islama göre kadın ile erkek eşit midir?

• Kullanılan toplam oy
    62

nelez

New member
Reaction score
0

Eşittir ayrıca dinler arasında kadına en cok deger veren dindir.

"Cennet anaların ayağının altındadır." bu yeterli sanırım

Eşittir ayrıca dinler arasında kadına en cok deger veren dindir.

"Cennet anaların ayağının altındadır." bu yeterli sanırım

Allahın bir kısmınızı diğerLerine üstün kıLması erkekLerin maLLarından infak etmeLeri sebebiyLe erkekLer kadınLar üzerinde kaim ( aiLenin reisi - komutan yönetici) dirLer.. Nisa Suresi 34. Ayet

Kuran da erkeğin kadından üstün oLduğunu ispatLayan deLiL ayetLer vardır

Dinimizde erkeğin üstün tutuLması kadına değer veriLmediği anLamına geLmez
Kadına veriLen değer de ayet ve hadisLerde aşikardır
YaLnız biLmeden ezbere konuşmak kadını ve erkeği bir tutmakta ayeti inkar etmektir ki
Yapmanız gereken çok basit araştırmak..
Ezbere konuşmak mantığınız kabuL etmediği için ayet inkar etmek ŞİRKe düşürür insanı

bırakın mantıken iki aynı cins insan bile eşit değildir kimini yaşı farklıdır kiminin boyu kiminin kilosu

islamdada insanlar arasında farklılık vardır münafığı var kafiri var zengini var fakiri var (zenginlerin yardıma koşmasını cömert olmasını teşvik ediyor)

hiç bilenle bilmeyen bir olurmu?

hiç zenginle fakir bir olurmu?

hiç ahlaklı ile ahlaksız bir olurmu?

hiç iman edenle iman etmeyen bir olurmu?

kadın ve erkek farklılığında manevi yönden kadınların bariz üstünlüğü vardır islama görede üstündür lakin fiziksel olarak erkekler daha kuvvetli olmasına karşın kadınlar daha dayanıklı

eşitlik dünyada ancak sosyal haklarda kısmende olsa sağlanabilir çünkü eşitlik tabiatın kanuna aykırıdır tabiat çok ince dengeler bütünüdür

rab sadece kadın ve erkeğin rabbi değildir tüm alemin rabbidir kadın ve erkeği karşı karşıya getirip eşitlemeye çalışmak çok yanlıştır.

eşitlik arıyorsanız kadın erkek demeyin insan olarak inceleyin o zaman eşitliği bulursunuz farklılıkları ortaya koyup eşitlemeye çalışmak çok zararlı ve yanlıştır

Kuran'a göre erkek kadından üstündür.

Eşittir. Bırakın İslam'ı her yerde her zaman eşittir. Bunun aksini savunmak resmen cehalettir, ezikliktir. Ordan burdan ayet, hadis...vs toplayıp, bunları saçma sapan yorumlarla donatıp bir de üstüne "araştırın bakın öğreneceksiniz" diye yazmak ayıptır. Kendisini doğuran anaya yapılan terbiyesizliktir. Kadınlar üstünde egemenlik kurmak isteyen ezik bir düşüncenin içler acısı ürünüdür. Sokakta yürüyen kadına sataşmak için yer aramaktır. Erkek karşısında ezilmemek isteyen kadına ceza vermek için yer aramaktır.

Yahu hepsini bıraktım; adamın (daha neler derdim "adamın" yerine de neyse) biri çıkmış ayeti, hadisi ağzına alıp, emellerine alet edip bir de bizi Allah'a şirk koşmakla itham ediyor!!! Ne diyeceğimi şaşırdım! İnsan değilsin sen insan değil!!! Sen kimsin de milletin Allah'a karşı şirk koştuğu hakkında hüküm veriyorsun!? Sen ne biçim bir cahilsin. Allah'tan kitaptan korkmuyorsun bari bunu belli etme! Senin her yerin araştırsa ne olur? Erkeğin kadından üstün olduğunu mu buldun yıllardır araştıra araştıra? Yoksa bizlerin şirk koştuğunu mu? Allah seni ıslah etsin de bir daha aşağıda gördüğün kadınların ve üstün gördüğün erkeklerin içine çıkmak için bir sebebin olsun. Yuh + insaf diyorum nokta niyetine.

bırakın mantıken iki aynı cins insan bile eşit değildir kimini yaşı farklıdır kiminin boyu kiminin kilosu

islamdada insanlar arasında farklılık vardır münafığı var kafiri var zengini var fakiri var (zenginlerin yardıma koşmasını cömert olmasını teşvik ediyor)

hiç bilenle bilmeyen bir olurmu?

hiç zenginle fakir bir olurmu?

hiç ahlaklı ile ahlaksız bir olurmu?

hiç iman edenle iman etmeyen bir olurmu?

kadın ve erkek farklılığında manevi yönden kadınların bariz üstünlüğü vardır islama görede üstündür lakin fiziksel olarak erkekler daha kuvvetli olmasına karşın kadınlar daha dayanıklı

eşitlik dünyada ancak sosyal haklarda kısmende olsa sağlanabilir çünkü eşitlik tabiatın kanuna aykırıdır tabiat çok ince dengeler bütünüdür

rab sadece kadın ve erkeğin rabbi değildir tüm alemin rabbidir kadın ve erkeği karşı karşıya getirip eşitlemeye çalışmak çok yanlıştır.

eşitlik arıyorsanız kadın erkek demeyin insan olarak inceleyin o zaman eşitliği bulursunuz farklılıkları ortaya koyup eşitlemeye çalışmak çok zararlı ve yanlıştır

evLiLikte mihri veren erkektir
maddi manevi güç değiLdir kastediLen üstünLüktür
evin reisLiğinin erkekte oLuşuda sabittir ayette

eşitLikte aranacak oLan insan oLuşumuzsa kıstas
insanLar arasındaki üstünLükte takva devreye girer..
Bu konuda da Hz. Peygamber (s.a.v.)
ÜstünLük takvadadır buyurmuşLardır..

Eşittir. Bırakın İslam'ı her yerde her zaman eşittir. Bunun aksini savunmak resmen cehalettir, ezikliktir. Ordan burdan ayet, hadis...vs toplayıp, bunları saçma sapan yorumlarla donatıp bir de üstüne "araştırın bakın öğreneceksiniz" diye yazmak ayıptır. Kendisini doğuran anaya yapılan terbiyesizliktir. Kadınlar üstünde egemenlik kurmak isteyen ezik bir düşüncenin içler acısı ürünüdür. Sokakta yürüyen kadına sataşmak için yer aramaktır. Erkek karşısında ezilmemek isteyen kadına ceza vermek için yer aramaktır.

Yahu hepsini bıraktım; adamın (daha neler derdim "adamın" yerine de neyse) biri çıkmış ayeti, hadisi ağzına alıp, emellerine alet edip bir de bizi Allah'a şirk koşmakla itham ediyor!!! Ne diyeceğimi şaşırdım! İnsan değilsin sen insan değil!!! Sen kimsin de milletin Allah'a karşı şirk koştuğu hakkında hüküm veriyorsun!? Sen ne biçim bir cahilsin. Allah'tan kitaptan korkmuyorsun bari bunu belli etme! Senin her yerin araştırsa ne olur? Erkeğin kadından üstün olduğunu mu buldun yıllardır araştıra araştıra? Yoksa bizlerin şirk koştuğunu mu? Allah seni ıslah etsin de bir daha aşağıda gördüğün kadınların ve üstün gördüğün erkeklerin içine çıkmak için bir sebebin olsun. Yuh + insaf diyorum nokta niyetine.

asıL şu an senin yaptığın ezikLiktir cahiLLiktir boş konuşmaktır
NasıL bir zihniyetsin sen ya?
Anket sorusunda İslama göre kadın erkek eşitmidir diye yöneLtiLmiş suaL
Sen kaLkmışsın isLamı bırakın diyorsun ayeti görmezden geLip kefereLik ediyorsun bir de burda
dur asLanım dur ne tarafa yoLcuLuk o yoLda çok yananLar işittik yavaş git

ÖzeLLikLe beLirttim ki erkeğin kadından üstün oLuşu Kadına değer veriLmediği anLamına geLmez
Ama senin gibi birinde ne arar bunu aLgıLayabiLecek kapasite
Bırakın bu hümanist yakLaşımLarı ve cahiL cüreba insanLara ithamLarda buLunmayı
Şurda yazıLacak cevabı biLe hakeden yönünüz yokta bakma cehaLetten kurtuLun diye yazıyorum

Bu arada şirke düşmek sandığın kadar zor değiL
Açık ayeti görmezden geLmek o öyLe değiLdir böyLedir demek Allahın ayetini inkardır
Bunun da nereye uzandığını sen düşün dicem de boşver hiç uğraşma :D

أĸяα;3413551' Alıntı:
evLiLikte mihri veren erkektir
maddi manevi güç değiLdir kastediLen üstünLüktür
evin reisLiğinin erkekte oLuşuda sabittir ayette

eşitLikte aranacak oLan insan oLuşumuzsa kıstas
insanLar arasındaki üstünLükte takva devreye girer..
Bu konuda da Hz. Peygamber (s.a.v.)
ÜstünLük takvadadır buyurmuşLardır..

eksik düşünüyorsun vede peygamberide bu yanlışa alet ediyorsun
(bence verdiğin hadis ya eksik yada hurafedir)

üstünlük(farklılık) sadece takvayla(ahlak) sınırlı değildir.

أĸяα;3413511' Alıntı:
Allahın bir kısmınızı diğerLerine üstün kıLması erkekLerin maLLarından infak etmeLeri sebebiyLe erkekLer kadınLar üzerinde kaim ( aiLenin reisi - komutan yönetici) dirLer.. Nisa Suresi 34. Ayet

Kuran da erkeğin kadından üstün oLduğunu ispatLayan deLiL ayetLer vardır

Dinimizde erkeğin üstün tutuLması kadına değer veriLmediği anLamına geLmez
Kadına veriLen değer de ayet ve hadisLerde aşikardır
YaLnız biLmeden ezbere konuşmak kadını ve erkeği bir tutmakta ayeti inkar etmektir ki
Yapmanız gereken çok basit araştırmak..
Ezbere konuşmak mantığınız kabuL etmediği için ayet inkar etmek ŞİRKe düşürür insanı

Eşittir derken demek istediğimi anlatamamısım sanırım.Yazılanı anlamadanda hemen hüküm vermek iyi deildir.Yapmanız gereken basit iyi okuyup iyi anlamak =)

eksik düşünüyorsun vede peygamberide bu yanlışa alet ediyorsun
(bence verdiğin hadis ya eksik yada hurafedir)

üstünlük(farklılık) sadece takvayla(ahlak) sınırlı değildir.

yiğit yazdıkLarımda kendi düşünceLerimden ziyade Allahın ayetini payLaştım farkındaysan
Ve yanLışLığa aLet ettiğim yok bu ikisinin birbirine karışmaması gerektiğini anLatmaya çaLıştım
Hz.Peygamberin (s.a.v.) veda hutbesinden bir böLümü payLaşmak isterim..

“Ey insanlar! Rabbiniz birdir, atanız da birdir. Hepiniz Adem’densiniz, Adem ise; topraktan yaratılmıştır. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten sakınanınızdır. Arab’ın Arab olmayana, hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.” (2) buyurmuştur.

mevzu üstünLük oLduğundan konuLarı birbirine karıştırıp üstünLük kadında erkekte değiL takvadadır örneğinin yanLış bir düşünce oLacağını vurguLamak istedim
Yoksa ortada mevcut bir çeLişki yoktur..
Verdiğim ayette erkeğin kadına oLan üstünLüğü zikroLunmuştur
Veda Hutbesinde ise AdemoğuLLarının tümünden ırk gözetmeksizin bahsediLmiştir

Eşittir derken demek istediğimi anlatamamısım sanırım.Yazılanı anlamadanda hemen hüküm vermek iyi deildir.Yapmanız gereken basit iyi okuyup iyi anlamak =)

Dostum iyi okudum ve tekrar söyLüyorum
kadın erkek islamda eşitmidir sorusuna eşittir ve kadına en çok değeri veren din İslamdır demişsin
Ben kadına veriLen değerden ziyade araLarındaki eşitLik mevzuna açıkLık getirmeye çaLıştım ki bunun yanında ispatıyLa beraber
YazıLanı benim anLamamLa aLakası yoktur ben sadece araştırmadan ayet inkar etmeyeLim anLamında söyLedim

eşit değildir tabiki
ama kadının erkeğin üzerinde hakkı vardır
Peygamber efendimiz (s.a.v.) veda hutbesinde açıklamıştır
ve Allah demiştirki
eyer benden başkasına secde edilmesine izin verseydim
kadının kocasına secde etmesini isterdim..

(ikra tam olarak bu konuya yorum yaparmısın bu hadismiydi, ayetmiydi..)

____________________:melek

أĸяα;3413570' Alıntı:
Dostum iyi okudum ve tekrar söyLüyorum
kadın erkek islamda eşitmidir sorusuna eşittir ve kadına en çok değeri veren din İslamdır demişsin
Ben kadına veriLen değerden ziyade araLarındaki eşitLik mevzuna açıkLık getirmeye çaLıştım ki bunun yanında ispatıyLa beraber
YazıLanı benim anLamamLa aLakası yoktur ben sadece araştırmadan ayet inkar etmeyeLim anLamında söyLedim

Bende sorun var anlatamadım o zmn =), örnek olarak veriyorum yanlız örnek yanlıs anlasılmasın.

Şimdi sen üyesin bende üyeyim senin buraya konu acma hakkın var benimde var mesaj yazabilir pm yollayabilirsin aynısını bende yaparım yani eşitiz.
Ama ben yönetime konu acabilirim veya ordaki konuları görebilirim sen göremezsin buda yönetime girince kazanılan bi üstünlük tıpkı erkeğin kadından fiziksel olarak güçlü olması, muhakkak daha üstün özellikleri vardır erkeğin.

Yine tam anlatamamıs olabilirim =), ondan kısaca diimki benim demek istediğim senin anladıgın şekilde deil =)

Bende sorun var anlatamadım o zmn =), örnek olarak veriyorum yanlız örnek yanlıs anlasılmasın.

Şimdi sen üyesin bende üyeyim senin buraya konu acma hakkın var benimde var mesaj yazabilir pm yollayabilirsin aynısını bende yaparım yani eşitiz.
Ama ben yönetime konu acabilirim veya ordaki konuları görebilirim sen göremezsin buda yönetime girince kazanılan bi üstünlük tıpkı erkeğin kadından fiziksel olarak güçlü olması, muhakkak daha üstün özellikleri vardır erkeğin.

Yine tam anlatamamıs olabilirim =), ondan kısaca diimki benim demek istediğim senin anladıgın şekilde deil =)

işte bende bu mevzuyu daha iyi anLaşıLması için Hadis ve ayetLerLe izah etmek istedim
yanLış anLaşıLmaLar yanLış izahatLerden oLabiLiyor
Sonuçta mutabık kaLdıksa önemLi oLan budur :)

Şöyle eşit değildir miras ve paylaşım konusunda eşit değildir ve kur'anda uzun uzun bunlar anlatılmıştır. Kafanıza göre laik sisteminize uymayan şeyi yorumlamayın.

Geri