Siara
| . Uzαkтαn Seуiяci .
- Katılım
- 11 Ağu 2010
- Mesajlar
- 3,253
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

MALZEMELER
(6 kişilik)
1 litre süt
75 gr tereyağı
10 kuru incir
1 kahve fincanı
buğday nişastası
3 kahve fincanı tozşeker
Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkayıp iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağını ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Dilerseniz iri kırılmış antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.
(6 kişilik)
1 litre süt
75 gr tereyağı
10 kuru incir
1 kahve fincanı
buğday nişastası
3 kahve fincanı tozşeker
Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkayıp iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağını ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Dilerseniz iri kırılmış antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.