştür.
İlk atmosfer koşullarında bu gazlar birleşerek organik maddeleri oluşturmuş olabilirler. Bu organik bileşikler yağmur sularıyla denize ulaşmış ve böylece yer kürenin ilk suları ilk canlıların yaşayabilceği ortam haline gelmiştir.
Bu ortamda organik bileşikler birleşerek bu günkü canlıların da yapısını oluşturan daha kompleks organik bileşikleri oluşturmuşlardır. Aminoasitler birleşerek proteinleri, yağ asidi ve gliserinler birleşerek yağları, basit şekerler de kompleks şekerleri meydana getirmilşerdir. Sıvı ile cevrili bu ortamda proteinler yada proteinlere benzer moleküller bir araya gelerek ilk canlılık öncülerini (koaservat) oluşturmuşlardır. Bu koaservatlar da zamanla evrimleşerek ilk canlıları meydana getirmişlerdir.
Bütün u çalışmalar canlılığın nasıl oluştuğunu değil, nasıl oluşabileceğini açıklamaktadır.

KaynaK: Ders Notlarım :)

bi kişide keşke sordugum soruya cevap verseydi ne kadar cok seviosunuz akıl vermeyi!! soruyu tekrar gozden gecirin ve sorununcevabını verin daha sonra akıl verirsiniz ilgisi cekene okk??

bu konuyu açan angudu leyla kaç yasindasin sen ALLAH cc yetermi kafanı yorma böyle dangalakça seylere ne öğretiyuolar size komünizmmi?

Çoq Saçma ßiR Konu...Ya eLßette Sonuçta ßiR Güç WaR...Hadi MüsLümanLığı Weya ßa$ka ßiR Dini kßL etmiyoLaR..ßaRi ßunu KaßuL EtmeLeRi Lazım....

arkadaşlar konuyu açan arkadaşımızın sorusuna hala cvp bulunamamıştır çünkü biz allah ın yarattığını biliyoruz ama önemli olan fiziksel olarak nasıl gelmiştir tüm olay burda

konami' Alıntı:
bu konuyu açan angudu leyla kaç yasindasin sen ALLAH cc yetermi kafanı yorma böyle dangalakça seylere ne öğretiyuolar size komünizmmi?
kardes 20 yasındayım once insan olmayı ogren sen daha insanlık evrimini bile geciremememissin yani insan olamamıssın. benim sorum insanlık kendi kendine war olmussa sonucta su anda psikolojiniiz dusunceleriniz ne olurdu dunyada neler olurdu die sordum ama halen anlayan cıkmamıs her nedense!!! sonucta ben burda evrimi savunmuyorum ALLAH(cc) ye inanan bi insanım ama sonucta klon olmamaya dusuncelerimi gelisitrmeye ugrasıyorum anlayana sivrisinek saz anlamayaan davul zurna az !!!

Geri