Ingilizce Ve Dil üzerine

harunoda

New member
Reaction score
0
arkadaslar ben bir ingilizce öğretmeniyim. çok eskiden ziyaret ettiğim ama şuan kapanan başka bir forumda birisi benden ingilizce hususunda yardım istemişti. forumda ona verdiğim cevabı burda yayınlamak istedim. eğer konu sabitlenirse yardımcı olabilirim bu konularda. işte cevap:

Öncelikle şunu şunu belirteyim : Bir dil öğrenmek sabır ister,aylar, hatta yıllar ister.Bunun için baştan sabırlı olmayı göze alacaksınız. Sana önereceğim birkaç yol vardır.

1. İngiltere veya Amerika'ya gidip işi bir yılda kökünden halledebilirsin. Bul en etkilisi ve kısa olanıdır ancak bir kac bin dolara malolur.

2. Türkçe anlatımlı hazırlık kitaplarından çalışabilirsin. Bunun için sana FONO yayınlarını ya da LİMASOLLU NACİ yayınlarını tavsiye ederim .Bu iki yayınevinin de ingilizce setleri vardır. Her iki yayınevinin de setleri bende mevcut. Benim favorim FONO yayınlarıdır. Çocukluğumda bu yayınlardan oldukça faydalandım.

3. Anlatımı İngilizce olan kitaplardan çalışabilirsin. Eğer kitaptan çalışacaksan en iyi yol budur. Ancak biraz temel ister. Eğer hiç temelin toksa Türkçe anlatımlı olanlara bak. Belli seviyeye geldikten sonra İngilizce anlatımlılara kesinlikle bak. Bunun için yüzlerce kitap vardır. Tavsiyem

- Essential Grammar in Use (starter and elementary) CAMBRIDGE YAYINL.
- Doors to English Grammar ( starter) SELT PUBLISIHING(yayınevi)
- Fundamentals of English Grammar ( easy) PRENTICE HALL(yayınevi)

4. İngilizceye basladıktan kısa süre sonra hemen basit İngilizce hikaye kitapları okumaya başla. Bu işi insanlar sıkıcı bulurlar ama işin püf noktalarından biridir bu. dedim ya sabredeceksin. Bir de ben ne öğrendim ki ne okuyayım deme. Her seviyeye göre kitaplar satılır. Her seviyeye göre kitap işinin erbabı OXFORD, LONGMAN, ve PENGUIN yayınevleridir. Sana OXFORD tavsiye ederim. Bu yayınevleri kitaplarını basitten zora doğru sınıflandırmışlardır. yani 1den 6ya doğru. İngilizcesiyle STAGE 1den STAGE 6ya doğru. En basiti STAGE 1dir. Hatt Stage 1den daha basit renkli kitaplar da mevcuttur. Bunları eğer büyük şehirde yaşıyorsan çok rahat bulursun.

5. İngilizce kurslarına gitmek. Bu kurslar genelde bir heveslik olur. 3 aylık bir kursa gidersiniz ama gerek kurs yüzünden gerek giden kişinin gevşekliğinden
dolayı pek bir şey öğrenemezsiniz. Kursa ilk başladığınızda ' What is your name? How are you? Where are you from ?My name is ..... '' bilirsiniz, bitirdiğinizde de bunların yanına bikaç şey katarsınız. dolayısıyla boşa para verirsiniz.

6. 5'te anlattığımı yapmak yerine biraz para verip özel ders almanız daha mantıklıdır. Çünkü hoca senle birebir muhataptır.

7. Öğrenirken kasetten çalışmayı yani dinleme yapıp kulak geliştirilmesi ihmal edilmemelidir. Malesef Türkiye'de dinlediğini anlama ve konuşabilme hep göz ardı edilmektedir. Oysa insan duyduğun az buçuk anlyor ve bir kaç İngilizce kelam edebiliyorsa mutlu olur. Ama Türkiyede her şey kağıt üzerinde yazılı olarak olur. iş verenler yazılı bir ingilizce sınav yaparlar ve onu okuyup anlıyorsan sen başarılısındır. oysa duydugunu anlayıp konusabilmene bakmazlar. Turkiyede herkes ingilizce bildiğini iddia eder ama iki kelam edemez. sebebi dinlem ve konusmanın ihmal edilmesidir.
8. Kardeş son olarak şunu söyleyim. Bir dil öğrenmek pahalı bir şeydir. Sabır ister, zaman ister. Baştan bunları kabul edip öyle yola çık.
Umarım faydalı olmustur verdiğim bilgiler.
Saygılar...

oncelikle aramıza hoşgeldin ark.m sitede kalıcı oldugunu anlayabilirsem sabitlenebilir ii forumlar...

Hocama bir de ben birşey eklemek istiyorum:
Eğer ki ingilizceyi severseniz öğrenebilirsiniz! ama bir zorunluluk olarak görüp zor olduğunu düşünürseniz daha da zor öğrenirsinsiniz..

Geri