Jaipur Ayak / umut merkezi ..

denız

New member
Katılım
10 Ocak 2006
Mesajlar
1,557
Reaction score
0
Puanları
0
Jaipur Ayak, umut merkezi olarak görülmektedir. Değişik seviyelerde uzuv yaralanması, çocuk felci ve diğer yaralanma problemi olan insanlar ücretsiz tedavi edilmekte. Özürlü geçmişi olan hemen herkes, 1975’de bu Merkezi kuran 70 yaşındaki uzun boylu, enerjik eski devlet memuru, insanlara hareket özgürlüklerini, saygılarını ve insani değerlerini kazandıran Dr. Mehta tarafından bireysel olarak muayene edilmekte..



dpvkug.jpg


Jaipur Ayak Merkezinin kurucusu D.R Mehta, 1975 yılından buyana kurulmuş olan merkez 1 milyonun üstünde özellikle çoğunluğu Hindistan’ın fakir kesiminden olan, çocuk felci ve vücut travması geçirmiş olan hastalarına hizmet sunuyor



xbeick.jpg


Bedenlerine uygun uzuv için felçli hastalar ve organı alınmış kişiler bu merkeze getiriliyor.



oko5xg.jpg


Resepsiyon’da, vücutlarına yerleştirilmiş yeni uzuvlarıyla oturan hastalar. Merkezin isminin anlamı ise ‘ Bhagwan Mahaveer Toplumu Engellilere Yardım Kuruluşu’ (BMVSS)



mm7iw5.jpg


Ayakların hatasız olması için, yapımına başlamadan önce yapılan kontrol. Jaipur uzuvlar ve uzuvların hemen hemen hepsi son teknoloji kullanılarak tasarlanıyor.



2dv4ke9.jpg


Teknisyen hastayla görüşüyor. Teknisyenler arasında engelli olanlara rastlamak mümkün.



kbxe6o.jpg


Yapma Jaipur uzuvlarının, vücutlarına uygun olup-olmadığını anlamak için bekleyen iki engelli kişi. Hastaların yüzde 80’ni bacaklarını trafik ya da tren kazasında kaybediyor.



2lnbn0g.jpg


Merkezin arkasında Jaipur ayak yapan teknisyen. Her parçanın yapımı 25 sterlin bedelinde.



35d9lys.jpg


Her bacak özel tasarlanıyor. Plaster ile hastanın bacağının kalıbı alınıyor ve plastik bacak kalıba uygun olacak şekilde ısıtılmış – biçimle, plastik yuvanın içine boşaltılıyor.



10fwbaw.jpg


Teknisyenler çift organı alınmış hastanın uzvunu hazırlıyor. BMVSS, engelliler için çalışan dünyadaki en büyük yapay uzuv ve kumpas merkezi.



148zzsw.jpg


Jaipur Ayak merkezi kurucusu D.R Mehta felçle mücadele eden, Pinod(36) ile konuşuyor.



160bdop.jpg


Yeni ayaklarını ilk kez deneyen bir hasta.



vxnjtj.jpg


Teknisyenin yardımıyla yeni ayaklarını ilk kez deneyen hasta



2cgn0nr.jpg


Birçok hastanın duygusal hezeyanı arasında uzunca beklenen günlerden biri.



2mm615t.jpg


Merkezde şu anda yaklaşık 20.000 adet tasarlanmış yapay uzuv, yaklaşık 30.000 adet felç kampüsleri ve diğer ihtiyaçlara yönelik hizmetler ve her yıl merkeze yapılan başvurulara yönelik çalışmalar.



15j4b9.jpg


Yoğun kullanım sonrası uzuvlar 3-4 yıl içinde yorabiliyor. Bu durumda hasta istediği zaman merkeze gelip uzuvlarını bir bedel ödemeden çıkarttırabilir.
 
Eline Sağlık Deniz :D
 
Geri
Üst