Isparta'da çılgınca kutlama

hectorxl

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
87639.jpg

sparta sokakları ilginç görüntülere sahne oldu. Seçim sonucu koltuk el değiştirdi. Kazananlar kendilerinden geçti.

Isparta'da, bazı kişiler AK Parti'li eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın seçimi kaybetmesini deve keserek kutladı.

DEVE KAMYONETLE GEZDİRİLDİ

Hasan Balaman'ın karşısında, bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın'ın seçimi kazanması üzerine, bazı iş adamlarınca ortaklaşa satın alınan deve bir kamyonete konularak, şehirde gezdirildi.

ET YOKSULLARA DAĞITILDI

Belediye binası önüne getirilen deve, burada kesilmesinin uygun olmayacağının söylenmesi üzerine Isparta Belediyesi Et Entegre Tesisi'ne götürülerek kesildi. Devenin etinin yoksullara dağıtıldığı bildirildi.

Hasan Balaman döneminde, dükkan kiraları başta olmak üzere çeşitli konularda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten iş adamlarından bazıları da vatandaşlara helva dağıttı.

u.20090401160944..jpg

KENDİLERİNE "İŞ ADAMI" DİYEN KİŞİLERİ TANIMIYORUM

Belediye Başkanı Hasan Balaman AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi seçimi kaybettiği için sevinen ve deve kestiği belirtilen iş adamlarını tanımadığını belirterek, ''Bu kişiler kimdir? Kendilerine iş adamı diyen kişileri tanımıyorum. Kendilerine bir grup iş adamı diyorlar. Ama ben böyle iş adamlarını bilmiyorum. Ben, görev dönemimde birilerinin cebine giden rantı engelledim. Bu yüzden CHP'liler dahi MHP adayını destekledi. Ben dik girdiğim kapıdan dik çıkmasını bilirim'' dedi.

DEVİR TESLİM TÖRENİNE GİTMEDİ

Isparta eski Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Hasan Balaman, seçimi kazanan MHP'nin adayı Yusuf Ziya Günaydın'a görevi devretmek için düzenlenecek törene gitmediğini de bildirdi.

Balaman, Günaydın'ın taraftarlarının seçimin yapıldığı gece belediyeye gelerek, güvenlik görevlisini darp ettiklerini ve binaya MHP bayrağı astıklarını söyledi. Balaman, şunları kaydetti:

SEÇİM GECESİ BİNAYI BASTILAR

''Bunlar hoş olmayan şeyler. Bugün görev devir teslim töreni yapılacaktı, ancak ben törene gitmedim. Çünkü MHP'liler seçimi kazandıkları gün etik olmayan davranışlar sergilediler. Seçimi kazandıkları gün belediyeyi bastılar, güvenlik görevlisi arkadaşı dövmüşler. Belediyenin içine MHP bayrağı asmışlar. MHP'liler, hemen belediye şirketlerine gitmişler, MHP bayrağı asmışlar, binaların elektriğini kesmişler, anahtarları değiştirmişler ve çalışanları tehdit etmişler. Bunlar hiç hoş şeyler değildir. Bütün bunların ardından beni arıyorlar (devir teslime geleceğiz) diyorlar. Oysa daha mazbatayı almadan belediyeyi bastılar. Bu belediye AK Parti'lilerin belediyesi değil ki Ispartalıların belediyesi.''

Kendisi 5 yıl önce seçimi kazandığında, mazbatayı almadan, hiçbir partilinin belediyeye gitmediğini hatırlatan Balaman, devir teslimin ardından seçimi kaybeden MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'ın kapıya kadar uğurladığını, aynı şeyi MHP'lilerin yapmadığını anlattı. Balaman ''Bunlar çok saygısız şeyler. Belediye şirketlerine, belediye binasına MHP bayrağı asılır mı? İnsan böyle görgüsüzce davranır mı'' diye konuştu.

Kaynak

Geri