Japonlar teknolojiyi mezara kadar taşıyor:))

aorator

New member
Reaction score
0
Japonlar teknolojiyi mezara kadar taşıyor

Japon firması Ishinoko, mezar taşları üzerine barkod yerleştirdi: Amaç daha fazla ziyaret...
Japonlar teknolojiyi mezara kadar taşıyor
Şimdi de barkodlu mezarlar... Japonlar teknolojide sınır tanımıyor.

Japonlar mezar ziyaretlerinin giderek azalmasında rahatsız olmuş olacaklar ki, işin içine
teknolojiyi katarak ilgiyi artırmaya çalışıyorlar. Mezar taşları üzerine eklenen barkodlar, kaybedilen yakınların fotoğraflarına bakılabilmesini veya sisteme yeni fotoğraflar eklenmesini sağlayacak. Buluşun sahibi olan Ishinoko isimli firma, bu sayede mezarların daha fazla ziyaret edileceğini savunuyor.

20rmskw.jpg

Mezarı ziyarete giden kişi, mezartaşındaki barkod numarasını cep telefonunun kamerasına okutuyor. Hemen ardından, cep telefonunun ekranında şifre isteniyor. Şifre girildiğinde, telefon ekranında bir web sitesi açılıyor. Bu site kaybedilen yakının fotoğraflarını içeriyor. Dileyenler, sahip oldukları yeni fotoğrafları da bu siteye ekleyebiliyor.

İlginç bir fikir gibi görünse de, teknolojik mezarların ağır bir bedeli var. Teknolojik bir mezar yaptırmak isteyenler, tam 10 bin Doları gözden çıkartmak zorunda.
:durdurun

bu japonlar nasıl bi insan ben hala anlayamadım yha adamlara bak bi mezara el atmamışlardı onada el atmışlar helal olsun

Adamlar yemıyor ıcmıyor teknolojı basıyor her dakka ne bıcım ınsan bunlar yaw :D yakında pisuvarda bıle adam otomatık bosaltma sıstemı yaptırıcak bu gıdısle :D

Nasıl bir millet bunlar anlamıyorum. Bizim Atatürkümüz var. Ya bunların kimi var?

Geri