inca adsl modem sorunu

tifosi_84

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar
Ben 3 gün önce inca IM-204 adsl modem aldım.Ama
bir türlü doğru düzgün nete bağlanamıyorum.Sorunum şu:
1)ilk olarak pc yi açtığımda modemin tüm ışıkları normal bi şekilde yanmasına rağmen nete bağlanamıyorum.(ağ bağlantısında da bi problem gözükmüo,modemin sayfasına girebiliorm çünkü.)pc yi açtıktan 10 dk sonra fln bağlanabiliorm ancak(Bu 10 dakkada hiç bi şey yapmamama rağmen).Nie hemen bağlanamıyorum acaba?
2)Bağlandığım zaman hotmail,gmail ve msn messengera bağlanamıyorum.Diğer sitelere normal girebiliorm.(Msn e sadece windows messengerdan bağlanabiliorm)
3)Bağlantım 10-15 dakikada bir kopuyor.
Bağlantı ayarlarında 2 tane seçenek var.PPPoA ve PPPoE die bnm hangisini seçmem lasım?Benim tespitim şöyle:pPPoA yı seçince internetim hızlı ama kopuyor arada ve msn e girmiyor(sadece windows messngerdan girior)PPPoE yi seçip bağlantı kurduğum zmn ise Msn e de hotmailede girebiliorm fakat bağlantı aşırı yawaş.(2 seçenekdede gmaile giremiorm)
Biras uzun ve karışık bi soru oldu sanrm ama durum da çok karışık ztn
Neler yapmam lasım yardım ederseniz sewinirim...
NOT:dewamlı windows güvenlik duvarı ve virüs programım kapalı tutuorm.Onların problem çıkardığını sanmıorm..

Benim önerim Aztec yada Zoom kullanmalısın. İnca henüz bu tür aletlerde pek iyi değil.

telefon hattından gelen kablonun bağlantılarının doğru olduguna emin misin,onlar ters bağlandıysa sorun yaratabiliyor..

ayrıca ayarlarda PPPoE değil de PPPoA seçmen gerekiyo..

arkadasım bende inca kullanıorum gayet de memnunum .
anladıgım kadarıyla sen modemi tam anlamıyla kurmamıssın.
sorun bundan kaynaklanıyor.
sürekli düşmesi falan filan.
modemini tam anlamıyla kur.pppoa sececeksin.
telekomun verdigi adı ,sifreyi gir. zaten seni yönlendiriyor.
olmadı "inca" yı ara. benim elektrik yüzünden devresi yanmıstı. 1 günde yapıp gönderdiler.
bayagı ilgileniyorlar.
kitapcıgında numarası var.servisteki arkadaslar yardımcı oluolar.daha olmadı tekrar konusalım
kolay gele..

Arkadaşlar burdaki bütün sorunlarınızı çözdüm bende bir inca modem kullanıcısıyım aynı sorunları bende yaşadım....

msn girme sorunları fln filan....

Bilgi Almak İsterseniz www.forum-vb.com adresinden bilgi alabilirsiniz...

arkadasların dediği gbi modemi ppoa ya cek ama bn bunun modemle alakalı bişey oldunu sanmıorm win. messenger a grip msn e girmiosa bi kere bunun modemle alakası yk sitelere giriş sorununa ise bişey diyemicem ama şunu deneyebilrsn internete grebildin anda pc yi kapat ve bir süre sonra tkrar ac eğer intrnete bağlanamıyrsan bu sorun kesinlikle bilgisayarndadır bunu böyle tespit edebilrsn he olmadı modem dn zaten yni almısın git geri ver direk değişim talep et red edemezler

Geri