bırakın mantıken iki aynı cins insan bile eşit değildir kimini yaşı farklıdır kiminin boyu kiminin kilosu
islamdada insanlar arasında farklılık vardır münafığı var kafiri var zengini var fakiri var (zenginlerin yardıma koşmasını cömert olmasını teşvik ediyor)
hiç bilenle bilmeyen bir olurmu?
hiç zenginle fakir bir olurmu?
hiç ahlaklı ile ahlaksız bir olurmu?
hiç iman edenle iman etmeyen bir olurmu?
kadın ve erkek farklılığında manevi yönden kadınların bariz üstünlüğü vardır islama görede üstündür lakin fiziksel olarak erkekler daha kuvvetli olmasına karşın kadınlar daha dayanıklı
eşitlik dünyada ancak sosyal haklarda kısmende olsa sağlanabilir çünkü eşitlik tabiatın kanuna aykırıdır tabiat çok ince dengeler bütünüdür
rab sadece kadın ve erkeğin rabbi değildir tüm alemin rabbidir kadın ve erkeği karşı karşıya getirip eşitlemeye çalışmak çok yanlıştır.
eşitlik arıyorsanız kadın erkek demeyin insan olarak inceleyin o zaman eşitliği bulursunuz farklılıkları ortaya koyup eşitlemeye çalışmak çok zararlı ve yanlıştır
evLiLikte mihri veren erkektir
maddi manevi güç değiLdir kastediLen üstünLüktür
evin reisLiğinin erkekte oLuşuda sabittir ayette
eşitLikte aranacak oLan insan oLuşumuzsa kıstas
insanLar arasındaki üstünLükte takva devreye girer..
Bu konuda da Hz. Peygamber (s.a.v.)
ÜstünLük takvadadır buyurmuşLardır..
Eşittir. Bırakın İslam'ı her yerde her zaman eşittir. Bunun aksini savunmak resmen cehalettir, ezikliktir. Ordan burdan ayet, hadis...vs toplayıp, bunları saçma sapan yorumlarla donatıp bir de üstüne "araştırın bakın öğreneceksiniz" diye yazmak ayıptır. Kendisini doğuran anaya yapılan terbiyesizliktir. Kadınlar üstünde egemenlik kurmak isteyen ezik bir düşüncenin içler acısı ürünüdür. Sokakta yürüyen kadına sataşmak için yer aramaktır. Erkek karşısında ezilmemek isteyen kadına ceza vermek için yer aramaktır.
Yahu hepsini bıraktım; adamın (daha neler derdim "adamın" yerine de neyse) biri çıkmış ayeti, hadisi ağzına alıp, emellerine alet edip bir de bizi Allah'a şirk koşmakla itham ediyor!!! Ne diyeceğimi şaşırdım! İnsan değilsin sen insan değil!!! Sen kimsin de milletin Allah'a karşı şirk koştuğu hakkında hüküm veriyorsun!? Sen ne biçim bir cahilsin. Allah'tan kitaptan korkmuyorsun bari bunu belli etme! Senin her yerin araştırsa ne olur? Erkeğin kadından üstün olduğunu mu buldun yıllardır araştıra araştıra? Yoksa bizlerin şirk koştuğunu mu? Allah seni ıslah etsin de bir daha aşağıda gördüğün kadınların ve üstün gördüğün erkeklerin içine çıkmak için bir sebebin olsun. Yuh + insaf diyorum nokta niyetine.
asıL şu an senin yaptığın ezikLiktir cahiLLiktir boş konuşmaktır
NasıL bir zihniyetsin sen ya?
Anket sorusunda İslama göre kadın erkek eşitmidir diye yöneLtiLmiş suaL
Sen kaLkmışsın isLamı bırakın diyorsun ayeti görmezden geLip kefereLik ediyorsun bir de burda
dur asLanım dur ne tarafa yoLcuLuk o yoLda çok yananLar işittik yavaş git
ÖzeLLikLe beLirttim ki erkeğin kadından üstün oLuşu Kadına değer veriLmediği anLamına geLmez
Ama senin gibi birinde ne arar bunu aLgıLayabiLecek kapasite
Bırakın bu hümanist yakLaşımLarı ve cahiL cüreba insanLara ithamLarda buLunmayı
Şurda yazıLacak cevabı biLe hakeden yönünüz yokta bakma cehaLetten kurtuLun diye yazıyorum
Bu arada şirke düşmek sandığın kadar zor değiL
Açık ayeti görmezden geLmek o öyLe değiLdir böyLedir demek Allahın ayetini inkardır
Bunun da nereye uzandığını sen düşün dicem de boşver hiç uğraşma